ponedjeljak, 24. siječnja 2011.

Mega horoskop


OVAN 21.03. – 20.04.
Znak predvodnika i ratnika

Kljucni citat: "Mali korak za covjeka, veliki korak za covjecanstvo."
                                                                                                              Neil Armstrong 1969.

Element: vatra
Vladajuci planeti: Mars
Boja: sve nijanse crvene
Dragi kamen: granat
Metal: zeljezo
Broj: 1
Dan: Utorak, 1 i 10 u mjesecu
Cvijet
: poljsko cvijece

Idealan partner: Vaga
Dobar brak sa: Blizancem i Vodolijom
Erotski vas privlace
: Lav i Strijelac
Oprez sa:
Rakom i Jarcem


Kljucne rijeci: samosvjesnost, energicnost, hitnost
Vladar: prve kuce (osobnost, izgled, predodzba o sebi, nacin djelovanja)

Pozitivne osobine: snazan predvodnik, avanturist, poduzetan, hrabar, energican, slobodan, samokritican dinamican, radan, sklon novinama,
                                 vitalan, pun ideja i humora
Negativne osobine: sebican, grub, prenagao, nepromisljen, prkosan, nestrpljiv, agresivan, svadjalica, nervozan, arogantan, nestrpljiv,
                                   cjepidlaka, netaktican

LJUBAV

Prvi znak horoskopa, Ovnovi, uvijek sebe stavljaju na prvo mjesto, mada su u biti vrlo srdacni i sirokogrudni prema svojim ljubljenima. Ti zanesenjaci tople naravi znaju pokazati svoje osjecaje.
Cesto se zaljublju na prvi pogled i istoga casa stavljaju svoga partnera na prijestolje. I tu pocinju nevolje! Ako par nije sposoban uspostaviti pravu komunikaciju, ovan ce razocarano shvatiti da mu je odabranik/ca ipak samo bice od krvi i mesa. Ideja vjecne vjernosti jednoj osobi vrlo je privlacna romanticnim Ovnovima; no ako stvari krenu lose on ili ona ce poci nekamo drugamo u potrazi za uzbudjenjem, paznjom i ljubavi.

VATRENI LJUBAVNIK
Ovnovi se prema Ijubavi odnose neoprezno i polovicnost ih ne zadovoljava. Iskreni su optimisti koji ne prihvacaju poraz i cesto srljaju u veze misleci da su nasli pravu ljubav. Sentimentalni su i impulzivni pa se cesto odvazno zalete i neslavno ateriraju.

SEKSUALNOST

Sebicnost je najveci problem Ovnova u spavacoj sobi. Ponekad su toliko zaokupljeni vlastitim seksualnim potrebama da jednostavno pretpostavljaju kako ih njihovi partneri dijele. No ako se njima ne posvecuje dovoljno paznje osjecaju se nevoljeno i zapostavljeno.
Ovnovi su vjerojatno seksualno najzahtjevniji znak u horoskopu: za ovnovski ego ne postoji odgovor. Kad Ovan trazi idealnog partnera motiviran je vise strascu nego Ijubavlju. U ekstremnim slucajevima njihov sebican pristup vodjenju ljubavi moze stvoriti probleme u trajnim vezama. Moraju pokusati razviti romanticnu stranu svoje prirode i obuzdati nestrpljivost kako bi ostvarili zadovoljavajucu vezu.

VJERNOST OVNOVA


U mladosti Ovnovi su nestabilni i nevjerni, vole flertove i avanture, znaci da nisu uzor vjernosti, dok se s godinama i u braku postupno stabiliziraju. Oni su zadovoljni samo onda ako za zenu dobiju lijepu, dobru i pametnu!


POSAO I NOVAC
Ovnovi su rodjeni rukovodioci s urodjenim strahom od neuspjeha. Biti drugi nikad nije dovoljno. Stavite ih u situaciju gdje mogu iskazati svoje prirodne natjecateljske instinkte i gdje mogu raditi vlastitim tempom (koji je obicno dvostruko brzi od vecine ostalih znakova) i sve dok nema dosade, njihova najveceg neprijatelja, sve ce biti u redu.
Ovnove hrani izazov i najsretniji su u karijerama u kojima treba osvajati bitke i rjesavati zagonetke i preskakati prepreke. Lako se zasite i frustrirani su ako se ne mogu stalno dokazivati. Najsretniji su kad rade sami ili su na celu tima.
"Zelim" je kljucna rijec za Ovnove. Imaju nevjerojatnu potrebu za novcem, moci i utjecajem, no rijetko vode racuna o ntdjim potrebama. Ako ih suocite s izborom izmedju moci i novca, pobijedit ce njihova Ijubav prema vlasti. Nisu velikodusni, no u drustvu ce rado pokazivati plodove svoga rada, vozeci brze aute i noseci skupu odjecu i nakit.
HRANA
Kao i sve ostalo u zivotu Ovnovi vole jesti brzo hrana nije visoko na njihovoj listi prioriteta iako obicno imaju velik apetit. Cijene dobru hranu ali je hoce brzo, u velikim porcijama, jednostavno pripremljenu. Svidjet ce im se svako jelo koje se moze brzo pripremiti i jesti u hodu. Iako neki Ovnovi vole blazu hranu, kao sto so tjestenina, krumpir i jednostavni umaci, kruh i sir, bilo u obliku fondija ili sendvica, poslastice su za svakog Ovna.
Ovnovi moraju paziti da ne jedu masnu hranu jer su skloni visokom kolesterolu i povisenim krvnom tlaku. Obicno su vrlo aktivni, a kad se debljaju to je zato sto nemaju vremena za pravilnu prehranu. Za odrzavanje kondicije preporucju im se svi natjecateljski sportovi, body building, trcanje i squash. Obicno nisu Ijubitelji sportova vezanih za vodu.
KOMPATIBILNOST
Ovnovima kompatibilnost nije jaca strana. Tvrdoglavi, kakvi jesu, nemaju vremena i namjere razmisljati o drugim ijudima ili tjesiti one koje su povrijediti. "Uzmi ili ostavi" mogao bi biti njihov moto, iako, da budemo posteni, s Ovnovima obicno znate gdje ste.
S Ovnom: Uzajamno je postovanje potpuno, no okolina neka bude spremna na vatromet.
S Bikom: Odlucnost srece tvrdoglavost. Mozda cete postivati Bikow jakost, no kombinacija s vasam vlastitom ici ce malo teze.
S Blizancima: Obijesti i vragolija na sve strane. Prijatelji do kraja, pozitivno poticete jedno drugo; potencijalno savrsen trgovacki tim.
S Rakom: Izazovna kambinacija: gubite zivce, a Rak prkosi. No ako su vain Mjeseci uskladeni, njezni Rak ce uciniti da se osjecate voljeno
S Lavom: Puni ste obozavanja i ohrabrenja za Lava, sto njemu savrseno odgovara.
S Djevicom: Tvrdoglavim su Ovnovima savjesne Djevice najdosadniji moguci znak. No, netko mora dovesti stvari u red!
S Vagom: Savrseni suparnici. Oboje zele biti glavni, no Vaga je dovoljno pametna da Ovna ostavi u uvjerenju da je on taj.
Sa Skorpionom: Naivni i neposredni Ovnovi potajno se dive kontraliranim strastima tajanstvenih, spletkarskih Skorpiana, samo im to nemojte otkriti!
Sa Strijelcem: Pun pogodak! Nadahnjujete se uzajamno i uspinjete se do visina kojih se ostali smrtnici plase. Zajednicki zivot pun je uzbudenja.
S Jarcem: Vasa vatrena spontanost biti ce hladno prizemljena Jarcevim metodicnim i prakticnim pristupom.
S Vodenjakom: Svojim idejama Vodenjaci vas inspiriraju i stimuliraju. Ako se udruzite, postoji mogucnost da se neka od njih i ostvari.
S Ribama: Ako si vec na nekome morate dati oduska, nema bolje zrtve od njezne Ribe. Ali pazite: "Tiha voda brege dere."
Zena OVAN


Po prirodi jaka, snazna, svojevoljna, ponekad robusna i nezenstvena, tesko se slaze s misljenjem drugih. Onima koje voli moze pruziti dragocjenu pomoc, inace, cesto agresivna, neemotivna i sebicna, a nekad i opasna. U braku moze biti sretna.

Muskarac OVAN


Muskarac rodjen u znaku Ovna po prirodi je veoma impulzivan, cudljiv, strastven, borben, vise od svega mrzi monotoniju, rutinu svakodnevnog zivota i dosadu. Njemu je potreban stimulans svakoga trenutka, narocito u intelektualnom pogledu i on izmice svim oblicima sladunjavih manifestacija u kojima se osjeca prizvuk tradicije. Sklon je novotarijama, ali samo kad to ne narusava njegov mir i kad doprinosi efikasnijem obavljanju posla, do cega mu je najvise i stalo. Netrpeljiv, voli afirmaciju i akciju.
Ovan moze biti cak i blizu idealnog tipa muskarca, ako je u pitanju istaknuta i pozeljna osoba, kako za koji znak, naravno. Po izgledu i temperamentu on predstavlja covjeka kojeg je tesko uloviti u bracnu mrezu, zbog njegove prepotentnosti i agresivnosti. Razlog je jednostavan: pretjerani smetenjak, nalik na drugog znaka, Lava, s puno zahtjeva kada je u pitanju njegov ideal zene. On ima potpuno romanticnu predstavu svoje buduce izabranice, kao i zahtjeva koje joj postavlja. Njegova zena mora biti i lijepa i dobra i pametna!
Ovnovi su prilicno nekonvencionalni, pa im se boemska romansa ne svidja. Oni, bez obzira sto su radili prije braka, zahtijevaju od svoje zene da bude visokomoralna. Ne vole tajne ljubavne avanture, nemaju dlake na jeziku. U stabilnom braku ne zele ni pogledati izvan kuce na neku novu ljubav. No, kako mnogo zahtjevaju od svoje supruge, ako to ne dobiju, oni se ipak nece ustrucavati najzad potraziti izlaz.
Ovan je vatren, ponosan, pun sebe i neceg sto privlaci zene. Njegovi erotski prohtjevi su zaista jaki i potrebna im je potpuno odgovarajuca osoba - partnerica kojoj bi onda poklonili bezgranicnu ljubav.
Kad bi bio boss ...
Nasilnik koji ako se domogne direktorske stolice po cijele dane se busa u prsa i rice: Ja sam gazda! Primjerci koji vjeruju da je feudalizam jedina prava vlast, preobrazuju se u strasnog Franju Tahija i uzarenim klijestima ganjaju sirote radnike koji im odbiju poniznost. Ovnovi-zaljubljenici u robovlasnicki sistem odmah u lance stavljaju sve radnike i nemilosrdni ih bicuju.

eeeee
Svi rodjeni do 21. travnja u trenutku ulaska Sunca u znak, podanici su Ovna, prvog zodijackog znaka, pod dominacijom planete Mars, koja simbolizira pocetnu energiju, izbacujuci pojedinca u zivot, prenoseci na njega svoju strast, hrabrost, impulzivnost, zelju za akcijom i borbom, afirmacijom, agresivnoscu, svojom devizom: “Ja prvi”, “Ja postojim”, “Ja zivim”, sto se moze manifestirati na dva nacina: konstruktivan, koji osobi daje potrebnu snagu da pobijedi, stvara, gradi, bude u sluzbi ideala, i destruktivan, koji zeli sve ili nista, izrazava ekstremnost, tendenciju ka konfliktima, fanatizmu, egoizmu, bezobzirnosti, potpunoj netolerantnosti i sl. Ovan ne podnosi mir i monotoniju, jer on “pati od kronicne akcije”; on je sampion natjecanja, predvoditelj, kako na fizickom, tako i na intelektualnom planu. No, jedini problem je taj sto on ipak cesto ne stize na pravi cilj, jer, usput, vodeci druge, pocinjuci igru i akciju, mijenja svoju stazu, zaveden drugim stvarima. Uostalom, on ne vjeruje u obican, svakodnevni zivot, on je pionir, kreator, stvoren za borbu. On zivi u vjecnoj osmozi sa svojom buducnoscu, koja je simbolicna po jednom novom svijetu, punom misija, kao i stvorenja koja treba spasavati, stititi. To je mitsko bice; ono voli tucnjavu, borbu, makar i u prazno. Kad ne bi imalo neki slican cilj, ne bi ni postojalo. Ono je, takodjer, stvoreno da zapovijeda, a ne da se pokorava. Kad ne bi bilo borbe u svijetu u kome zivimo, ono bi izmislilo neki svoj svemir, obojilo zivot svojim bojama i idealima, namecuci borbu i drugima, jer ono obozava opasnost, kamikaze, jer ono je “kamikaza” Zodijaka: njegova je glava “ratno polje”, zato je vrlo vazno da nauci analizirati svoju energiju, dajuci joj pozitivan cilj, jer je njegova inteligencija instinktivna, intuitivna, kreativna, iracionalna: ono reagira bez mnogo razmisljanja.
Pripadnike ovoga znaka karakterizira zelja da iskoriste, u svakom trenutku, fizicku snagu koja ih tjera stalno naprijed. Neprestano istrazuju gdje ce moci brzo i jako reagirati, pa, vjerujuci da su na pravom putu, najzad spustaju uvijek uzdignutu i naprijed ispruzenu glavu, poput pravog ovna. Oni vide daleko, ali ne uvijek i ravno, cesto su konfuzni. Nedostatak prave ustrajnosti slaba im je tocka. Cesto im ostaje samo promjena plana. S godinama, kao i poslije mnogo pehova, smiruju se, postajuci malo misaoniji, mudriji, mireci se s ulogom drugorazrednoga, prepustaju vodstvo, mozda, najprije svome – partneru! Njihov idealizam je konfuzan, nedovoljno izrazen, nejasan; oni vole uciti, ali ne idu nikada do kraja, u pravu sustinu, kao, recimo, Skorpioni ili Jarci. Tehnika ih interesira, kao i vodeca mjesta, ali psihologija – vrlo malo!Povijest i avanture su im slaba tocka, jer su uvijek spremni na dozivljaje izvan svakodnevnih, kao i na borbu. Oni ili vole ili – mrze, ne podnose one koji nisu njihovi istomisljenici. Oni imaju svoje zakone, ideale, cesto pogresne. Svi oni koji im nisu slicni, brzo padaju s pijedestala; za njih zapovijed, autoritet drugoga ne vrijedi! Oni uvijek moraju biti vodeci, prvi!
Zanimanja: oruzane snage, kovac, mesar, zubar, istrazivac, inzinjer, vartogasac, vodja sindikata, sportas, obrtnik
Sport i hobi: gluma, ples, hokej,  nogamet, zmajarstvo, borbe .vjestine, automabilizam, ragbi

NEKRETNINE

Za Ovna kucica iz snova ne mora biti velika kao palaca; no to bi pomoglo. Ovom znaku potreban je velik, sjajan i napadan dam koji vice: "Ja, ja, ja!" sa svakog prozora. Unutra bi trebalo biti dovoljno prostora za razbribrigu u kisnim danima, kao sto su bilijarski stal, fliper, kompjutorske igre i sIicno. Bilo bi zgodna kad bi u vrtu mogti postaviti i manji lunapark

AUTOMOBIL IZ SNOVA

Omiljeni automobil Ovnova najkrace bi se mogao opisati kao "pakao na kotacima". Ako im financije dopustaju, priustiti ce si najskuplje i najbrze vozilo. Auto njihovih snova bit ce crven, sjajan i vrlo, vrlo brz. Nemojte ih ni pokusavati izazvati na semaforu, jer uz cviljenje guma najcesce oni krse ogranicenje brzine. Kad bi si jos mogli nabaviti najvazniji dio opreme njihovih automobila bili bi kotaci s nozevima iz vremena Ben Hura. U danasnje vrijeme zadovoljavaju ih brodske sirene kojima plase sve  koji im se nadju na putu.

POZNATI OVNOVI

Johann Sebastian Bach, Eloudini, Warren Beatty, Elton John, Bismarck, John Major, Marlon Brando, Joseph Pulitzer, Charles Chaplin, Simone Signoret Joan Crawford, Emma Thampson, Bette Davies, Peter Ustinov, Vincent van Gough, Tracy Chapman


BIK 21.04. – 20.05.

Znak graditelja


Kljucni citat: "Dajte mi cvrstu tocku i pomaknut cu zemlju."
                                                                                                                   Arhimed

Element: zemlja
Vladajuci planeti: Venera
Boja: modra i ljubicasta
Dragi kamen: dijamant
Metal: bakar
Broj: 6 (ima poseban znacaj u ljubavi)
Dan: petak, 6,12 u mjesecu
Cvijet: bijela ruza, jorgovan

Idealan partner: Skorpion
Dobar brak sa: Rakom i Ribom
Erotski vas privlace: Djevica i Jarac
Oprez sa: Lavom i Vodolijom

Kljucne rijeci: posesivnost, stalnost, prakticnost
Vladar: druge kuce (osobna i materijalna sredstva, imovina I odnosi prema njoj)

Pozitivne osobine: praktican, pouzdan, strpljiv, stalan, jak, odlucan, marljiv, senzualan, srdacan, borben, postojan, vjeran, vrijedan, istrajan,
                                 hrabar, umjetnickog duha
Negativne osobine: lijen, posesivan, dosadan, samozadovoljan, neoriginalan, nemastovit, pohlepan, tvrdoglav, kivan, mlitav, tvrdoglav,
                                   ljubomoran, egoista, bezobziran, tiranin, nepovjerljiv

LJUBAV


Bikovi su izuzetno vjeran znak s vrlo izrazenom potrebom za sigurnoscu i utvrdjenom rutinom. Iako im je element zemlja, mogu biti vrlo romanticni i osjecajni kad je rijec o ljubavi.
Sigurnost je Bikovima izuzetno vazna. Emotivno ispunjenje i stabilnost visoko su na njihovoj listi prioriteta. Iako su strastveni, njihova krutost nece se svidjeti onima. koji traze stalna uzbudjenja. Unatoc tome, mnogi ce pasti na "bikovski" sarm, dobar izgled i pitomu narav.
Njezni su i romanticni partneri, no mogu biti pretjerano posesivni. Moraju nauciti dati partnerima potrebnu slobodu ili bi mogli zavrsiti sami. U ozbiljnoj vezi legalan brak im odgovara vise od divljeg, jer su obicno tradicionalisti kojima je sigurnost vaznija od nekonvencionalnosti.

VJERAN PRIJATELJ

Iako ne obaraju svoje odabranike s nogu na prvi pogled, Bikovi su nepopravljivi romantici i svoje voljene obasipaju poklonima. Kad se jednom zaljube spremni su vezati se i ostati vrlo vjerni.

SEKSUALNOST


Bikov pristup seksu jednostavan je i nepretenciozan: za njih je to osnovna potreba u kojoj treba uzivati ali nije od pretjerane vaznosti. Zbog njihove realne prirode strast ih rijetko baca na koljena.
Mogu biti vrlo osjecajni ljubavnici, no Ijubav prema rutini moze njihov ljubavni zivot uciniti vrla predvidljivim.
Za Bikove je vodjenje ljubavi obicno dio cvrste veze, a manje trenutak strasti s neznancem. Ako u braku nisu zadovoljni, radije ce pobjeci u diskretnu aferu kako bi zadovoljili svoje seksualne potrebe, nego da raskidaju brak koji im daje sigurnost

VJERNOST BIKOVA


Moze biti dobra i potpuna. Kad vole, oni znaju biti pretjerano vjerni i privrzeni. Iako jako vole zene, Bikovi su i u mladosti i u braku najcesce vjerni, sto je za svaku pohvalu.

POSAO I NOVAC

Filozofija ovog znaka vrlo je jednostavna: prvo pusti korijenje pa rasti. Ovo su prakticne duse koje moraju imati financijsku sigurnost da bi cijenile ostale kvalitete zivota. Kad nadju zadovoljavajucu karijeru rijetko ce se odluciti na promjenu.
"Imam" je rijec koja karakterizira Bika, a zelja za sigurnoscu tjera ih da akumuliraju materijalna dobra. Vole uzivati u dobrim stvarima u zivotu i nisu uvijek skromni u svojim navikama. Kad im dobro krene, moze im se dogoditi da zaborave razliku izmedju potrebe i pohlepe. Ponekad im stjecanje bogatstva moze postati opsesija, no to cesto skriva nedostatak unutarnje stabilnosti.
Valja zapamtiti da su Bikovi i vrlo velikodusni i uvijek ce pomoci rodjacima ili bliskom prijatelju, kojima lose ide.

HRANA


Bikovi su najveci gurmani zodijaka. Imaju velik apetit i vole obilne obroke, no mogu se pohvaliti i istancanim ukusom. Urodena ljubav prema hrani dala je neka od najvecih kuharskih imena u ovom znaku.
Pripadnici ovog znaka vole          jesti u restoranima s dobrom reputacijom, no isto tako cijene i dobru domacu kuhinju. Vrijeme obroka dia je dana koji ih najvise veseli i ta velika ljubav prema hrani cesto je razlog sto njihov smijesak nestaje kad stanu na vagu. Ponekad im se cini kako je dovoljno da pogledaju komad cokoladne torte i da se udebljaju, a kilograme ne gube bas lako. Nisu Ijubitelji vjezbanja i zdravog zivota, no kad objave rat kilogramima njihova upornost ponovno dolazi do izrazaja.

KOMPATIBILNOST


U fonniranju odnosa Bikovi nisu brzi, polako sarmiraju potencijalne partnere dok ne izgrade nesto cvrsto i pouzdano, no kad to ucine, vezu se dozivotno. Njihovi partneri morali bi to dobro zapamtiti.

S Ovnom: Osjecate da bi Ovan inogao mnogo toga nauciti od vas o toleranciji, no pitanje je imate li dovoljno strpljenja za ucitelja.
S Bikom: Strpljivost je zaista vrlina, no u ovoj kombinaciji tesko da ce itko uciniti prvi korak.
S Blizancarna: Ovdje bi se moglo pojaviti malo Bikovske ljubomore. Potajno, i vi biste voljeli shvacati zivot malo neozbiljnije.
S Rakorn: Napokon netko tko shvaca stvarnu dubinu vasih osjecaja i nece ih obznaniti cijelom gradu.
S Lavom: Nitko ne zna kako da vas natjera da se osjecate poput ulizice kao ovaj kraljevski znak; no ako zaista osjecate da vam je soljenje pameti neophodno...
S Djjevicom: Zaista se dobro slazete uz minimum napora. Skladan odnos koji moze potrajati do kraja zivota.
S Vagom: Da, vama Vage djeluju karizmaticno, mada bas ne shvacate razlog tome. Otkrivanja razloga zanimijiv je dio te veze.
Sa Skorpionom: Ovo je definitivno sve ili nista. Volite ih ili ih mrzite, u oba slucaja osjecaji su intenzivni i ne mozete ih ignorirati.
Sa Strijelcem: Strijelci bi vas mogli fascinirati onim ;to bi vas mogli nauciti o tajnama zivota, no, vama ipak ne djeluju pouzdano.
S Jarcem: Za romanticnu ili radnu vezu Jarca je tesko nadmasiti. Kompatibilni ste i emotivno, i mentalno, i seksuatno.
S Vodenjakom: Njihovo nepouzdano ponasanje kao da vas izaziva da ih uhvatite, no je li to zaista vrijedno truda?
S Ribama: Uvijek im se mozete povjeriti i shvatit ce vas. Cak i ako ne dijelite jednake stavove mozete biti dobri prijatelji.

Zena BIK


Iako prilicno lijepog izgleda, zena ovog znaka je cesto nezgodnog karaktera, neelasticnog duha, ponekad gruba, iako moze biti dobra supruga, ako naidje na pravog partnera. Iako realna, racionalna, uporna u svojim ciljevima, ona zna biti i romanticna s pozitivnim teznjama, iako zbog ceste tvrdoglavosti i ponasanja izaziva protest okoline. No, i ona kao da ne zna biti sretna izvan obitelj

Muskarac  BIK


Ovdje se susrecemo s pravim venerskim znakom (zemaljska Venera), senzualnim Bikom – muskarcem koga karakteriziraju smirenost i sklonost ka razmisljanju. Uporan i ustrajan, ali ne i preambiciozan, muskarac Bik usmjerava svu snagu na posao, ali i ljubav, sto je najvaznije u njegovom zivotu. Da bi uspio, cesto je potrebno da ima neki cilj sentimentalne prirode. Ovaj tip, vrlo osjetljiv i ljubitelj obitelji, uspjeva pobijediti svoj pretjerani oprez samo ako ga u akciju tjeraju razlozi koji dolaze vise iz srca nego iz razuma. Ponekad vrlo melankolican muskarac Bik ima najfinije kvalitete. To je najuspjesniji muz citavog Zodijaka, pod uvjetom da nije porocan. Cesti su slucajevi prikazivanja Bika kao razvratnika. Tocno je da on voli zadovoljiti svoje zahtjeve, da zna voljeti kao nitko (cesto s patoloskom ljubomorom). No, on je covjek na koga se zena moze osloniti, jer je dobar, human, plemenit, vedar i optimist, tihe naravi, vjeran svom tvorcu kucnog ognjista. On rijetko zanemaruje obiteljski zivot, a sve njegove izvanbracne avanturice su kratkotrajne i beznacajne. On obozava i posesivno cuva svoju zenu i djecu, u cemu zna ponekad i pretjerati.
Ovakvi ljudi se cesto zene iz boljeg drustva, da bi skrenuli pozornost na sebe na putu do uspjeha. Venera ih cini vrlo osjetljivim na ljepotu. Zato se zena udata za Bika – muza mora truditi da uvijek bude lijepa i privlacna ako hoce da joj on bude vjeram, iako nisu iskljucivi, vec vrlo tolerantni u tome: vole je onakvu kakva jest. Oni su cesto “naj” – pa oni zele biti ti koji se brinu o zeni i domu, blagostanju obitelji, kao i ostvarenju srece. Dok se svi drugi podanici Zodijaka “hlade” na duze ili krace od obiteljskog zivota, muskarci Bikovi to nikada ne cine: oni nikada ne zale za momackim, slobodnim zivotom, s izuzecima. Oni su “pohotljivi”, za njih ljubav je sve.
Kad bi bio boss...Protuha koja sanja o direktorskoj stolici kako bi na radnom mjestu u miru, a da mu to nitko ne zamjeri mogao mlatiti spek, odojke, sunku i luk. Na posao bi zaposljavao iskljucivo samo debele radnike, a onim mrsavima naredio bi da se ne micu iz tvornicke kuhinje dok ne nabace barem 30 kila viska. Bikovi-lijencine bi za radnog vremena uveli obvezni odmor u vidu spavanja od po nekoliko sati, dok bi zadrtiji tipovi to prakticirali puno radno vrijeme.
eeeee

Rodjeni u znaku Bika spadaju u pozitivne i najkonkretnije, realne osobe Zodijaka. Kada je rijec o ljubavi, sentimentalnom, sretnom i potpunom zivotu, oni tu uzivaju vise blagodati od ostalih znakova, obzirom da im je planeta boginja ljubavi, Venera, koja dominira ovim znakom, pa se njezin utjecaj prostire na sve rodjene od 21. travnja do 22. svibnja. Dominacija Venere ulijeva rodjenima pod ovim znakom jaku vezanost za zemlju, smisao i zdravu volju za “posjedovanjem”, Najjasnija karakteristika znaka je izdrzljivost u svakom smislu. Bikovi su neobicno sposobni vezati se za neku romanticnu dusu. Rodjeni u ovoj konstelaciji su cvrste gradje, dinamicni, cesce vitki nego puniji, simpaticnog izgleda, cak lijepi, puni sarma, veoma privlacni; imaju siroko celo, snazan vrat, misicave ruke i noge, svijetle i krupne oci koje zrace izuzetnim sjajem, iskrenoscu, umiljatoscu, a i skromnoscu. Iako zemljani, materijalisticki znak, znaju biti i poeticni, njezni, ustrajni, uporni. Oni pobjedjuju uglavnom u svim bitkama, ali ne zestinom ili silom, vec strpljenjem i razmisljanjem, ponasajuci se uvijek promisljeno i trezveno. Ponekad izgledaju zatvoreni i nepristupacni, iako su otvoreni i srdacni, blagi i popustljivi, onda kad su shvaceni.
Veoma energicni i dinamicni, podanici Bika, kad prestanu s akcijom, postaju pasivni i lijeni. Mirno i smisljeno pripremaju svoje akcije, oprezni, s urodjenim navikama, hrabro gaze kroz zivot i ne dopustaju da ih drugi u tome ometaju. Veliki su entuzijasti i optimisti i vole se sami uhvatiti u kostac s teskim problemima. Vrlo tvrdoglavi, sto im ponekad i smeta u karijeri i ljubavi, pa i u poslu, ipak su puni jasnog, prakticnog smisla, sto ih stimulira u sporom, ali konstantnom usponu, odlukama i akcijama. Odatle potjece neka nefleksibilnost, zelja da “je uvijek u pravu”, sto ga nagoni da se suprotstavlja onima koji zele promijeniti njegovo misljenje. Cesto mu nedostaje potrebna doza elasticnosti duha i diplomacije. No, zahvaljujuci svojoj upornosti, ipak postizu velike uspjehe. Prilicno osjetljivi na uvrede, cesto se sukobljavaju s okolinom, ali znaju prastati i zaboravljati (narocito muski Bikovi). Konzervativnih su shvacanja i bjeze od svega sto ima karakter novine i avanture. Prilicno nepovjerljivi po prirodi, Bikovi imaju vrlo razvijen smisao za ljepotu, pa vole stvoriti oko sebe topao, harmonican i ugodan ambijent. Osjecaji su im cesto duboki, tihi, neizrazeni, a volja melankolicna i pritajena. Intelekt im je cesto trom, bez vecih zelja i ambicija. Inace, metodicni, prakticni, stratezi, dobre vodje, seksolozi ili vojnici. Tesko se naljute, ali tesko smire: naizgled tihi, znaju biti zivi vulkan. Ali, veoma tolerantni, iako vrlo ljubomorni, posesivni, kao i skloni uzivanjima ovozemaljskog zivota. Cesto misle, da su samo oni u pravu i tako stjecu neprijatelje, ostajuci dosljedni i dalje svojim principima. Oni uvijek ustaju u obranu svojih prava, sticuci tako i postovanje, iako cesto nisu u pravu, ostavljajuci utisak da s njima nema sale. Trebali bi biti takticniji, da ne bi imali vecih posljedica zbog svoje tvrdoglavosti.

NEKRETNINE


Bikov je "dom, slatki dom", tradicionalna kucica u cvijecu izvana, naravno vrlo moderno opremljena unutra. Vrt je obvezan, zbog cvijeca ali i zbog povrca koje je nuzni dio povelikog obroka nakon dana provedenog na svjezem zraku. Izlozbeni je dio kuce blagovaonica s velikim uglacanim stolom na kojem se serviraju deiikatese. Ako postpji i dobar vinski podrum; jedini problem je nagovoriti Bika da se otisne dalje od vlastitih ulaznih vrata.

AUTOMOBIL SNOVA


Kad Bikovi kupuju auto, ono sto zahtijevaju komfor su, kvaliteta i pouzdanost; a ako novac nije problem, dodajte i tradicionalnu eleganciju. Kozna sjedala, rucno izradena kontrolna ploca i naslonjaci za ruke izmisljeni su za ovaj znak, koji se ne zamara previse oko motora, sve dok ne guta previse goriva. Ako se automobil pocne kvariti radije ce ga zamijeniti nego da se usred noci zateknu nemocni na cesti.

POZNATI BIKOVI


Andre Agassi, Papa Ivan Pavao II, Balzac, Michelle Pfeiffer, Cher, Gabriela Sabatini, Gary Cooper, Salvador Dali, William Shakespeare, Henry Fonda, Orson Welles, Sigmund Freud, Adolf Hitler, Audrey  Hepburn, Saddam Hussein, Cajkovski

BLIZANCI 21.05. – 20.06.

Znak pripovjedaca


Kljucni citat: "Mislim, dakle jesam."
                                               Rene Descartes

Element: zrak
Vladajuci planeti: Merkur
Boja: zuta
Dragi kamen: ahat
Metal: ziva
Broj: 5 i svi djeljivi sa 5
Dan: srijeda, 5,14,23 u mjesecu
Cvijet::djurdjevak;


Idealan partner: Strijelac
Dobar brak sa: Ovnom i Lavom
Erotski vas privlace: Vage i Vodolije
Oprez sa: Djevicom i Ribom


Kljucne rijeci: prilagodljivost, komunikativnost, promjenljivost
Vladar: trece kuce (kratka putovanja, mentalne sposobnosti, komunikacije, percepcija, braca i sestre, rano skolovanje)

Pozitivne osobine: svestran, prilagodljiv, intelektualan, duhovit, sarmantan, logican, energican, spontan, zivahan, komunikativan, informiran,
                                 sklon umjetnosti, otvoren prema svijetu, zedj za znanjem, pokretljiv
Negativne osobine: promjenljiv, hirovit, nedosljedan, dvolican, nestrpljiv, povrsan, dekocentriran, podlozan utjecajima, nestalan; nemiran,
                                       prepreden, nametljivo radoznao

LJUBAV


Blizanci su poznati po podvojenosti i sposobnosti da mijenjaju raspolozenja iz trenutka u trenutak. Iako mrze sputanost, kao partneri vrlo su zabavni i romanticni. Spretni su na jeziku i ne trpe glupost; kad ih netko privuce, dobro ce provjeriti nije li tup i neproduhovljen. Beskonacno dugo ce brbljati o svim mogucim i nemogucim  temama samo da bi dobro provjerili potencijalnog partnera.
Raznolikost je zacin zivota za Blizance, pogotovo u Ijubavi. Na prvi nagovjestaj dosade pocet ce planirati bijeg, bilo privremen ili stalan. Vjernost im nije jaca strana, a vecina Blizanaca stvorena je za ocijukanje. Znatizelja im ne da mira, pa cak ako su u sretnom braku pitat ce se nisu li propustili ljubav svog zivota.

ZIVAHAN DUH

Blizanci ljubavnici cesto mijenjaju misljenje, prevrtljivi duh im ne dopusta da se smire. Njihovi ce ih partneri cesto dozivljati kao nepouzdane i bit ce im stalni izvori iznenadenja. Vecina ih je takoder sklona flertovima, bezopasnima ili ,..

SEKSUALNOST


Blizanci su stvoreni za ocijukanje i pricanje, no ne misle uvijek ozbiljno i to ih moze dovesti u neugodne situacije. "Lov" im je mnogo zanimljiviji od samog "ulova". Tko god ih zeli uloviti ne bi se smio lako i brzo predati. Imaju jako veliku averziju prema dosadi i zahtijevaju stanovitu slobodu, to moze izazvati velike probleme ako im je partner Ijubomoran. Blizancitna je potreban otvoren i neopterecen partner, spreman na eksperimente.
Sretnici koji ih uspiju pripitomiti uzivat ce u saputanjima na jastuku do sitnih sati.

POSAO I NOVAC

Blizance privlace zanimanja koja ce ih tnentalno zaposliti (ali ne predugo s istom stvari) i dopustiti im stalne razmjene ideja i ideala (ali ne s istom osobom). Stoga se trebaju kloniti svih zanimanja vezanih za jedan prostor i onih koja ukljucuju ponavljanje i monotoniju.
Pripadnici ovog znaka hrane se raznolikoscu i novim iskustvima, a najsretniji su u zanimanjima u kojima mogu iskazati svoje govornicke vjestine i koja im daju stanovit stupanj slobode. Zato ne iznenaduje sto najvise vole raditi kao slobodnjaci.
"Mislim" je slogan za Blizance. No nikad se nece predugo koncentrirati na jednu stvar a definitivno nemaju dovoljno vremena da ozbiljno razmisle o novcu. Od svih znakova njima je najmanje prihvatljiva ideja starenja, citajte: odgovornosti. Ideje ih stimuliraju vise od novca, no kad se te dvije komponente poklope obicno su vrlo uspjesni.
Vrlo je vjerojatno da ce se njihovi izvori prihoda cesto mijenjati, bilo bi dobro da stoga napune kasicu i drze je sa strane.

HRANA


Blizanci uvijek imaju mnogo toga na pameti, no hrana obicno ima malo veze s tim. Blizanci mogu biti toliko zaokupljeni poslom da satima potpuno zaborave jesti. To moze utjecati na njihov zivcani sustav, pa obicno jedu previse slatkog ili piju previse kave kako bi energiju.
Kuhaju i kupuju hranu bez previse ptaniranja; sve sto mirise na rutinu Blizancima je potpuna nepoznanica. Kad kuhaju, rade to sto je brze moguce. Kako bi izbjegli dosadu cesto eksperimentiraju sa zacinima.
Ovo je znak koji ne bi trebao imati problema s kilogramima; najveci neprijatelj njihova struka je dosada. U nedostatku zanimijivije zanimanja, grickaju. Intelektualan su znak i njihovo je shvacanje rekreacije ispunjavanje krizaljke.

KOMPATIBILNOST


Jureci sa sastanka na sastanak, Blizanci sklapaju poznanstva velikom brzinom, no kad treba formirati cvrstu vezu nisu bas uspjesni. Pokretljivost je ono sto cijene; smirivanje na jednom mjestu ih plasi.

S Ovnom: Uvijek su puni zanimljivih i novih ideja i daju vain poticaj da ispunite neke od svojih ambicija i fantazija.
S Bikom: Mozda ih tolerirate, no tesko vain je usporiti dovoljno dugo da bi ih stvarno razumjeli.
S Blizancima: Pomoglo bi vain da ne pricate istodobno. Ovako ste oboje toliko zaposleni da ne shvacate sto propustate.
S Rakom: Ponekad zavidite Rakovima na njihovim kucnim radostima, ali nemate vremena da o tome predugo razmisljate.
S Lavom: Nema boijeg od Lava za razmjenjivanje novih ideja i novosti. Izvrsna veza ako mozete sebi priustiti telefonski racun.
S Djevicom: U njihovom drustvu mozete biti malo napeti jer ne odobravaju uvijek vase postupke. Toliko su pametni i precizni da vain idu na zivce.
S Vagom: Vesela osoba koja shvaca vase poglede na zivoi. Vage imaju zanimljiva razmisljanja, ali ocekujte vise price nego akcije.
Sa Skorpionom: Frustrirani ste sto brzo ne dobivate odgovore koje ocekujete. No ipak vain se cini da su njihove duboke, znacajne replike vrijedne cekanja.
Sa Strijelcem: Osjecate da imate mnogo zajednickog; no ovo je veza koja se oslanja na davanje i primanje a nijedno od vas na to nije spremno.
S Jarcem: Nalazite da su Jarci neobjasnjivo zanimljivi i umirujuce bezosjecajni. Skupa biste mogli nesto zaraditi.
S Vodenjakom: Istinski "par iz snova". Oboje mozete beskrajno dugo pricati bez obvezivanja na bilo sto.
S Ribama: Spremni su slusati sve sto imate reci; no Ribe ocekuju da to mislite i sutra, a to strasno nervira.

Zena BLIZANAC


To je intelektualka, ali ne jako ambiciozna, cesto kolebljiva, nestalna, pa i sebicna, ali i aktivna i domisljata, promjenjive cudi i raspolozenja, voli flert i fine lazi; opasno je ako se zasiti promjena. Najsretnija je ako je u braku shvacena kao ravnopravni partner svog muza, ne samo kao kucanica i majka. Ona ne prekida svoje aktivnosti kojima se bavila i prije braka, narocito ako se istakla na nekom podrucju, sto ne godi uvijek muzu. Lijepo je ako je muz voli i shvati, pa i preko toga prelazi. Zena Blizanac je prilicno sposobna, pa kuca i ne trpi puno zbog njezinog lutanja i “vanjskih djelatnosti”. Ona vodi racuna o svom kucanstvu, gurman je i uziva u dobroj hrani, iako ne voli to raditi.
Ponekad profinjena i metodicna, zena Blizanac zna izvanredno zapovjedati, ne voleci neurednost.
Muskarac BLIZANAC


Veliki je diplomata i sposoban da iz svake situacije izvuce korist, obicno uspijevajuci u zivotu, i to zahvaljujuci prirodnoj intuiciji, koja mu pomaze da iskoristi samo pozitivnu stranu stvari. Slobodouman i bez ikakvih predrasuda, podlozan je – narocito u mladosti – cestim promjenama i selidbama zbog stalne potrage za novim. Tek u drugom dijelu svog zivota uspijeva uspostaviti ravnotezu i ostvariti svoje zivotne ciljeve. Blizanac nije za strastvenu zenu. On je talentiran, drustven, interesantan, intelektualan, ali je njegov zivot “zbrda-zdola”. On trazi bracnog druga koji moze dijeliti njegove interese, koji nije vezan za kucu i koji rado pristaje krenuti kud god mu kaze i pozeli. Zene ovakvih muzeva moraju se naviknuti na njegove flertove, iako bezopasne, cesto neduzne. Ali, ma koliko da je Blizanac romantican, on ima uvijek zdravog razuma i zna kad treba staviti tocku na ozbiljne flertove. Ako je zena diplomat i ne penje se svom muzu na glavu, njihov brak ipak moze biti trajan i uspjesan. Do 30-te godine najbolji partneri Blizancu su Vaga i Vodenjak; poslije 30-te Ovan i Lav, a poslije 42-ge godine najbolji je Strijelac. Dvojnost prirode Blizanaca je vrlo uocljiva. Kod negativnog tipa, nailazimo na seksualnog eksperimentatora, muskarca – satira, zenu – nimfomanku, egzibicioniste, fetisiste, homoseksualce, transvestite. Voleci iskoristiti drugoga, taj je tip povrsan, nepouzdan, dok je visi tip zabavan i lijepih manira. Kod pozitivnog tipa nailazimo na religiozne celibate (nezenje), samoodricuce umjetnike, pjesnike, atlete, znanstvenike, ucahurene i velike moraliste. Dakle, to je od velikog znacaja pri sklapanju brakova, sav taj saroliki skup osobina. Zbog te dvojnosti prirode, muskarac – Blizanac moze zivjeti jedne godine sasvim razvratno, postati hipik, da bi naredne godine bio vec normalan gradjanin koji se zgraza nad ovim, a sljedece godine ode u samostan, gdje sasvim ozbiljno namjerava provesti ostatak zivota – do iduce prilike!
Kad bi bio boss ...
Svaki pravi Blizanac barem jednom u zivotu pozeli biti direktor novinske agencije ne bi li u njima imao jedinstvenu priliku ogovarati sve koji su mu se za zivota gadno zamjerili ili kojima je zavidio na uspjehu. Blizanci-nikotinski ovisnici sebe vide kao direktore velikih duhanskih firmi kako bi u miru mogli pusiti kao lokomotive. Tipovi infantilnih sklonosti odmah bi bili direktorima tvornice djecjih igracaka, kako bi se nesmetano mogli igrati s barbikama.

eeeee

I astrolozi su cesto u dilemi kad treba objasniti sve probleme rodjenih u Blizancima. Uzrok tomu je Merkur, Bog trgovac i lopova! Njime se i objasnjava dualitet ovog znaka i njegovih pripadnika. Njegovim utjecajem se objasnjvaju i nagle promjene, neocekivani obrati, sirok raspon osobnih svojstava.
Rodjeni u ovom znaku su vrlo vitalni i inteligentni, vole zivot i znaju zivjeti, zahvaljujuci, prije svega, lakoci kojom savladavaju prepreke i urodjenom sarmu.Podanici ovoga znaka imaju vrlo promjenjiv karakter, lako padaju pod utjecaj, skloni su sumnjama i dvolicni. Njihova duboka snaga potice iz sklonosti ka prilagodjavanju, iz osjetljivog i pomirljivog karaktera, kao i sposobnosti da vrlo dobro analiziraju sebe i vlastite osjecaje. Promjene ih neodoljivo privlace, pa su cesto nesposobni dovrsiti zapoceti posao i zapoceti novi.
Osobe rodjene u ovom znaku su kao ziva, tesko se mogu definirati kao postojane i ustrajne, ali su vrlo snalazljive i radoznale. Za njih forma i vanjstina nemaju nikakvu vrijednost: one se ponasaju prema vlastitim pravilima, puni intuicije, dok im je intimni zivot vezan za buducnost i s malo tajni. Dobri su govornici, prilagodljivi, prilicno mudri i lukavi, raznovrsni i ugodni, pa stjecu puno simpatija i prijateljstava. To su osobe koje imaju puno uspijeha u zivotu, zavisno od njihove fizicke i umne opreznosti i sposobnosti da trenutno shvate situaciju i mogucnosti i iskoriste je bez oklijevanja. Iako cesto znaju zapasti u teske situacije, znaju se i izvuci.
Blizanci su obicno srednjeg rasta, visokog i ispupcenog cela, blijede puti, ponekad orlovskog nosa, tankih, ali lijepih usana, siljate brade, zivih i izrazenih ociju, najcesce tamnosmedje kose.
Dakle, Blizanci su muski znak zodijaka s velikom prilagodljivoscu, uz svu nesamostalnost. Podanici ovog znaka su visoko intelektualna bica, iako nedovoljno ambiciozni. Cudljivi su, a kad ih uhvatimo u stanju mentalne letargije, znaju napraviti krajnje gluposti, zbog cega se poslije kaju. Njihov je zivot neprekidan niz promjena, vrlo su sposobni i verzirani u mnogim stvarima, ali im je potrebno puno koncentracije, da se ne bi rasplinuli. Oni su krajnje radoznali i nema stvari koju ne rastave, da bi vidjeli sto je unutra. Onda je brze bolje sklapaju i jure drugim problemima i "istrazivanju". Obdareni duhom i darom za logicno rasudjivanje, obozavajuci promjene, novine, znaju biti ipak uporni u ostvarenju svojih ideja. Njihovo razumjevanje tudjih problema i briga prilicno je, iako puno misle i o sebi. Vjecno mladenacki karakter pomaze im prebroditi sve probleme i nesporazume. Okretni, radoznali, ponekad neozbiljni, ipak ulaze u srz svakog problema, razumiju sve i nadju za svakog odgovarajucu rijec. Njihova inteligencija je veca od prosjecne, iako su cesce vrijedni radnici, nego mastoviti i kreativni stvaratelji. Vrlo su prakticnog, trgovackog duha, obdareni i smislom za diplomaciju, realni su u procjeni situacija i uvijek znaju gdje treba povuci potez. Iako brzi, o svemu dobro promisle, pa krenu u akciju. Tvrdoglavi su samo kada brane svoja stajalista, do kojih im je narocito stalo. Blizanci vole pomagati, iako znaju biti i proracunati. Vicni su konverzaciji i naklonjeni umjetnosti. Oni su kao vjetar, trenutno vrijeme, "zracni" Merkur.


Zanimanja: pisac, vozac, novinar, radijski ili televizijski komentator, trgovacki putnik, trgovac; prodavac, postar, ucitelj, telefonist, Iingvist, navigator
Sport i hobi: magicarstvo,  krizaljke, macevanje, ogovaranje, druzenje, telefoniranje, pisanje

NEKRETNINE
Blizanci vole sve u paru, to se odnosi t cia kucd; idealno za njih je imati dvije ktice u dvije razlicite zemlje. Prvi dom je velik i prozacan stan u samom sredistu grada, kako bi cim iz njega izadju mogti biti u tijeku svih zbivanja. Dnevna soba im obicno izgleda kao glavni kolodvor u vrijeme najvece guzve: nema mnogo namjestaja, ali je puna zanimljicih ljudi razlicitih zvanja i interesa. Njihov drugi dom je stan u neboderu u nekoj od svjetskih metropola koji im omogucuje da vode svoj podvojeni zivot s glavom u obiacima i pruza im savrsen ambijent za tulume bez pripreme. Ako ima vlastiti helidrom, tim bolje?

AUTOMOBIL SNOVA
U zivotu svakog Blizanca dodje uenutak kad shvate da ih krntija na koju su se godinama oslanjali stoji previse zivaca. Brzinu i pokredjivost cijene iznad svega i vale da su stvari koje posjeduju kompaktne i skladne, pa ce se najvjerojatnije odiuciti za neki od novih, malih "turbo" automobila, idealno kabriolet.
POZNATI BLIZANCI
George Bush, Judy Garland, Joan Collins, Steffi Graf, Tony Curtis, John F. Kennedy, Arthur Conan Doyle, Paul McCartney, Bob Dylan, Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Johnny Depp, Erol Flynn, Wallis Simpson,       Paul  Gauguin, Prince

RAK 21.06. – 20.07.

Znak zastitnika


Kljucni citat: "Ljudi koji zive u kucama od stakla nebi trebali bacati kamenje."
                                                                                                                                                       Poslovica

Element: voda
Vladajuci planeti: Mjesec
Boja: srebrna, svjetlo plava
Dragi kamen: mjesecev kamen, biser
Metal: srebro
Broj: 7 i svi djeljivi sa 7
Dan: ponedjeljak, 7,14 i 27 u mjesecu
Cvijet: orhideja

Idealan partner: Jarac
Dobar brak sa: Bikom i Djevicom
Erotski vas privlace: Skorpija i Riba
Oprez sa: Ovnom i Vagom


Kljucne rijeci: obramben, zilav, osjecajan
Vladar: cetvrte kuce (kuca i obiteljski zivot, dobar roditelj, skrivene motivacije, starost)

Pozitivne osobine: pazljiv, osjecajan, suosjecajan, mastovit, dobar roditelj, skrban, zastitan, oprezan, rodoljuban, domisljat, ostrouman, stedljiv,
                                     Cvrst, dobar domacin, stremi ka cilju, srdacan, njezan, spreman pomoci, voli djecu
Negativne osobane: hipersenzitivan, promjenljiva raspolozenja, samosazaljiv, zlopamtilo, nestabilan, promjenljiv, neuredan, neiskren, 
                                   podlozan utjecajima, osjetljiv, bojazljiv, cudljiv

LJUBAV


U zivotu svakog Raka emocije imaju vrlo vaznu ulogu. Iako se po prirodi bole otvoriti i dopustiti da budu povrijedeni, bez Ijubavi se osjecaju neispunjeno i nesretno. Stoga se otvaraju vrlo polako i duboko razmisljaju prije nego li se upuste u ozbiljniju vezu. Osjecaj sigurnosti im je vrlo bitan, stoga ih flertovi uopce ne zanimaju. Kad se zaista zaljube, ne znaju za umjerenost. Toliko obasipaju partnera Ijubavlju i paznjom da postanu nametljivo zastitnicki i posesivno nastrojeni. Zaista, njihovi voljeni se ponekad osjecaju gotovo uguseno.
Tesko prekidaju lose veze i ponekad radije ostaju u njima i trpe nego li da potraze srecu negdje drugdje.

ODANI LJUBAVNIK

Rakovi su vrlo vjerni po prirodi i ocekuju istu vjernost za uzvrat. Osjecaji su najvazniji dio njihova zivota, stoga ih nemojte iskoristiti jer biste se mogli iznenaditi kako tako osjecajni Ijudi mogu biti velika zlopamtila i uzivati u vracanju udaraca.


SEKSUALNOST


Pristup pripadnika ovog znaka seksu podsjeca na ponasanje zivotinja po kojima su dobili ime. Svojoj meti nikada ne prilaze direktno, preferiraju lagani prilaz postrance. Njihov tvrd i naizgled nezainteresiran oklop skriva vrelu i strastvenu unutrasnjost; kad Rakova klijesta nesto zgrabe, tesko ce to pustiti.
Vrlo dobro razumiju partnerove potrebe i toliko se trude da ih ispune da ponekad zaborave kako imaju i svoje vlastite. To cesto iskoristavaju malo bezosjecajniji znakovi.
Rakovi mogu biti hladni i daleki u jednom trenutku, a vec u sljedecem bojazljivo ce pitati partnera da li ga jos voli. Isto tako iz naoko hladnog oklopa, pred zaprepastenim ocima partnera, neocekivano ce se pojaviti nevjerojatno seksi individua.

VJERNOST RAKOVA


U mladosti vjernost Rakova dosta je slaba, iako se moze postici ako se naidje na odgovarajuceg partnera. Ni u braku nije bolja zbog njihove urodjene nestabilnosti i umjetnicke neuroticnosti, iako su Rakovi ipak vrlo vezani za dom i teze mir i iznad svega spokoju. Vjernost im se pojacava tek poslije 35-te godine, poslije svih naslada, kada se najzad pozele vezati za partnera koji im pruza najvise, kao i za voljeno domace ognjiste.


POSAO I NOVAC


Da bi tipican Rak bio iole zadovoljan, ima potrebu da se na poslu osjeca potrebnim. Iz tog razloga mnogi od njih biraju zanimanja gdje njihova urodjena paznja i briga dolaze do izrazaja. Najbolje se osjecaju kao ucitelji, lijecnici i terapeuti, ili kao kuhari, ugostitelji ili vlasnici restorana.
Vrlo su ambiciozni i kad jednom postave cilj nitko ih nece zaustaviti. Sve dok im atmosfera na poslu odgovara nenadmasni su u realiziranju zadataka. U ostvarivanju ambicija koristi im tvrdi oklop i mnogi bi se iznenadili kad bi znali kako se iza njega krije meko srce.
"Stitim" je moto Rakova, i obicno imaju nesto sa strane za "crne dane". Bez zaliha osjecaju se ranjivo i rijetko trose bez pretjerane potrebe. Vole skupljati stvari, jcr cijene osjecaj posjedovanja. Najcesce investiraju u udobnost svog obozavanog doma, a obicno ce se dobro pobrinuti i za svoje potomstvo.
Zbog svoje sposobnosti da oko sebe stvore "majcinsku" atmosferu cesto privlace imucne Ijude koji investiraju u njihove planove.

HRANA


Kuhinja je srce doma svakog Raka i vjerojatno ce vas vec s vrata privuci mirisi  koji se od tamo sire. Zbog svog vise no prolaznog interesa za hranu ovo je znak u kojem je rodeno mnogo profesionalnih kuhara: Obozavaju jesti, no najprivlacniji dio procesa za njih je cin samog kuhanja jela u kojima ce i drugi uzivati. Serviraju goleme porcije, a sastojci njihovih specijaliteta obicno su gljive, krumpiri, plodovi mora i vrhnje.

KOMPATIBILNOST


Rakovi su mozda osjecajni i musicavi, ali znaju dobiti ono sto zele: nekoga za koga ce se brinuti i nekoga tko ce se brinuti za njih. Neke znakove njihova indirektnost moze uzrujavati, dok ce drugi biti raznjezeni njihovim suosjecajnim i zastitnickim kvalitetama.

S Ovnomm: Skakljiva kombinacija, idealna je za one koji traze izazove. Ovnu je Rakova zastita mozda zaista potrebna, no on je nije uvijek zeljan.
S Bikom: Ta dva znaka medjusobno na razlicite nacine, podrsku i sigurnost, koja im je neophodna. Idealna kombinacija!
S Blizancima: Blizanci hiroviti i nestalni da se osjecate obveznim objasniti im njihove vlastite osjecaje. Na zalost, oni se s time mozda nece sloziti.
S Rakom: Mozda vas drugi Rak inspirira, no postoji opasnost da vas odnese plimni val emocija. OK u malim dozama.
S Lavom: Voljeli biste imati Lavow samouvjerenost. Sretna posljedica te veze za vas je to sto biste o njoj mogli ponesto i nauciti.
S Djevicom: Ovdje nalazite druga koji ima prave odgovore na sve vase dileme: emocionalne i one druge.
S Vagom: Vage vam djeluju hladno, sabrano i iritirajuce savrseno, mozda do te mjere da bi ih namjerno malo "razbarusili".
Sa Skorpionom: S njima se bez sumnje mozete poistovjetiti. Samo vi se znate nositi sa Skorpionovim emotivnim igricama: pa i sami ih igrate.
Sa Strijelcem: Strijelcev optimizam i prividno bogatstvo znanja pobuduje u vama radoznalost. Ipak, ovo nisu vode za vas.
S Jarcem: Jarceva stabilnost vas umiruje; no jednostavno ne mozete vjerovati da uopce nema emocija.
S Vodenjakom: Postoji nesto seksi u ovom suzdrzanom znaku, no vama je tesko pricati o vasim emocijama.
S Ribama: Izgledi za sklad ovdje su odlicni. Ta veza ce trajati, cak i ako se ne budete cesto vidali.
Zena RAK


Hirovita i svojevoljna, nedokuciva, poklonik lijepih stvari i udobnog zivota, rodjena je da je netko stiti i nad njom vlada, recimo neki pozrtvovni i posesivni, umiljati i njezni Bik ili ozbiljan i pouzdan Jarac.
Zena Rak nije borbena, pa joj je uvijek potreban jak poriv da bi se suocila sa zivotom. Obicno vrlo privlacna, senzualn Zena - Rak, obicno malog rasta i delikatna, rafinirana (visi tip), voli cesto i glumiti nevinost i iznenadjenost, zeleci biti zavedena od agresivnijih, koji su u stvari prave neznalice u odnosu na ovu, toboznju naivku. Inace ovo je najveca majka Zodijaka. Kad je savrseno pozitivna, puna je simpatija, privrzena, zastitnicki raspolozena, odana, strpljiva, prilagodljiva i zadovoljna svim onim sto joj muz pruza. Njen je dom tamo gdje joj ga on odredi: ona i najgoroj izbi daje izgled domaceg kutka. Svojom nazocnoscu ona rjesava sve, sluzeci muza i djecu, voljena i postovana, sto s punim pravom zasluzuje. Naravno, ovo je idealna slika zene – Raka koja se u punome mijenja zavisno od horoskopa. Brojne zene Rakovi imaju manji ili veci stupanj ovih osobina; zena Rak zna biti i cudljiva, promjenjiva, neznalica, bez zelje da se popravi, inace, u vecini slucajeva, putena, temperamentna, romanticna, preosjetljiva, razdrazljiva.
Djevojka ili zena ovog znaka lako se udaje, iako ima i protivnica braka koji im inace “odgovara” jer vole imati zastitu. Ali ako je zena Rak bez kulture i obrazovanja, bit ce potrebno puno strpljenja da je partner izvede na pravi put. Njen je muz uvijek na Olimpu, a ako on izgubi tako visok pijedestal u njenim ocima, ovaj je sok za nju gori od svega. Ako je duhovno jaka, to njenom muzu godi i vrijedi vise od svega, pod uvjetom da je i on pozitivan. Covjek koji se ozeni zenom Ribom dobiva uglavnom zenstvenu zenu, koja puno unosi u dom i obitelj, koja je sanjar, s vise materinstva nego strasti.

MUSKARAC RAK


Kompleksna priroda i izrazena sklonost ka mastanju i hirovima, karakteriziraju ovaj tip muskarca koji cesto uspijeva svom zivotu dati odredjeni smjer.
Muskarci podanici ovoga znaka podlozni su svim vrstama sugestija, izrazene su neuroticnosi i impulzivnosti, pa su stoga u stalnoj potrazi za novim teskocama koje treba rjesavati. On moze biti vrlo uporan, ali samo pod uvjetom da cilj na koji treba stici odgovara njegovim zeljama i cesto bizarnom i sumnjivom ukusu.
S muzem Rakom nije lako zivjeti u braku, iako se on, svojstveno svom znaku, smatra za dobrocudnog i "lako-cemo" covjeka. Muskarci Rakovi se dijele na dvije skupine, od kojih jedna prevladava. Ovakav Rak voli kucu i obiteljski zivot, ali puno trazi, kritizira, cjepidlaci. Drugi Rak je, naprotiv, pasivan i lijen, misli samo na sebe, spor, cesto se zeni iz koristi, zbog novca ili polozaja koje mu donosi zena, kako bi time osigurao udoban i sredjen zivot. Kako ova vrsta Rakova zna biti uporna i naoko simpaticna, ona uspijeva u svojim zamislima. I jedni i drugi Rakovi rado i najvise provode vrijeme kod kuce, iako cesto grijese u izboru partnera.
Cudljivost, promjenivost raspolozenja, sentimentalnost i jako davanje oduska osjecajima jos se i nekako podnose kada je u pitanju zena u domacoj sredini; ali kad je rijec o muskarcu, i to u jakoj mjeri, previse ne odusevljava. Ukratko: muz Rak je gundjalo i gnjavator koji se "penje zeni na glavu", skeptik i hipohondar. Rakovi - muskarci cesto se vole zeniti zenama starijim od sebe. Iako ovdje ima puno stidljivih jedinki, dogadja se isto tako da medju njima ima i sadista i agresivaca.
eeeee
Rodjeni u znaku Raka posjeduju u sebi stalnu borbu izmedju uma koji opominje na razum i mjeseceve snage, koja ih nagoni da reagiraju prvenstveno emocijama i dusom. Njima je neobicno potrebna njeznost, a ljubav i prijateljstvo smatraju najznacajnijom i najpresudnijom komponentom svoga zivota. Ovim umjetnickim vodenim znakom vlada Mjesec, “planet vode”, cija snaga maksimalno djeluje na njegove podanike. U njemu mozemo naci najveci broj osjecaja koji uznemiruju ljudsku dusu, od najcistije radosti do najdublje melankolije. Pretjerano osjetljiv, Rak je otvoren za sve emocije, ali ipak izdrzljiv i prilagodljiv, kao i strpljiv, posjedujuci veliku snagu razumijevanja i poistovjecivanja u radostima i bolu drugih; takva njegova priroda moze ga dovesti do pretjerivanja i u dobru i u zlu. On cesto naslucuje “pravi trenutak” da iskoristi situaciju i ocijeni raspolozenje drugih, sto mu ponekad donosi razocarenje. Karakter mu je bogat idealima, a nevolje nastaju zbog nedostatka smjelosti u trenutku reagiranja i odlucivanja.
Rak zna biti uporan i tvrdoglav, pa mu to ponasanje donosi cesto kritike, nesigurnost, prepirke i kontradikcije. Rak je uglavnom vjeran samom sebi i pobjedjuje bas zahvaljujuci toj “pasivnoj upornosti” prema onome sto ga privlaci. U dubini duse on je zaista postojan, njegova inteligencija je ziva, pun je realizatorskih sposobnosti i umjetnickog dara, a neobicno je i spretan, cesto stidljiv i hipersenzibilan, egocentrican, hipohondar, a zna biti i materijalist. Inace, uz zrelu ambiciju, on moze ostvariti visoke ciljeve. Potrebna mu je zastita, oslonac na nekoga. Ovaj karakter, koji se moze ocijeniti kao slab i nezasticen zbog ocigledne osjetljivosti, ipak odrzava urodjene osobine: volju i ustrajnost, mir i hladnokrvnost, intuiciju i izdrzljivost.
Rakovi su naizgled solidne tjelesne konstitucije, srednjeg rasta, sirokih ramena, uskih kukova, najcesce smirenog i “bezopasnog” izgleda, cesto vedrog, iako u sebi kriju veliku dozu melankolije, pesimizma, cak i nervoze. Oci su obicno krupne, ponekad ispupcene najcesce svijetle, a izrazavaju senzibilnost i senzualnost, veliku mastovitost, a ponekad i nemar, jaku vezanost za obitelj, plasljivost, intuiciju, profinjenost, emotivnost, sposobnost svidjanja i sarm, svojstven svim vodenim znakovima, ponekad instinkt, ali malo borbenosti.
Predio Raka je pod izravnim utjecajem Mjeseca, pa je stoga izrazito zenski vodeni znak. Potreba za ljubavlju, srecom i mirom, kao i umjetnoscu, glavne su zelje ovoga znaka. Kako vec rekosmo, zivot im se odlikuje velikim krajnostima, od ogromne srece do krajnjih granica patnje. Nepovjerljivi su i cesto s kompleksima nize vrijednosti, veliki idealisti, nemirnog duha, trceci cesto i u rizike. Zbog nemogucnosti realnog sagledavanja stvari, ponekad ulijecu u ogromne poduhvate pune opasnosti, lako se uzbudjujuci i stalno trazeci potvrdu svoje ljubavi. Ako se zaljube, uporni su u dokazivanju svoje iskrene privrzenosti i vjernosti, zbog cega imaju prilicno neugodnosti. Vrlo su ljubomorni, zele da ih svi razumiju, uzivajuci cak i u tome da ih svi sazaljevaju dok pate. Inace, Rak je primjer idealnog muza koji hoce sve pomoci svojoj dragoj. Rado se zrtvuje za bolji zivot u kuci, zeleci kucni mir, toplu sobu i glazbu! Glazba, to je druga vodeca misao ljudi rodjenih u ovom znaku koji cesto nailaze na pogresne partnere pa su i razvodi cesti. Vrlo razdrazljivi, lako mijenjaju raspolozenje, pa mogu biti i nezgodn Zena - Rak, obicno malog rasta i delikatna, rafinirana (visi tip), voli cesto i glumiti i po okolinu, sarkasticni i pretjerano osjetljivi.
Rak je kao jaje, izvana oklop, a iznutra meka jezgra. Pokusate li ga izazvati njegov obrambeni mehanizam odmah djeluje! U sustini, on je srdacan, ljubazan i prijateljski, ali iznenadjujuce cvrst i “tvrd” u financijama i poslu, zato ga cesto nalazimo na vrhu profesionalnog ili drustvenog zivota, sto je cudno za njegov vodeni znak.

Zanimanja: posrednik antik­vitetima, poduzetnik, hotelijer, ugostitelj, ribar, povjesnicar, prehrambeni tehnolog, domacica, odgajatelj/ica,
                    kustos, medicinska sestra, mornar
Sport i hobi: kuhanje, uradi sam, igre pamcenja, jedrilicarstvo, sivanje, skijanje na vodi

NEKRETNINE
Rakova idealna kuca je blizu vode; potocic u vrtu bio bi osobito pozeljan. Kuca ce im cesto biti skrivena od svijeta, po mogucnosti na kraju slijepe ulice. Obicno ce posjedovau intercom i nepozeljni imaju male sanse da se probiju u sigurnost njihovog doma.
Atmosfera unutar kuce bit ce vrlo topla, a svaka soba puna dragih sitnica i uspomena. Djecje sobe u istom su stanju kao kad su njihovi stanari otisli. Uostalom, uvijek postoji sansa da ce se vratiti.

AUTOMOBIL SNOVA
Savrseni automobil za Raka bila bi manja kuca na kotacima; u njega bi trebali stati svi clanovi obitelji, njihovi kucni Ijubimci, prenosivi rostilj i kompletna kemping oprema. Vec nekoliko tjedana nakon kupovine na njemu ce biti vidljivi znaci koristenja: ogrebotine na laku, ogrisci jabuka u pepeljarama i ostatci slatkisa po sjedalima.

POZNATI RAKOVI
Giorgio Armani, Anjelica Huston, Louis Armstrong, George Michael, Julije Cezar, George Orwell, Marc Chagall, David Owen, Harrison Ford, Dalaj Lama, Rembrandt, Jerry Hall, Meryl Streep, Ernest Hemingway, Donald Sutherland, Herman Hesse


LAV 21.07. – 21.08.

Znak vodje, vladara


Kljucni citat: "Samo je jedan korak od uzvisenog do smijesnog."
                                                                                                    Napoleon Bonaparte

Element: vatre
Vladajuci planeti: Sunce
Boja: zlatno zuta
Dragi kamen: jantar, rubin
Metal: zlato
Broj: 10 i svi djeljivi sa 10
Dan: nedjelja i 10 u mjesecu
Cvijet: ciklama, suncokret, germanijum

Idealan partner: Vodolija
Dobar brak sa: Blizancem i Vagom
Erotski vas privlace: Ovan i Strijelac
Oprez sa: Bikom i Skorpionom


Kljucne rijeci: kreativnost, autoritet, dramaticnost
Vladar: pete kuce (izrazavanje svoje licnosti, kreativnost, djeca, ljubav, uzici. Rekreacija)

Pozitivne osobine: kreativan, velikodusan, dobar organizator, sirokih pogleda, povjerljiv
Negativne osobine: ponosan, ohol, tiranin, pompozan, snob, netolerantan, dogmatican, tvrdoglav, egoistican, umisljen, uobrazen, samouvjeren,
                                  voli vlast, arogantan

LJUBAV

Sreca zaljubljenih Lavova nema granica. Strastveni su i tek u ljubavi njihova prava priroda dolazi do izrazaja. Obozavaju tnaziti svoje voljene i u vezu ulaze bez ikakvih rezervi.
Lavovi cijene pravu ljubav iznad svega, stoga su vrlo vjerni i odani. Ako im netko slomi srce ili ih partner iznevjeri, trebat ce im jako mnogo vremena da se oporave. Problemi u njihovim vezama abicno nastaju kad Lav zaboravi da cini samo polovinu veze i pocne se ponasati kao sef. Iako djeluju vrlo samosvjesno i uzivaju biti u sredistu paznje, obicno su ispod povrsine vrlo mekani, a to nece lako priznati. Svoje najskrivenije misli rado ce odati samo partneru, ali ce zauzvrat ocekivati to isto i od njega.

STRASTVENI I ODANI


Kad pocnu izlaziti s novom ljubavi, Lavovi ne stede ni sebe ni svoju usteievinu, konstantno obasipajuci odabranika paznjom i poklonima. Potpuno su obuzeti osjecajima, i vrlo su vjerni i odani. Iskricavost gube tek kad Ijubav pocne blijediti.

SEKSUALNOST


Lavovi su obicno vrlo ponosni na svoja tijela i trude se da izgledaju sto je moguce bolje. Zrace privlacnoscu i obicno imaju povelik seksualni apetit.
Neke od igara koje Lavovi vole podsjecaju na igru macke i cnisa sto tnoze biti problem ako odabrani plijen pokusa pobjeci. Takodjer ponekad zaborave na cinjenicu da je seks iskustvo koje se dijeli s partnerom. Nekim Lavovima partner cak stuzi kao ogledalo cija je glavna funkcija reflektirati lavovsku velicinu. No jednom lead nauce  uvazavati partnerove emocije i zelje, postaju lo dobri i njezni ljubavnici.

VJERNOST LAVOVA


Mozemo reci da Lavovi spadaju u najvjernije podanike citavog Zodijaka. U mladosti su posebno vjerni srdacni prijatelji, odani zenama koje vole, a u braku su, posebno u zrelijim godinama, izuzetno privrzeni – ako su s pravim partnerom. Njihova je privrzenost izrazena, pod uvjetom da bracni drug bude bar pola stupnja nizi, da im se rijetko protivi i da hoda korak iza njih.
Ni za zivu glavu bracni drug ne smije Lava izloziti poruzi u drustvu, jer je za njih vazno sto ce svijet reci, pa bi se tada bili u stanju i razvesti bez dvoumljenja!

POSAO I NOVAC
Lavovi ce svoje mjesto najcesce pronaci na vrhu Ijestvice, satno moraju shvatiti da put do onamo ne vodi po crvenom sagu. Obicno su malo iznenadjeni kad shvate da u poslovnom svijetu direktorska fotelja ne ceka samo na njih.
Vrlo su kreativni i na poslu in? treba mnogo slobode kako bi njihova urodjena originalnost dosla do izrazaja. Ako Mite da Lav poslusa savjet ili naredbu (necuveno!), ocekujte nevolje zbog njihova povrijedjenog ponosa.
Odgovaraju im radna mjesta koja zahtijevaju individualnost i sve dok im neprestano odajete priznanja za postignute rezultate, oni ce dizati moral svojoj radnoj okolini.
"Stvaram" kaze Lav trazeci financijsku nagradu za svoje sposobnosei. Novae, po mogucnosti u velikim kolicinama, neophodan im je da bi zadovoljavali svoje skupe ukuse.
Mogu biti vrlo velikodusni i darezljivi, no zauzvrat ocekuju zahvalnost u jednakom omjeru. Obicno dobro zaradjuju, no zbog svoje nonsalancije novac rijetko akumuliraju.
HRANA

Pripadnici ovog znaka nista ne rade polovicno i njihov odnos prema hrani isti je kao prema svetuu ostalom u zivotu: pun entuzijazma. Vole mogucnost druzenja uz hranu i cesto cete ih vidjeti u restoranima. Kad prijatelje zabavljaju kod kuce, rade to sa stilom. Dekoracije i nacin serviranja hrane privuci ce jednako mnogo paznje kao i sama hrana.
Besparica im tesko pada jer vole kupovati samo najkvalitetnije namirnice. Vole meso, gljive, suseno i citrusno voce.
Uzrok debljanja u Lavova cesce je njihov nacin zivota, a manic pretjerana Ijubav prema hrar.i. Po prirodi su zdravi i cili, uzivaju u svim vidovima tjelovjezbe i sporta.
KOMPATIBILNOST

Velikaski Lavovi moraju osjecati da su u svakoj vezi oni broj jedan, no to ne znaci nista lose. U zamjenu za divljenje, svojim obozavateljima nude velikodusnost, toplinu, entuzijazam i potpunu odanost. Pazite na njihov ego!

S Ovnom: Ovnove skandalozne ideje stimuliraju  vas i ohrabruju da postignete vlastite ciljeve. Mozda cete zbog toga zapustiti neke obveze - pa sto?
S Bikom: Bikova sporost vam moze ici na zivce. Nisu osobe s kojima se mozete opustiti; osim toga tako su tvrdoglavi!
S Rakom: S obzirom na to da Rakovi izgledaju iskreno zainteresirani za vase dobro, najmar.je je sto rnozcte za njih uciniti to da podnosite njihove potpuno drukcije poglede na zivot.
Blizancima: Evo nekoga tko uvijek ima fantasticne ideje da vas uputi u novom smjeru. A znade s djecom!
S Lavom: Obostrano postivanje, no povremeno skrgutanje zubima podsjetit ce vas na to da vasa veza mozda nije dovoljno velika za vas oboje!
S Djevicom: Osjecat cete se pomalo krivima kad vidite kako su Djevice dobro organizirane, no sigurno im ne zavidite na brigama!
S Vagom: Savrsen drug. Vage ce uvijek naci logicno opravdanje za vasa djela. I nece im smetati sto ih parafrazirate!
Sa Skorpionom: Teska kombinacija. Skorpioni izgledaju tako kruti sa svojim idejama: koliko god puta im kazete da nisu u pravu, oni se uopce ne obaziru na vas!
Sa Strijelcem: Zabavna veza na poslu ili u igri: pozeljno u igri, ili bi se stvari mogle zakomplicirati.
S Jarcem: Na njih se zaista mozete osloniti, no zasto nisu nimalo spontani? Ponekad bi najradije ispod njih zapalili vatricu, a tek poslije se osjecali krivima.
S Vodenjakom: Iako su originalni i inspirirajuci, nedostaju im toplina i entuzijazam koji su vama neophodni.
S Ribama: Ribe su mozda karizmaticne i seksuatno privtacne, no njihovi promjenijivi osjecaji su previse za vas.
Zena LAV


Njen sarm je neodoljiv i svatko kome se pruzi prilika da se zblizi s ovom zenom, bezuvjetno ce podleci njenoj privlacnosti, ozbiljnosti i nametljivom ponosu. Cesto puna radosti, vitalnosti, ona tu svoju sposobnost uspijeva prenijeti i na druge. Zbog te vjere u vlastite snage, zena ovoga znaka za kratko vrijeme postaje potrebna svima koji se nadju u njezinoj blizini, pod uvjetom da nije previse ponosna, cak i uobrazena, superiorna. Dakle, mora paziti da ponekad ne ispadne umisljena, nastojeci privuci muskarce, ona ih svojim ponasanjem i odbija.
Nizi tip zene Lava, nastojeci biti otmjena i sik, ponekad izgleda i kao “sumnjiva zenska”, kricavo nasminkana, zaudarajuci na jeftine parfeme. Inace, moze biti idealna zena za svjetskog i ambicioznog covjeka.
Dobro je socijalno situirana. Izvrstan je menadzer, a moze voditi i najfinije kucanstvo. Njena kuca je uvijek puna gostiju koji je obozavaju. Svojim vjestim postupcima i taktom pomaze svome muzu u napredovanju u bilo kojoj vrsti posla; on jedva ceka da je upozna sa svojim sefom, jer ona na njega obvezatno ostavlja snazan utisak.
Ljubav zene Lavice je strastvena, vatrena i trajna i ona se zna zrtvovati samo za voljenog; cesto privrzenija od svih zena, ona je zivotna partnerica adekvatnog muza, koja osjeca, pruza, poklanja, ocarava, plemenita i prisna, ona je bice kojem je nemoguce uzvratiti sva dobrocinstva. Muz mora biti hrabar muskarac, da se kod ovakve zene ne bi pretvorio u papucara! Zato ce pravi, zapovjednicki i malo grublji muskarac, koji zna dominirati, s njom provesti najljepse dane. Inace, zena Lav ponasa se cesto kao kraljica, otmjeno i uobrazeno (nedostaje joj samo “kruna na glavi”), odmjerenog je drzanja, diskretna, bez predrasuda, kompromisa i kompleksa, ne obaziruci se na trac i sve sto je osrednje.
Muskarac LAV


Inteligentan i praktican, ovaj tip posjeduje neuobicajenu energiju i vrlo je ponosan. Zahvaljujuci snazi svoje volje, on se hrabro hvata u kostac s teskocama, postizuci zeljene ciljeve. Zna biti idealist, pa se ponekad i razocara, ali brzo zauzima obrambeno stajaliste. Visi tip ima prirodno svojstvo superiornosti, zraceci okolinom, nizi tip voli kontaktirati s politicarima, hvaleci se svojim vezama i prijateljima, ponekad dosadan sa svojim principima.
Muz Lav se fino uklapa u shemu obiteljskog zivota, brinuci za svoju obitelj, cesto mu je ideal da ona bude iznad prosjeka. On je u kuci sredisnja osoba, pun ljubavi, privrzen i odan na svoj nacin. Nikako ne podnosi nepostovanje i neposlusnost, tvorac je zakona i propisa, zna dobro sto mu duguju zena i djeca, za koje je vezan zbog svoje romanticnosti i utjecaja znaka. Ali, on je u stanju, bez i najmanje obzira, naci ljubavnicu i u tome uzivati. Ono sto on smije nikako ne smije njegova zena, jer je on ipak konzervativan. I, kako je muskarac Lav prilicno dobar psiholog, on skoro uvijek pronadje zenu bez pogreske u tom pogledu, dok je on bez ustrucavanja vara.
Prosjecan Lav je odlican muz, reklo bi se idealan zbog brojnih osobina, za pravu lijepu i vjernu zenu. On ipak vise drzi do casti nego erotike, a gradjanska duznost mu je obitelj. Taj pater familias nije jako ljubomoran jer je sve pitanje ponosa. U njemu je moralna i fizicka zastita. On zeli zenu koja ga predstavlja u drustvu, a ugoscuje kod kuce. Lav uvijek cijeni status quo, voli se hvaliti i cesto je narcisoidan.
Kad bi bio boss ...
Umisljeno puhalo koje vec u djecjem vrticu pokusava s vlasti svrgnuti ravnatelja, kako bi manipulirao s tetama i naredjivao drugoj djeci igre koje su zabavne samo njemu. Lavovi bolesnih ambicija zamisljaju se kao direktorima lanaca zlatarskih radnji, ne bi li napokon imali jedinstvenu priliku nakititi se zlatninom od glave do pete. Tipovi zeljni medijske slave sebe vide kao celnika televizijskih postaja koje bi moralo, na TV ekranima, prikazivati emisije iskljucivo s njegovim likom u gro planu

eeeee
Lav je u pravom smislu suncev znak. On je iskren, otvoren i spreman na mir i prastanje, ponekad i nesalomljiv, dok mu je duh uvijek u previranju zbog stalnog trazenja savrsenstva. Rodjeni u ovom znaku su pametni, intuitivni i velikodusni, ali cesto i vrlo sujetni, superiorni, pa i arogantni. Oni teze osobnom uspijehu i, u vecini slucajeva, uspijevaju se afirmirati u zivotu. Zrace svojstvenim magnetizmom, koji je obogacen bujnim osjecajima i nevjerovatnom vitalnom snagom. Klasican tip Lava uvijek je siguran u sebe i svjestan svojih kvaliteta, pa nije plasljiv, niti pada pod tudji utjecaj. Sve njegove akcije prozete su maksimalnom iskrenoscu i dolaze iz srca. On voli uvijek lijepo govoriti o sebi, dosljedan principima, odgovoran, posten i trazi postovanje. Inace, vrlo je drustven i spreman pomoci slabijima, pa je zato omiljen u drustvu.
Kako Lavom dominira Sunce, obavljajuci veliki utjecaj na njegove podanike, mozemo reci da je ovo "znak vatre". Lav je obicno cvrste i snazne gradje, najcesce visok i sirokih ramena, ociju cesto okruglih i ispupcenih, pogleda toplog i privlacnog. Pokreti su im gipki, ali spori i ponekad otkrivaju "macije" karakteristike. Lav ima dostojanstveno drzanje, uspravan i odmjeren hod, ponekad cetvrtasto lice, otvoren pogled, lavovski krupne, okrugle i ponekad bezdusne oci, ludjacki pogled, neodredjen izraz, iako topao, cesce osoran glas, jak nos, cesti su podocnjaci i velika glava kod tipicnog Lava. Lav zeli ostati vjeran snazi koja proizilazi iz njegovog imena, hrabar je i uvijek se izvuce iz neprilika, nikad nije malodusan, pa je nepobjediv i prirodno je da zudi za priznanjem, sto daje snazan poticaj njegovim ambicijama. Ostvaruje i odrzava veze s utjecajnim osobama na putu ka uspjehu. U sustini je optimist i velikodusan, ali tesko onome tko povrijedi njegov "lavovski ponos" i urodjeni ideal pravde, jer njegov bijes je iznenadan, ali prolazan. Njegova dobrota duse i plemenitost cine ga nesposobnim za mrznju, cak i prema neprijatelju. Kreativan je, cesto i s puno smisla za umjetnost, ljepotu i otmjenost, kao i duboki prezir za sve osrednje i obicno.Nepovrediv, iako sumnjicav, zna razumjeti drugoga, zestok u emocijama, sklon riziku i opasnosti, ne voli monotoniju.
Dakle, Lav je izrazito muski vatren znak koji zeli dominaciju i superiornost, a ne trpi prigovore, smatrajuci da je nepogresiv. Inace je savjestan, iako ponekad pretjerano ohol. Njegova potreba za isticanjem stvara od njega pravog tiranina, koji nazocnima stavlja do zananja da je prava sreca sto su s njim u drustvu. Pun volje i energije, ambicija i sebe, Lav rjesava sve probleme, ne odstupajuci nikad od svojih ideja i dostizuci visoke polozaje, na divljenje svih. On voli ceremonije i velike izlaske, kucne zabave s velikim brojem uzvanika, na kojima ce demonstrirati svoje uspjehe, ili ideje o odgoju djece, ili vodjenju obitelji. Puno trazi od zivota, misleci da je to prirodno, iduci ljestvicama uspijeha. Mudar, moralan i postojan u svojim stavovima, pun je odgovornosti i zelje za priznanjem. Inace, ponekad i konzervativan i staromodnog ukusa.

Zanimanja: glumac/glumica,  astrolog, direktor, plesac, frizer, menedzer, profesionalni sportas; ucitelj
Sport i hobi: atletika, uredjenje, opera, slikarstvo, skokovi u vodu, zabave, unutrasnje kiparstvo

NEKRETNINE

Lav je, dakako, znak kraljeva, i kad doie do kupovine "kuce iz snova", koje bi mjesto bilo bolje za kralja ili kraljicu od svjetlucajuceg dvorca iz bajke s pogledom na cijeli posjed. Ako imaju prilike, Lavovi ce i najskromnijem domu dati pecat raskosnog; od znaka "Privatan posjed, ulaz samo uz posebnu pozivnicu" na ulazu, do male vojske radnika koji se brinu o vrtu, peru auto i dekoriraju kucu za.

AUTOMOBIL SNOVA
Ako novac nije problem, koji drugi auto bi mogao zadovoljiti Lavov kraljevski ukus ako ne Rolls Royce iii Bentley. Golem, raskosan i detlnitivno automobil filmskih zvijezda, Kralj Automobila savrseno odgovara grandioznim ' ambicijama ovoga znaka. Vozac u uniformi je obvezan, jer je Lav zavaljen na strazr.jem sjedalu, s casom sampanjca u jednoj ruci i mobitelom u drugoj.

POZNATI LAVOVI

Neil Armstrong, Iman, Fidel Castro, Madonna, Bill Clinton, Benito Mussolini, Alexandre Dumas, Mata Hari, Alfred Hitchcock, Napoleon Bonaparte, Whitney Houston, Mick Jager, Robert Redford, Magic Johnson, Yves Saint Laurent


DJEVICA 22.08. – 22.09.

Znak kriticara i tehnicara


Kljucni citat: "Lakse je biti kritican nego u pravu."
                                                                     George Bernard Shaw

Element: zemlja
Vladajuci planeti: Merkur
Boja: siva, tamno modra
Dragi kamen: sardoniks
Metal: ziva
Dan: srijeda, 5,14 i 23 u mjesecu
Cvijet:
gardenija, cvijet jabuke
Broj:
6 i svi djeljivi sa 6

Idealan partner: Riba
Dobar brak sa: Rakom i Skorpijom
Erotski vas privlace:
Bik i Jarac
Oprez sa: Blizancem i Strijelcem


Kljucne rijeci: kriticnost, analiticnost, teskoca
Vladar: seste kuce (posao odnosi na poslu, zdravlje, prehrana, ravnoteza izmedju uma i tijela)

Pozitivne osobine: senzibilan, analitican, skroman, precizan, pazljiv, voli red, tocan, marljiv, odmjeren, metodican, spreman da pomogne,
                                 direktan,  odgovoran
Negativne osobine: pedantan, prekonvencionalan nervozan, cinican

LJUBAV

Iako mozda izgledaju stidljivo i zatvoreno, kad se zaljubi Djevica procvjeta. Ponekad im je tesko pokazati svoju ljubav; kao i u svemu ostalom, i u Ijubavi imaju misaon pristup i uvijek ce dobro rasmishti o svakom svom koraku, imajuci na umu sve moguce posljedice.
Ako trazite partnera koji ce vas oboriti s nogu njeznim rijecima i vrelim nocima strasti, mudro bi bilo da dva puta razmislite prije nego li izaberete Djevicu. Zude za odbacivanjem svih svojih predrasuda, no prvo moraju pobijediti svoju vlastitu emotivnu sputanost.
Kad ipak nadju ljubav svog zivota, Djevice su vrlo vjerne i trudit ce se da odrze vezu uzbudljivom.

VRLO ZAHTJEVNI


Djevice imaju vrlo visoke standarde u svemu i njihovi partneri ce se morati neprestano truditi da ispurie sve sto se oct njih ocekuje. Predseavnici ovog znaka prigovarat ce svemu sto im se ne dopadne. Svadje obicno pocinju kad na ovaj nacin nenamjerno povrijede svoje voljene.


SEKSUALNOST


Djevice imaju reputaciju kreposnih i sputanih kad dodje do fizickog izrazavanja emocija, no njihova zelja da budu potrebni moze ih dovesti u mnogobrojne seksualne avanture.
Za mnoge Djevice seks je cesto vise mentalna nego fizicka aktivnost i neke od njih imaju bogatu mastu u kojoj se upustaju u stvari na koje u obicnom zivotu I ne pumisljaju.
Najveci im je problem u fizickim vezama opustanje, no u stabilnoj vezi ipak ce se otvoriti i uzivati u trenucima strasti. Unatoc svemu, duboko u svakoj Djevici usadjen je prirodan osjecaj za normalno i nesputano vodjenje ljubavi, i kad ih uzbudite bit ce izuzetno senzualni i vrlo daleko od svoje reputacije hladnih Ijubavnika.

VJERNOST DJEVICE


Djevice su obicno vjerne u mladosti, a u braku jos vise; njihovi su brakovi trajni, jer je pripremno razdoblje proucavanja osobina svog partnera obicno dugo. Prije tridesete godine najbolji su im partneri zemljani, a kasnije vodeni znaci. One se rijetko sasvim predaju ljubavi, a ako se jednom opeku, na nju gledaju kao na mit. Neke u ljubavi vide agoniju, a ne ekstazu, prilazeci joj na “klinicki nacin”, bez milovanja, petinga; to je za njih – primanje injekcije! Medjutim, u vjernosti su za svaku pohvalu, donekle dvostruk, kompleksan, celebralan i merkurski, iako i senzualan znak.

POSAO I NOVAC

Radoholicne Djevice najsretnije su u atmosfeei gdje je sve na svom mjestu. Bit ce sretne u svakom poduzecu gdje mogu pridonijeti postizanju maksimalne produktivnosti. Njihova je karijera obicno vrlo pazljivo planirana.
Vrlo su odgovorne i samokriticne i mogu neumorno raditi bez nadgledanja. Vrlo su inteligentne i adaptabilne i pridonijet ce svakoj struci koja je vezana za zdravlje i dobrobit drugih. Imaju takodjer fantasticne sposobnosti da prirodan kaos dovedu u red.
Njihove sposobnosti i osobine cesto daju krivi dojam da se osjecaju superiornima. Njihovi analiticki umovi cesto ih vode u svijet financija, no njihova savjesnost im ne garantira bogatstvo.
"Analiziram" je tipicna izjava za Djevice, no mogu postati toliko opsjednuti savrsenstvom da potpuno izgube cilj iz vida. Takodjer su skloni potcjenjivanju vlastitog rada. Tesko zaradjeni novac obicno ce uloziti u zajamceno sigurne investicije.

HRANA


Od svih znakova, Djevice ce najvjerojatnije znati sve o prehrambenim vrijednostima hrane. Vode racuna o svom zdravlju i moguce je da su vegetarijanci ili maktobioticari. Pazljivo ce birati ne samo hranu koju kupuju, nego i trgovine u kojima kupuju. Nece kupiti nista sto nije po njihovom standardu.
Kad kuhaju, primjenjuju svoju tipicnu mjesavinu inteligencije i prakticnosti. Stedljive su, no znaju vrijednost kvalitetnih sastojaka i vole namirnice koje su tipicne za njihov zemljani element: obicno slane i pikantne namirnice, kisele lucice i ocat, senf i masline. Obicno se specijaliziraju za takvo kuhanje koje trazi urednost, npr. dekoriranje torti.

KOMPATIBILNOST


Unatoc svojoj reputaciji, ovaj hladan i praktican zemljani znak moze biti mnogo senzualniji no sto se to na prvi pogled cini. Svojim prijateljima Djevice su odane i dat ce im pomoc i podrsku. U poslu znaju biti diskretni pa im se moze vjerovati.

S Ovnom: Iako se divite ovnovskoj energicnosti i entuzijazmu, toliko vise cijenite mir i tisinu kad odu.
S Bikom Mirna i sretna kombinacija. Dijelite sliene interese i filizofije, iako Bik ponekad moze biti vrlo netleksibilan.
S Blizancima: Unatoc tome sto se na Blizance ne mozete osloniti i sto ne mogu ostati dugo na jednom mjestu, medju vama postoji mentalna veza
                           koja garantira da vam zivot nece biti dosadan.
S Rakom: Medju vama postoji istinsko razumijevanje koje vam daje solidnu osnovu za vezu u dobru i zlu
S Lavom: Uvijek Lava pokusavate necemu nauciti. To "nesto" obicno ima veze sa skromnoscu; trazite nevolje!
S Dievicom: Osjecate cudnu privlacnost, mozda zbog toga sto je fascinantno naci se ispod tudjeg mikroskopa
S Vagom: Kad promatrate Vage u akciji shvacate da o drugim Ijudima morate )OS tnnogo toga nauciti; a bas ste mislili da ste to sve svladali
Sa Skorpionom: Medju vama ne manjka konverzacije i svidja vam se nacin na koji prihvacaju vase savjete vezane za njihove emotivne probleme.
Sa Strijelcem: Divite se njihovoj vatrenoj spontanosti, no ne podnosite to sto se uz njih osjecate zaostalim.
S Jarcem: Ovo je pravi prijatelj: uvijek ce vas podrzati i shvatiti. Harmonija bez napora koja ce trajati i trajati (i trajati).
S Vodenjakom: Ne mozete docekati da istrazite nesto obecavajuce u njihovom hrapavom izgledu. Pazljivo, mozda cete to i mora[i.
S Ribama: Ribe su divne kad se zazelite dubokih i znacajnih prica. Njihov najveci problem je to sto ne znaju prestati.

Zena DJEVICA


Po prirodi stidljiva i izdrzljiva, ova zena trazi duhovnu superiornost s pravim osobama, duboko poznavajuci zivot, sto sve sjedinjuje s lijepim ponasanjem. Njen veliki smisao za realno i analiticki duh pomazu joj da se lako ukljuci u drustvo. Ovu zenu pogadja Amorova strijela samo ako je u pitanju covjek s dobrom zaradom.

Muskarac DJEVICA


Kod ove vrste muskaraca idealizam i materijalizam stapaju se u zbroj proturjecnih osjecaja koji ga cesto cine nezadovoljnim i nervoznim. U svome traganju za boljim, koje cesto granici s krajnoscu, on ponekad izgubi iz vida neposredan rezultat stvari sto ga sprecava da se afirmira prema svojim zaslugama, zbog cega vjecito ostaje u tom iscekivanju potpunog uspjeha, do koga tesko dolazi.
Lisen je iluzija i romantike, s obje noge stoji na zemlji. I u ljubavi se opredjeljuje za stedljivu, vrijednu kucevnu zenu i dobru majku. U tome je skoro nepogresiv i jedino tako mu je brak sretan i dugotrajan. Istodobno, zena koja se uda za njega moze biti prilicno sigurna od razvoda, jer bi to njega kostalo zivaca i novaca. On je naprosto nesposoban zavoditi, prica price, nije jako interesantan za zene koje traze provod ili avanture. Buduci da njegova zena sve ovo zna, slobodno ga pusta od kuce. Tu nema puno Don Juana, vjetropira, playboy-a, vec puno vise planera, inzenjera, ekonomista, a ponekad i znanstvenika.
Djevice su rijetko bogate (iznimak je Onasis), ali se zato okruze sitnim, sebi svojstvenim radostima sto bogate dusu. No, zvijezde ne dopustaju da se lako zaviri u njihovu dusu: ona ostaje nepoznanica za cijeli svijet, osim kad se radi o iznimnim stvarateljima.
Dominantni Merkur cesto umanjuje cedni smisao ovog zodijackog znaka. Ovdje se dolazi do rijetke pojave: najbolji muz za zenu Djevica je muskarac Djevica! (inace spoj istorodnih znakova obicno nije preporucljiv). Oboje imaju ista shvacanja u puno cemu, oboje su tradicionalni i prihvacaju brak i obitelj kao nesto predvidjeno drustvenim i etickim normama. Njima nije stalo do strasti, romantike i previse ljubavi. Oni smatraju brak kao ortacki posao, trgovinu! I ovdje ima puno nezenja, neki cak ne traze ni ljubavne avanture, a znaju biti i vrlo skrti, sto ih takodjer odvraca od ljubavi. Ako su pozitivni, musko i zensko su slicni jedno drugom. Kod njih je razum uvijek nazocan, pa i u ljubavi.
Kad bi bio boss ...
Zmukler koji bi radnike isplacivao samo jednom godisnje i to u visini jednomjesecnog osobnog dohotka. Djevice-hipohondri uveli bi sistematski lijecnicki pregled svakog dana, dok bi tipovi koji drze da je cistoca pola zdravlja naredili svakodnevno kolektivno pranje ves-sapunom ili cijepljenje protiv buha i usiju. Zadrtiji tipovi osnovali bi higijenicarski odbor koji bi pregledavao cistocu noktiju i prisiljavao radni kolektiv da pere zube svakih pet minuta.


eeeee

Rodjeni u ovom znaku imaju vrlo razvijen smisao za realnost, jasnocu u pogledima, racionalnost, ostroumnost i dobro zapazanje. Vrlo su analiticni, sposobni i prakticni, intuitivni i komercijalnog duha, kao i velike ljubavi prema tehnici. To su osobe koje vole preciznost, nadarene osobitim pamcenjem i nevjerovatnim razumom, kao i vjestinom da prodru u bit stvari. Ponekad su idealisti, dok im je temperament cesto iznimno slozen i zatvoren. Strani su im svi oblici egzibicionizma, a znaju biti vrlo duhoviti. Njihov nacin zivota je rezultat mnogih iskustava i zrelih razmisljanja. Djevice uvijek pozorno ispituju, analiziraju, kritiziraju i proucavaju situaciju do najsitnijih detalja, uvijek spremni na nove obveze. Snalazljivi su u svakoj situaciji, iako osjetljivi i ponekad strogi.
Djevice zbog svoje otvorenosti mogu biti sjajne licnosti, ako svedu na pravu mjeru svoje slabosti i tako afirmiraju svoju interesantnu i kompleksnu licnost. One su blistavih govornickih sposobnosti i razuma, iako mirne i raspolozene, pod uvjetom da se ne izaziva njihovo negodovanje i zestoke reakcije.
Ovaj zemljani znak obicno daje podanike srednjeg, nekad i viseg rasta, skladne i prporcionalne gradje. Crte lica su im profinjene, mladenacki izgled cuvaju do poodmaklih godina.Zene su vrlo privlacne, iako ponekad i hladne; imaju velike oci, najcesce smedje, sivozelene, dok im je kosa tamna.
Rodjeni u ovom znaku znaju biti lukavi promatraci, otkrivajuci svaku sitnicu, mane i pogreske svoje okolice. Znaju uroniti u posao, jer je rad njihovo bozanstvo. Godi im logika, sustavnost, red , rad i analiza, rutina. Imaju osjecaj efikasnosti i metode rada, ali cesto neuhvatljiv temperament, koji se, ipak, dobro adaptira na sve okolnosti i brine za sutrasnjicu. Vrlo su oprezni i ponekad "zakopcani", obicno nezavisni i uvjereni da samopouzdanje i samopostovanje pruzaju pojedincu srecu i mirnu i cistu savjest.
Djevice su prakticari, njima nista nije tesko, ali ni sitnice nisu beznacajne. One su detaljisti perfekcionisti, rodjeni kriticari. Ipak bi morali izbjegavati neke destruktivne kritike, koje su najcesce negativne i beskorisne. O "kovanju u zvijezde" kod njih nema ni govora, a ni o kompromisima. Zbog silnog analiticnog duha i kritizerstva, Djevica teze uspijeva da im onaj simpaticni dio licnosti dodje do izrazaja. Lako postaju robovi duznosti i obveza, detalja i pojedinosti, pa od sitnica ponekad izgube i pojam o vaznijim stvarima. Ako suspregnu taj svoj kriticki duh, mogu postici puno: tada su nezamjenljivi organizatori i vodje. Ali uspinjuci se do vrha svojih ambicija, oni cesto upropaste mogucnost uzivanja u svakodnevnim drazima zovota. Lako mogu postati neumoljivi i kruti, a ako uvijek imaju kontroliran vanjski izgled, nitko im ne moze priteci u pomoc, jer se ne zna sto se u njima dogadja.
Djevica je kao "princeza na zrnu graska" - ona zna kad nesto ne valja i obicno nema mira dok to ne dovede u red. Za nju nista nije dovoljno dobro, da ne bi moglo biti bolje! Zasto onda Djevice imaju bolju astrolosku reputaciju?! Optuzene su kao pretjerano kriticne i sitnicave, "gundjala" i "zanovjetala" koja traze, upucuju prigovore, uvijek nezadovoljne uradjenim. Prava je istina da one zele ukazati na pogreske, uputiti, savjetovati, pomoci. I pored toga sto je ponekad dovoljna sama sebi, racionalna i sa srcem "racunalom".


NEKRETNINE

Vecina Djevica sanja o diskretnim ali kvalitetnim kucama s jutrima brizljivo njegovanih travnjaka, beskrajnim redovima pazljivo odrzavanih cvjetnjaka i, naravno, bez traveice korova na vidiku. Kuca bi bila smjesta prepoznatljiva po mirisu svjeze boje i asfaltiranom ili poplocenom prilazu (sljunak nije dovoljno uredan!). Ako novae nije u pitanju, postojat ce posebna soba za svaki Djevicin hobi, plus knjiznica sa sofisticiranim katalogom te knjiznicarom koji ce se brinuti da sve u njoj bude na svom mjestu.

AUTOMOBIL SNOVA


Djevice vozaci nemaju veliku zelju za pokazivanjem i vecina ih ne bi ni sanjala o tome da kupe auto samo na temelju izgleda. Njihove osnovne
brige su prakticnost i kvaliteta. Srednje velik auto od proizvodaca s dobrom reputacijom vecini pripadnika ovog znaka sasvim bi odgovarao: Konacno bi se odlucili za proizvodjaca koji im daje najbolje uvjete najduzu garanciju. Uz to uzeli bi i dobru policu osiguranja.

Zanimanja: racunovodja, umjetnicki obrtnik, kriticar, zubar, lijecnik, vrtlar, inspektor, medicinska sestra, policajac, sekretarica, statisticar,
                       ucitelj,  pisac
Sport i hobi: balet, pisanje, kolekcionarstvo, kucni postovi, strani jezici, citanje, rukotvorine

POZNATE DJEVICE


Lauren Bacall, Sophia Loren, Ingrid Bergman, Jason Priestley, Sean Connery Peter Sellers, Goethe, Twiggy Leslie  Hornby, Greta Garbo, Lav Tolstoj, Buddy Holly, Majka Tereza, Jeremy Irons, Lech Walesa, Michael Jackson, Raquel Welch



VAGA 23.09. – 22.10.

Znak diplomata


Kljucni citat: "Biti ili ne biti, pitanje je sad?"
                                                        Shakespeare, Hamlet

Element: zrak
Vladajuci planeti: Venera
Boja: svjetlo plava, ruzicasta
Dragi kamen: smaragd
Metal: bakar
Broj: 6. Svakih 6 godina ce se dogoditi nesto znacajno
Dan: petak, 6. u mjesecu
Cvijet: ruza

Idealan partner: Ovan
Dobar brak sa: Strijelcem i Lavom
Erotski vas privlac: Blizanac i Vodolija
Oprez sa:
Rakom i Jarcem


Kljucne rijeci: sklad, diplomacija, savrsenost
Vladar: sedme kuce ("bolja polovica", brak, prisni odnosi, neprijatelji, zakonodavstvo)

Pozitivne osobine: sarmantan, otvoren, romantican, profinjen, dalekovidan, diplomata, harmonican, pravican, obrazovan, liberalan, esteta,
                                 lako uspostavlja kontakte
Negativne osobine: neodlucan, promjenljiv, povodljiv, lakouman, prevrtljiv, sklon pretjeranom mastanju, voli svoju udobnost, uobrazen

LJUBAV


Zaljubljivanje je svrha zivota svake Vage. Za njih zivot bez Ijubavi nema vrijednosti i tesko funkcioniraju bez nekog specijalnog u svojim srcima. Neophodna im je emocionalna sigurnost koja dolazi sa saznanjem da su voljene. Stoga imamo mnogo tuznih Vaga koje su zurno uplovile u bracne luke, da bi poslije zazalile. No one radije ostaju u nesretnom braku nego da zive same. Mnogo Vaga je takodjer zavrsilo u losim vezama jer
su pomijesale zaludjenost i ljubav.
Kad zavode moguceg partnera, Vage koriste sve - od poezije do skupih vecera. RoQene su za ocijukanje i cesto se ne mijenjaju cak ni u stalnoj vezi. Vjezbaju na drugim Ijudima samo kako bi sebi dokazale da su jos u formi.

ISTINSKI ROMANTICI


Vage su zaljubljene u Ijubav. Tople ljubavne veze centar su njihova svijeta i u njih ulazu mnogo vremena i energije kako bi postigli harmoniju. Problemi nastaju zbog njihove urodjene nesposobnosti da donesu definitivnu odluku koja ih obvezuje.

SEKSUALNOST


Vise od bilo kojeg drugog znaka Vage osjecaju potrebu za stalnom vezom, no donosenje odluka im nije jaca strana i cesto se nece moci odluciti izmedju dva moguca ljubavnika. Motivirani su potragotn za idealnim partnerom pa ponekad utociste nadju u masti, sto im dalje odmaze u pokusaju da definiraju tog svog idealnog ljubavnika. U procesu sazrijevanja to se sve kristalizira i shvate da svijet nije tako idealan kako su ga zamisljale. Mozda malo pasivne ljubavnice ipak obozavaju zadovoljstva I ponekad ce provesti sate milujuci partnera.

VJERNOST VAGE


Vage su obicno u mladosti vjerne i sretne su kada mogu uspostaviti trajnije veze s partnerima suprotnog spola. I u braku su takodjer prilicno vjerne, odmjerene, privrzene, ako vec ne moraju “glumiti” suvise strastvene ljubavnike u vecoj skali.


POSAO I NOVAC

Za Vage je druzenje gotovo karijera vise vole raditi u drustvu nego same. Ne vole konfliktne situacije, ali su izvrsne kad ih treba izgladiti. Svoju uroCenu ugladenost najbolje koriste u diplomaciji.
Kad je posrijedi novac, cesto su uklijestene izmedju svog ideala o harmonicnom svijetu u kojem svi imaju dovoljno i nesavrsene realnosti gdje samo najjaci opstaju. No, kad prevagne njihova potreba za lijepim i skupim stvarima posegnut ce cak i za ne previse postenim nacinima zaradjivanja.
Vage vole lijepe stvari kao sto su umjetnine i antikviteti pa ce upotrijebiti svoje diplomatske sposobnosti kako bi dosle do tocno onih komada koje zele.
"Balansiram", tvrde Vage; no ekstravagantne su, pa cak i sebicne kad je rijec o novcu, a balansira onaj tko vodi racuna o njihovim financijama.

HRANA


U pogledu hrane, Vage su potpuno netipicne n svoj element, zrak. Vole jesti i njihova ljubav prema hrani svrstava ih odmah iza Bika i Raka na listi sladokusaca. Njihova hrana ne samo da mora dobro mirisati, vec mora i dobro izgledati. kako bi im uzivanje bilo potpuno.
Hrana je takodjer dobar izgovor za druzenje, nije vazno je li to u restoranu ili kod kuce. Kad pozivaju drustvo k sebi obicno serviraju hladni bife izgledom kojeg ce svi biti odusevljeni.
Vole nabujke; puslice, tuceno slatko vrhnje i opcenito sva jela koja sadrze mjehurice njihova elementa, zraka
Ta ljubav prema hrani rezultira stalnom bitkom s kilogramima koje, na zalost, ne gube lako. Sportovi u kojima te bitke vode najcesce su oni koji se igraju u parovima. Tenis je obicno sport u kojem blistaju (Martina Navratilova) i u sportu obicno traze estetsku Ijepotu. Stoga cete ih cesto naci u ledenim dvoranama ili na plesnim podijima. U svakom slucaju, druzenje mora biti sastavni dio igre. Cesto cete ih naci u timskim sportovima.

KOMPATIBILNOST


Veze su najveca snaga Vaga i pripadnici ovog znaka ce se zaista potruditi da one protunkcioniraju. No kad nadju stalnog partnera cesto okrecu plocu. Ovi Ijudi bi htjeli da sve bude po njihovom i ako to ne mogu dobiti sarmiranjem, mogli bi to pokusati drugim taktikama.

S Ovnom: Znate savrseno dobro obuzdati ove tvrdoglavce kad pretjeraju. No jeste li ikad shvatili koliko ste u biti slicni?
S Bikom: Dijelite mnogo zajednickih interesa, no na razlicite nacine. Ovo bi moglo pobuditi vase zanimanje ili ogorcenje.
S Blizancima: Evo nekoga s mozete pricati bez straha. No mozda nece biti toliko dobro kao sto zvuci.
S Rakom: Vrlo vam je tesko razumjeti zasto Rakovi toliko ovise o svojim osjecajima kad za vas za sve postoji racionalan razlog.
S Lavom: Svidja vam se Lavova iskricavosc takodjer i to sto prihvaca vase sugestije.
S Djevicom: Evo nekoga tko je pedantan i racionalan koliko i vi, pa zasto onda stvari ne funkcioniraju? Mozda previse babica...
S Vagom: Unatoc tome sto ste nevjerojatno dobre jedna prema drugoj, postizete malo. Razlog? Nijedna od vas nije spremna donijeti odluku.
Sa Skorpionom: Neugodna veza. Imate naviku govoriti ono sto Skorpion osjeca, ali nevolja je u tome sto Skorpion to zaista misli, a vi ne.
Sa Strijelcem: Mnogo zabave, mnogo price i mnogo paznje, no nista previse tesko ili ozbiljno. Savrsena kombinacija.
S Jarcem: Mozda vam se svidja ideja da zivite u kuci punoj propisa i pravila, ali zapamtite, pravila nece biti vasa!
S Vodenjakom: Prijateljska, lezerna i pricljiva kombinacija. Bez ljubomore, sto vam odgovara. Bez strasti takodjer, sto vam mozda ne odgovara.
S Ribama: Iz nekog neobjasnjivog razloga htjeli biste se zbliziti s Ribama. Cak i kad to ne uspijevate, vi to i dalje pokusavate

Zena VAGA


Rafinirana u ljubavi, ova zena trazi da je voljena, nosena, cjelivana, izlazuci svoju ljepotu i na rizik; cesce ljupka i graciozna, ne zna odbijati udvaranje i dodire, da ne bi ispala gruba, ona stvara atmosferu povjerljivosti.

Muskarac VAGA


Izrazito senzualan po temperamentu, odmjeren, fin, originalnih ideja i bez ikakvih predrasuda, iako i uporan kad nesto naumi ostvariti, ne osvrcuci se ni na sto i ni na koga; srdacan i ljubazan, ponekad i skrt; sto se mnogo ne zapaza dok mu racun u banci solidno raste. On spada u one jedinstvene ljude koji se mogu pohvaliti kako nemaju puno neprijatelja, zahvaljujuci svom taktu, osmijehu, divnom pogledu, kojima se obilato sluzi, sto je njegovo glavno oruzje. Vagi – muzu ipak je tesko ugoditi. Jednolicno bracno zivljenje mu ne godi puno, iako on postuje tradicije i zna cijeniti brak, on je vrlo strastven covjek, ali i pokraj toga je vrlo razuman i dobar sudac: nitko ne zna s vise mudrosti organizirati zivot od njega. On superiorno zna kormilariti svojim bracnim i obiteljskim brodom (ovo se ne odnosi na inferiorne – nize tipove Vage). Normalni muzevi Vage su ugodni, sarmantni i odlicni domacini, iako cesto osvajaju vise kao prijatelji nego muskarci za kojima se zudi – malo su mlaki. Oni posjeduju vise emocija nego strasti, jer uvijek prevladava eticki trenutak. S lakocom stvaraju povjerenje, lako trose na ljubavnice, kockaju za novac, posudjuju, povode se za okolinom, kasnije ispravljaju. Nisu odlucni pri odgoju djece, prastaju, jer je lijepa laz draza od istine, vole suradnju. Lahor, miluje, usaglasava iako su im planete s Venerom polozene, ponekad ljubav i brak do smrti.
Kad bi bio boss ...
Mekusac kojeg bi kao direktora svi njegovi radnici preveli zednog preko vode, buduci da se odmah zavlaci u misju rupu cim netko na njega podigne glas. Vage-zadojeni esteti odmah bi u svoje poduzece zaposlili frizere, pedikere i modne kreatore koji bi se brinuli o ljepoti i njegovanom izgledu radnika. Vage pobornici radnickih prava istog trena bi dozvolili da svi radnici budu direktori, a on jedini radnik.


eeeeee

Osobe rodjene u ovom znaku posjeduju radost za zivotom i privlacnost za sve sto je lijepo i profinjeno, kao i zelju da zive u skladu sa sobom i drugima. one nemaju puno srece, ali se prilicno lako prilagodjavaju svim okolnostima.
Ovaj zanak zodijaka , kojim dominira Venera, obicno se istice ljepotom ziveci nepokolebljivo u sadasnjosti, bez preokupacija i vece zabrinutosti za buducnost. Vaga voli savrsenstvo i detalje, ne voli svadje i nesuglasice, srdacna je i prilagodljiva, spremna pomoci i, ako je poterbno, popustiti, vjerujuci da ce drugi razumjeti njeno ponasanje. Ona ima ljubazan i iskren karakter i posjeduje blistavu inteligenciju, kao i otvoren duh za plemenite i duboke osjecaje. Cesto je sposobna naslutiti hoce li izazvati simpatije ili antipatije, pa se obicno prirodno ponasa u svakoj situaciji. Jedina teskoca, skoro apsurdana, nastaje u trazenju savrsenstva u svemu i kod svakog, spremna kritizirati i izbjeci ono ruzno i neskladno. Ta njezina pretjerana tocnost bitna je u njezinoj prirodi. Ona izbjegava napad, spremna na kompromis u postizanju cilja; vrlo obazriva, ponekad se sluzi vezama u kriznim trenucima u postizanju svojih ambicija.
Vaga ne pridaje veliki znacaj novcu, zna ga posuditi, ali o njemu rado ne govori. Velikodusna je i pomalo rasipnik, rado trosi novac na predmete koji joj se svide iz instiktivne potrebe da uljepsa svoj ambijent.
Muskarci Vage su veliki sarmeri, a zene cesto prave ljepotice. Tom sarmu i simpaticnosti obicno se pridruzuju i divne fizicke osobine: visok stas, cudesne i izrazajne oci, neodoljiv osmijeh, kosa najcesce svijetla. Nedostaci su im sto se rano izboraju, a i skloni su debljanju, sto im ipak ne umanjuje seksipil. Vage su obicno elegantne, prozracnog tena, ovalnog lica, bijele koze.
Ovo je muski znak zodijaka, prilicno uravnotezenog karaktera, s puno smisla za lijepo i pravdu. Vage su sentimentalne i njezne, osjecajne i sklone brzom zaljubljivanju. Sve moze zrtvovati za ljubav, makar i pogresnu, ali brzo mjenja objekt zrtvovanja trazeci nesto novo. Sto se temperamenta tice, on je sangvinican, mijenja se od valcera do pogreba.
Kao rijetko gdje, kod ovog znaka uocava se veliki broj razlicitih karakternih osobina. Vecina Vaga tezi skladu i stalozenosti, vjecitom optimizmu, ali i zelji za putovanjima. Cesto su samostalne, a znaju davati savjete drugima, ponekad su i tajanstvene, ali i realne. Cesto "vazu", svjesne svojih i tudjih vrijednosti, zbog cega i lutaju u ljubavi, jer ne podnose zavaravanja.
Onaj tko ima Vagu za prijatelja, ali onu iz "visih" tipova, razmazen je i sretan, iako je tesko ici ukorak snjom, jer ona uvijek ima neke "svoje obveze", ali uvijek pune sarma, takta i drustvene. Vaga zna biti lijena, ali ta lijenost moze biti opravdana time sto ona, ili radi bjesomucno, ili nista ne radi - prava lijencina! Svakako da ona zna kako se odmoriti i zabaviti, ako ima s kim: postoji vrijeme za pripreme i izlaske ( gdje je prijatelji strpljivo cekaju ), vrijeme za razgovor i kavu, i naravno, vrijeme kad se nista ne radi.


Zanimanja: odvjetnik, sudac, kozmeticar, dizajner, diplomat, recepcionar, socijalni radnik
Sport i hobi: kolekcionarstvo, kuhanje, ples, dekoriranje, cvjecarstvo. kupovanje, suncanje



NEKRETNINE


Bez obzira na to nalazi li se njihova rezidencija u gradu ili na selu, oko nje ce uvijek biti aura stila i elegancije. Osim toga nikad nece biti previse udaljena od susjeda. Vanjstina ce biti savrsena, kao skupo uredjena unutrasnjost. Svjetlost je ovom znaku vrlo vazna pa prozori moraju biti veliki i mnogobrojni. Svaka spavaca soba ce imati vlastitu kupaonicu nebrojena zrcala.

AUTOMOBIL SNOVA

Idealan auto za Vagu mora ujediniti eleganciju i komfor s prizvukom romantike: sportski dvosjed za kojim ce se okretati glave. Vage takodjer gaje Ijubav prema kabrioletima; vole zamisljati kako se voze seoskim cestama u toplim ljetnim nocima, dok im vjetar miluje kosu. Neophodna stvar u njihovim automobilima je poveliki retrovizor, ne zato sto ih zanima cesta iza njih, nego da bi na svojem odredistu zabljesnuli sa svakom dlakom na svom mjestu.

POZNATE VAGE


Julie Andrews, Arthur Miller, Brigitte Bardot, Nietzche, Michael Douglas, Luciano Pavarotti, Luke Perry, Bruce Springsteen, Ralph Lauren, Sting, Margaret Thatcher, Franz Liszt, Oscar Wilde, Gandhi

SKORPION 23.10. – 22.11.

Znak istrazivaca


Kljucni citat: "Srce ima svoje razloge o kojima um nista ne zna."
                                                                                                                 Blaise Pascal

Element: voda
Vladajuci planeti: Pluton, Mars
Boja: ljubicasta i zagasitoruzicasta
Dragi kamen: opal
Metal: celik
Broj: 9 i svi djeljivi sa 9
Dan: utorak, 9,18 i 27 u mjesecu


Idealan partner: Bik
Dobar brak sa: Djevicom i Jarcem
Erotski vas privlace: Rak i Ribe
Oprez sa: Lavom i Vodenjakom

Kljucne rijeci: intenzivnost, prodornost, tajnost
Vladar: osme kuce (radjanje, rodenje i smrt, seks, reinkarnacija, misterije, okultno)

Pozitivne osobine: odan, lojalan, mastovit, odlucan, uporan, domisljat, ostrouman, energican, vrijedan, borac, hrabar, radoznao, senzualan, postojan
Negativne osobine: ljubomoran, kivan, samovoljan, osvetoljubiv, nefleksibilan, tajanstven, sumnjicav sklon svadjama, osvetoljubiv,
                                  agresivan, nepovjerljiv

LJUBAV


Intenzitet strasti Skorpiona cini ih nezaboravnim partnerima u Ijubavi. Kad ih svlada Ijubav, svaki put su uvjereni da je bag to veza koju su cekali cijeloga zivota. Vrlo su ozbiljni u svojim aferama, sto ponekad vodi Ijubomori. Njihova urodjena tajanstvenost stvara im probleme kod rasciscavanja odnosa u vezama. Vrlo su sumnjicavi pa i zbog umisljenih problema mozete ocekivati ljubomorne ispade. Ukoliko problem zaista postoji, brzo ce skupiti dokaze i tada biste mogli upoznati Skorpionov vulkanski temperament, cesto s vrlo zastrasujucim rezultatima.
Poznati kao introvertni i duboki, Skorpioni skrivaju svoje osjecaje vrlo daleko od ociju svijeta, ali neobicno uzivaju u rezultirajucem misterioznom imidiu koji imaju. Vrlo su vjerni i potrebna im je sigurnost stalne veze. Ako su jako povrijedjeni u ljubavnoj aferi mogli bi se odluciti da vrate milo za drago.

POSESIVAN DRUG

Na povrsini, Skorpioni mozda djeluju hladno, no ispod povrsine su intenzivno strastveni, i fizicki i emotivno. Dok stvari teku bez problema vrlo su lojalni, no ako krenu nizbrdo mogli biste upoznati bodlju na njihovom repu.
Intenzitet strasti Skorpiona cini ih nezaboravnim partnerima u Ijubavi. Kad ih svlada Ijubav, svaki put su uvjereni da je bas to veza koju su cekali cijeloga zivota

SEKSUALNOST


Skorpioni seks vide kao mogucnost za istrazivanje misticnih dubina emocija. Stoga bojazljivim dusama savjetujemo da se dobro klone seksualnih susreta skorpionske vrste jer su obicno preintenzivni i strastveni za obicne smrtnike.
U njima postoji samodestruktivna nit koja se cesto ocituje kroz zelju za nedostiznim osobama. Ne odustaju lako i stoga sami sebi mogu nanijeti vetike dusevne boli odajuci se takvim opsesijama.
Kroz seksualne fantazije, na siguran nacin, prozivljavaju svoju tamniju stranu kojoj u svakidasnjem svijetu nema mjesta.
Poznati su kao izvrsni Ijubavnici, no to ponekad koriste i da bi pokazali i dokazali svoju moc.

VJERNOST SKORPIONA


Prilicno zaljubljivi i zavodljivi, kao i vjerni u mladosti, ako je samo eros u pitanju. Ako vole, prilicno su vjerni i kao bracni drugovi, ali se ne ustrucavaju “svrljati” i zavoditi, uzivajuci u koketeriji. No, koliko god to zvucalo paradoksalno, buduci da su vrlo posesivni i ljubomorni, za njih je psihicka, tj. duhovna vjernost partneru cak puno vaznija od fizicke! Sitne avanture izvan braka angaziraju samo tijelo! Njihova vjernost se povecava tek poslije tridesete godine zivota.

POSAO I NOVAC


Ovaj vodeni znak prava je kuca moci u zodijaku; kad usmjere svoju vulkansku emocionalnu energiju u neki projekt, to rade sa strascu. Takodjer ocekuju rezultate. U svojim karijerama vrlo su ozbiljni, rade s intenzitetom i postojanoscu, i nikada svoj cilj ne gube iz vida. Treba im posao pun izazova u kojem mogu bezrezervno iskazati svoju nepopustljivu zelju za prevlasti i kontrolom. Nitko ne radi s vise odanosti i koncentracije.
Izuzetna snaga volje u kombinaciji s urodjenom nesposobnoscu da se prilagode drugima moze stvoriti neke skakljive situacije na Skorpionovu putu do uspjeha. No rijetko cete naci Skorpiona koji ne uziva u povremenom okrsaju.
"Gospodarim", kaze Skorpion; ali nece oklijevati da upotrijebe druge Ijude za vlastite ciljeve. Nista nije ocito kad se radi o Skorpionima, najmanje od svega njihovi motivi za akumulaciju novca. Neki ce od njih prozivjeti oba ekstrema na Ijestvici moci, no istinski uspjesan Skorpion pronaci ce zlatne Me koje drugima nisu vidljive.

HRANA


Senzualni Skorpioni zaista cijene dobro "ice i pice", no posjeduju i veliku samodisciplinu, te mogu u ieskim prezivjeti na vrlo malim kolicinama hrane. U nekim razdobljinta zivota mogu odabrati restriktivnu prehranu, mozda djelomicno i zbog samog izazova. Ako su vegetarijanci, vegani ili makrobioticari, razlog je tomu ili to sto misle da im je disciplina potrebna, ili zatb sto strasno vjeruju u zdraw prehranu.
Uvjetima Uglavnom ipak vole meso i velike obroke. Vinski gulag ili spageti bolonjez njihovi su omiljeni obroci. Vecina ih obozava cesnjak, jela s vrhnjem, sladoled i majonezu. U skladu sa svojom tajanstvenom prirodom vole jela sa skrivenim punjenjima.
Obicno nemaju problema s debljinom, a ako se oni i pojave, svojom ce ih snagom volje vrlo brzo rijesiti, ponekad toliko brzo da bi mogli narusiti vlastito zdravlje.

KOMPATIBILNOST


Duboko senzitivni i lako povredljivi (iako bi vas mrzili da to znate), Skorpioni se uzdrzavaju od veza dok nisu sigurni u namjere druge osobe. Poslije toga potpuno se predaju, uz intenzivnu strast i ponekad divlju Ijubomoru. Izdaja je ono cega se najvise boje.

S Ovnom: Divite se nacinu na koji Ovnovi stavljaju srce i dusu u sve, no zamjerate im sto tako brzo gube interes.
S Bikom:Vi i Bik dobar ste titn. Postoji mogucnost trajne veze sve dok ne ocekujete i zahtijevate previse uzbudenja!
S Blizancima: Postoji nesto seksualno i uzbudljivo u Blizancima. No ne zamisljajte si ni za trenutak da mozete promijeniti njihow ozlovoljujucu prirodu. Ne mozete!
S Rakom: Rakovi izgleda shvacaju odakle dolazite, cak i ako vi to ne shvacate. Mozete im vjerovati, podrzat ce vas, i odgovaraju vam za trajnu vezu.
S Lavom: Izgleda da Lavovi misle da su dar nebeski, a vas to razbjesnjuje. Sto oni znaju o zaista bitnim stvarima?
S Djevicama: Mogu vam mnogo pomoci kad treba razumjeti vase osjecaje. Ponekad je malo njihove uzdrzanosti tocno ono sto vam treba.
S Vagom: Imate malo zajednickog. Njihovo sattniranje i price su vama prozirni, zauzvrat se Vage osjecaju vrlo nelagodno.
Sa Skorpionom: Ova kombinacija podsjeca na zivot u podnozju wlkana: rodno i plodno, no erupcija se ocekuje svakog casa.
Sa Strijelcem: Uzivate gledajuci bezbriznog Strijelca u akciji. No ljubomora bi lako mogla pokvariti predstavu.
S Jarcem: Zabavni u spavacoj sobi, prakticni izvan nje kad treba rijesiti vase emotivne krize. Jarac vain je dobar prijatelj i poslusan partner.
S Vodenjakom: Je li itko presiguran u vlastito misljenje i iritirajuce otcijepljen od svojih osjeca)a vise od ovog znaka. Kako mogu biti takoliseni strasti?
S Ribama: Ribe su savrsene kad vas treba utjesiti ili ohrabriti, i tjeraju vas da trazite dobro u drugima. Obozavate ih!

Zena SKORPION


Strastvena, cesto nedefinirana i cudna, misticna, ponekad i impulzivna, pa i sentimentalna, obvezatno lucidna i prodorna, zena Skorpion obicno predstavlja tajnu i za one koji je odavno poznaju. Njezin sarm zaludjuje svakog tko joj se priblizi, ali ona ulijeva neko nepovjerenje, jer je skoro uvijek nedokuciva, cak odbojna i ohola, iako je ljudi ipak vrlo postuju, smatrajuci je fatalnom zenom!
Ona je cesto vamp zena, koja ocarava i fascinira svojom magijom vise nego ljepotom, plijeni pozornost po salonima; iz zagonetnog, tamnog pogleda izbija strast koja nudi fatalne pustolovine.
Ona ne otkriva ljubav, strepeci od promasaja, a osvaja s lakocom, odbacujuci bezobzirno; ne zna prastati, voli slomiti suparnicu; voli koketirati; zavoditi i odbacivati! Uspjeh joj je osiguran gdje ga zazeli; prezire snobove, oprezna je. Ljubomora je razdire, tada gubi i vlast nad sobom, unistava i sebe; aktivnoscu ili pasivnoscu najvise naskodi sebi autodestrukcijom. Ona je sumska ponornica, crna jama sto vuce u provaliju, u starosti “ostrokondza”, smiona i cesto lukava, cudan temperament i strast koja nudi poseban uzitak ili prezir. S njom se ne treba igrati, jer ona muskarca iscrpi, pa odbaci! Cesto je ona primitivno bice, takozvana iskonska zena. Njezini se instinkti posebno uzburkaju u braku kad ona obavlja funkciju zene. Ozbiljno shvaca brak i sve dok voli muza, obozava i kucu i poslove. Ako prestane ljubav, sve je gotovo: ona slijedi svoje nagone! Tako je i u prijateljstvu.
Najbolje zene Skorpioni su obicno odane i hrabre, razborite s puno odgovornosti za obitelj, sposobne, posvecujuci puno pozornosti iskljucivo kuci kada se udaju. Kao kucanice cak nadmasuju i zene Rakove i Bikove, poznate kao vezane za dom i obitelj.
Skorpioni vole i luksuz, pa su takodjer majstori za ukrasavanje svog domaceg kutka. Zena Skorpion je neposredna i “vitez bez mane i straha”, iako vise “bez straha”, radi sve ostroumno i strastveno. Ona zna voljeti muza iz dubine svog bica, ali od njega ne pravi idola, kao sto to zna Riba ili Rak. Ona je izvanredan realist i tocno zna kvalitete svog izabranika. Kako nije ni stidljiva, ni neodlucna, ni takticna, ona gromoglasno iznosi svoja misljenja, pa bilo pravo nekome ili ne. Njezin seksualni apetit je provalija i to treba zadovoljiti: zna voljeti, ali i apstinirati, kaznjavajuci svog partnera, optuzujuci ga za nesto sto jest ili nije ucinio.
Skorpion uziva u zavodjenju i koketeriji, u izvjesnoj misterioznosti, cesto time muceci svog partnera, i uzivajuci i kajuci se zbog svega toga. Njoj je potreban vrlo jak partner da bi je zadrzao, kao i spasio njezinog urodjenog sadomazohizma.

MUSKARAC SKORPION


Medju ovim izuzetnim ljudima, cesto mracnim, cudljivog karaktera, neshvacenim ima i genijalaca. Po izgledu smireni i flegmaticni, u dusi skrivaju vulkan strasti i vitalnosti, koji ponekad snazno eksplodira, izazivajuci zaprepastenje svih onih koji ih smatraju ravnodusnim, cak i apaticnim. S muzem Skorpionom tesko je zivjeti u miru i skladu: on je prvi na ljestvici nezgodnih muzeva. Ako zena zna citati sve njegove misli i slijepo slusati tog velikog sadistu, onda je sve u redu. On je rodjeni tiranin i prepotentan tip u kuci ili ma gdje. Brakovi s muskarcem Skorpionom cesto su tragicni, jer on maltretira zenu na sve moguce nacine, trazeci od nje - nemoguce, na sto astrolozi upozoravaju. Onima koji hoce lomiti vrat s njima nece biti lako! On astroloski spada u negativnu Kucu braka.
Ako muskarac - Skorpion nije ekstreman, onda postoji veca sansa za trajan i savrsen brak. Ako je uspjesan i stekne utjecaj i imanje, jer je u prilicnoj mjeri materijalist, onda moze biti dobar muz, domacin i brinuti se o velikoj obitelji, u kojoj zna i uzivati. Bilo koliko da je voljen, da mu se ukazuje pozornost, njegova priroda uziva u tajenstvenosti i oprezu. Takav covjek uvijek sumnja da se protiv njega "kuha neka zavjera", postaje ljubomoran i pun crnih slutnji. On voli zenu i djecu iz dubine duse, ali ga navedene negativne crte demantiraju, pa je vrlo nesretan.
Seksualni ekscesi kod njega su vrlo izrazeni, zelje vrlo bludne i nastrane, a njih treba zadovoljiti. On ne zna sredinu, hoce sve ili nista; oprezno se upusta u odnose, cesto zaokupljen snagom strasti, tako da nema vremena da se osvrne na drugoga. Zna terorizirati partnericu osjecajima zestoke ljubomore i strasti, a u dubini cuva zalihu osvete, da u datom trenutku srusi izgradjenu srecu. Treba puno zajednickih aspekata da se s drugim usaglasi. To je rijeka koja razdire sebe i sve oko sebe. Nesvakidasnji crni ponor, gord i fanatik u emocijama, koji u brak ulazi da smiri svoju pohotu. U ljubomori je spreman i na zlocin, nikada miran i apstinent; zestok ironijom i sarkazmom. Ne daje darove, ne voli provokacije, ne prasta nevjeru; ako je smiren, zaludjuje zenu, voli je iz osobne potrebe, iz interesa.
Kad bi bio boss ...
Erotoman kojem je zivotni san postati direktorom “Penthausa” kako bi se napokon mogao nagledati golotinje i sam sudjelovati u njoj. Skromniji primjerci odlucili bi poslovati u tvornici prezervativa ili seksualnih pomagala, a zaposljavali bi iskljucivo osobe perverznih sklonosti tako da bi mu poduzece ubrzo izgledalo kao kupleraj. Tipovi ljubitelji dobre kapljice pozeljeli bi biti direktori kakve tvrtke koja proizvodi alkoholna pica, kako bi se u miru za radnog vremena oblokavali do besvijesti

eeeee

Podanici ovog znaka krakteriziraju se prirodom bogatom kontrastima, gdje postoji neprekidna borba izmedju osjecaja i strasti; oni su jaki, ponosni i vole dominirati iako su vodeni, umjetnicki znak, smatraju se najopasnijim od svih "vodenjaka". Iako znaju za uzvisene osjecaje, znaju biti i prilicno popustljivi, tvrdoglavi, pa i okrutni, pa ih je cesto tesko razumjeti, jer su nedefinirani, kompleksni.
Pod utjecajem Marsa podanaci ovoga znaka, simbola izdrzljivosti, dobivaju posebno osobine koncentracije i dubljeg sagledavanja stvari, osobina, zbog koje cesto izgledaju misteriozni, vjesto krijuci svoje slabe strane. Ono sto im koristi u mnogim situacijama je njihova akutna i duboka intuicija, koja im omogucava da razlikuju istinu od lazi, slabosti od pogresaka, dobro od zla. Iako cesto opsjednuti smrcu, pesimisticni, ipak su puni volje i dinamike, nalazeci se neprestano u razdoru sa samim sobom i drugima. Mogu biti pazljivi i ljubazni, ali i hladni i bezobzirni.
Skorpioni nikada ne zaboravljavju ucinjenu im nepravdu, ne odricu se borbe, niti dopustaju poraz, uporni u svojim odlukama, ustrajni u akcijama, sposobni su da svu svoju energiju koncentriraju za cilj koji zele postici. U njih se moze potpuno pouzdati. Ostroumnog su duha, otvoreni za nove koncepcije, jake inteligencije i vatrenih misli, oni su borbeni, hrabri gospodari na svakom podrucju. Svoj razboriti karakter i snagu svog duha vole iskazivati u umnim diskusijama, u kojima ponekad mogu biti vrlo siloviti i razdrazljivi: njihova ogromna snaga eksplodira u trenutku reagiranja, kontradikcije se tu ne zavrsavaju.
Skorpioni su efikasniji u odbrani nego u napadu, istovremeno gajeci duboko postovanje prema drugima, a ne podnoseci proturijecnosti, ni savjete: idu u borbu sami svojim snagama, nikada se ne zaleci, ni pateci za necim; i kada to rade - rade sutke.

NEKRETNINE

Idealni dom tajanstvenog Skorpiona skrivena je stara, ali renovirana kuca koja i izvana odise misterijom. Mjesto bi trebalo biti izolirano i sablasno do te mjere da omiljeni znak: "N nepozeljne pucamo!" ne bi bio potreban; tko bi zdrave pameti onamo uopce zelio ici? No iza odbojne fasade krije se toplo i ugodno gnijezdo.

AUTOMOBIL SNOVA

Iako su rijetko razmetljivi, Skorpione privlace klasicni automobili i to oni "koje ne prave kao sto su nekad znali". Pripadnike ovog znaka nista ne veseli vise od starudije koju sami s Ijubavlju restauriraju do prvotnog sjaja; karakteristika koju su nasljedili od svog vladara, Plutona, planeta transformacije. Snaga ispod poklopca takoder je vazna, ne zato sto brzo voze, nego zato sto zele znati da bi mogli ako to pozele. Zatamnjena stakla obvezna su jer ovaj znak cijeni svoju privatnost!

Zanimanja: analiticar, mesar, poduzetnik, kemicar, detektiv, policajac, vodoinstalater, psiholog, vojnik, kirurg.
Sport i hobi: kulinarstvo, psihologija, seks, okultne teme.


POZNATI SKORPIONI


Boris Becker, Goldie Hawn, Richard Burton, Katherine Hepburn, Jamie Lee Curtis, Rock Hudson, Print: Charles, Grace Kelly, George Eliot, Vivien Leigh, Sally Field, Francois Mitterrand, Indira Gandhi, Pablo Picasso, Whoopi Goldber, Julia Roberts


STRIJELAC 23.11. – 20.12.

Znak lutalica i pustolova


Kljucni citat: " U svakom zlu ima neceg i dobrog."
                                                                                            Poslovica

Element: vatra
Vladajuci planeti: Jupiter
Boja: plava i ljubicasta
Dragi kamen: topaz
Metal: kositar
Broj: 3 i svi djeljivi sa 3
Dan: cetvrtak, 3,12 i 30 u mjesecu
Cvijet: vrbena, frezija, nezaboravak

Idealan partner: Blizanac
Dobar brak sa: Vagom i Vodolijom
Erotski vas privlace: Ovan i Lav
Oprez sa: Djevicom i Ribom


Kljucne rijeci: ekstenzivno, ekspanzivno, filozofski
Vladar: devete kuce, ("poviseno stanje svijesti", filozofija, vise obrazovanje, religija, sve veze sa stranim kulturama)

Pozitivne osobine: veseo, optimistican, srdacan, filozovski otvoren, iskren, voli putovanja, istinoljubiv, tolerantan, posten, ljubazan, darezljiv,
                                 liberalan, pun razumijevanja
Negativne osobine: netaktican, lijen, hvalisav, bucan, rastrosan, razmetljiv, moralizator, netaktican, nestrpljiv, arogantan, lakomislen, slavoljubiv


LJUBAV


Komotni Strijelci obicno ne vole obveze, no kad se nadju u vezi koja im odgovara trudit ce se da je ucine sto je moguce zabavnijom.
Obicno su vrlo drustveni, no rado ce naci vremena za njima bitnu vezu.
Vrlo su topli po prirodi, iako njihov lezeran pristup osjecajima mozda nece odgovarati emotivnijicn znakovima zodijaka koji cijene sigurnost. Oni su astroioski lovei i uzivaju u gonjenju plijena, no posto im se Iovina nade u rukama, neki od njih gube interes i traze nesto novo.
Nezavisnost im je neophodna, i u cvtstoj vezi brzo bi se mogli poceti osjecati zarobljeno. tieki od njih ce od partnera ocekivati da sjedi i ceka dok se oni bave vlastitim poslovima i njihova promjenljivost cesto moze zbunjivati.

LEZERAN PARTNER

Strijelci ce u vezu uletjeti cijelim srcem, no prave obveze ne prihvacaju lako. Izbjegavaju sve sto im ogranicava slobodu i opredijelit ce se za usputne veze. Optimisticni po prirodi, poraze lako prihvacaju i brzo zaboravljaju.

SEKSUALNOST

Strijelci su putnici zodijaka, obozavaju upoznavati i istazivati nova mjesta i Ijude. Potreban im je zivahan i mastovit seks i mrze rutinu i ponavljanje.
Vole slobodu i rodjeni su udvaraci koji nece tolerirati dosadu ni pod kojim uvjetima, pogotovu ne u postelji.
Znakovi koji nemaju izdrzljivost neka budu upozoreni da Strijelci kad se "zapale" podsjecaju na razbjesnjeli pozar koji moze trajati satima. Seksualni im je apetit tolike nrozdrljiv da bi redovito trebali hraniti partnera nekakvim afrodizijakom kao sta su ginseng ili vitamin E; vjerojatno bi to i ciniIl kad bi znali znacenje rijeci redovito. Osjetljivi znakovi trebali bi imati na umu i da Strijelceve cesto netakticne primjedbe nisu zlonamjerne.

VJERNOST STRIJELCA


Strijelci su u mladosti vrlo nevjerni, pa se medju njima rijetko nadju pozitivni podanici. Inace, u braku relativno vjerni, narocito ako im bracni drug dopusti sitne flertove. Najbolja usaglasenost je poslije 35-te godine s vatrenim, a jos bolja poslije 40-te godine sa zracnim znakovima, dok im se vjernost pojacava s godinama. Idealni su ljubavnici, Don Juani koji istodobno odrzavaju i po nekoliko veza.

POSAO I NOVAC


Pobjedivali ili gubili, prirodno poletni Strijelci uspijevaju vidjeti znacenje u svakom iskustvu i donijeti dasak svjezeg zraka u ustajate situacije.
Posjeduju neunistivu vjeru u vlastite sposobnosti i intuiciju za povoljnu priliku. Moguce posljedice svojih akcija vide mnogc prije od svih ostalih. Ovi optitnisti mrze sputanost i restrikcije. Ne mogu podnijeti primoranost na nesto i zapreke su za njih prokletstvo. Rutina ih ne privlaci i neki od njih arogantno ce odbiti da se spuste na razinu na kojoj neki od nas moraju zaradivati za zivot. Mrze strogo planiranje i izvrsni su kad nesto treba pokrenuti, no obicno se netko drugi tnora pozabaviti dosadnim papirnatim posiom .
"Trazitn" je moto Strijelaca, no ono sto traze obicno nije novae. Ako ne uspiju unovciti viastite talente, nece im bitt teskc prikrpati se nekome tko jest. Nemaju skrupuia sto se tice iskoristavanja Ijudi koji posjeduju novac i moc, kako bi poboljsali viastite pozicije. Uzivaju g[as najboljih varalica u zodijaku. Pridonijet ce svakom pos[u koj'. ih zanima, no rastrosni su i Iosi organizatori, pa ponekad daju financijska obecanja koja ne mogu ispuniti.

HRANA


Strijelci obicno nisu previse zainteresirani za hranu; za njih je to samo sredstvo koje im daje energiju za bavljenje svim zanimljivim i aktivnitn stvarima koje ih zanimaju. Nemaju strpljenja za garnlranja i komplicirana jela, vise vole jednostavnu hranu kod koje imaju sto zagristi. Pecenje s krumpirima i vocni kolac sasvim ce im odgovarati, pozeljno ne kod vlastite kuce.
Nepredvidljivi su kad pozivaju drustvo na veceru, nikad ne znate hocete li zateci potpuno opusteno ozracje ili iznenadujuce formalnu atmosferu. Zbog svoje energicnosti rijetko imaju problema s kilogramima, no ako im se to ipak dogodi, tesko ce to priznati i sebi samima. Obicno misle da ce ih lako izgubiti kad se odluce pozabaviti se time.

KOMPATIBILNOST


Strijelci imaju pozitivne poglede na zivot i silnu vjeru u sebe, sto im obicno danosi hrpe obozavatelja. Zainteresirane stranke, budite na oprezu: na prvi miris dosade ti avanturisti potrazit ce nove pasnjake.
S Ovnom: Savrsen partner za izlaske. Moglo bi funkcionirati i na pruge ako se pozelite ikad smiriti!
S Bikom: Pouzdani, ako vam otipkati najnoviji rukopis; definitivno funkcionira ako se zelite zabaviti (sto cesto).
S Blzancima: Na povrsini, stvoreni ste jedno za drugo no s vremenotn promjenIjivost Blizanaca mogla bi cak i vama ici na zivce.
S Rakom: Mozda zwci privlacno imati nekog tko se brine o svakom vasem prohtjew, no budite oprezni, mozda je to sto vam zaista treba kucna pomocnica.
S Lavom: Tim koji pobjeduje. S Lavom bi se cak mogli i smiriti i sretno zivjeti (bar neko vrijeme).
S Djevicom: Djevica bi vam sigurno mogla pomoci da stvari dovedete u red i upozorila bi vas na vase greske i netakticnosti. No koga briga? Vas sigurno ne!
S Vagom: Uz ove se Ijude izvrsno osjecate, bas takvi kakvi jeste. Imajte jednu sa strane, za slucaj da vam se poljulja samopouzdanje.
Sa Skorpionom: Mozete shvatiti zasto se Skorpioni Me vezati za vas, no ne shvacate zasto oni misle kako bi to moglo biti obostrano.
Sa Strijelcem: Savrsen drug u igri, no kad treba izvrsavati svakiasnje obveze nastaje
S Jarcem: Zasto ovi Ijudi ne shvacaju vasu Ijuhav prema rizicima? Kad bi imali samo malo vise samopouzdanja...
S Vodenjakom: Divan prijatelj koji vas nikad nece pokusati sputati ili obvezati tia nesto. Samo naprijed!
S Ribama: Zanimljivi i zabavni u malim dozama, no nikako da shvatite njihovu zivotnu filozofiju. Ni necete.

Zena STRIJELAC


Tolerantnost, sirina vidika i smisao za prakticno, sjedinjeni s duhovitoscu, omogucavaju ovoj zeni da zivi u svakom ambijentu, adaptirajuci se na sve okolnosti. Njezin entuzijazam i zivotna radost, prilicno dobra narav, cine je ugodnom i zabavnom partnericom koja Emocionalno, strasti ove zene su zdrave i vesele; njoj fizicki dodir s muskarcem nije fetis, ona je vrlo seksi i trazi stimulativno i avanturisticko pristupanje spolnom aktu, entuzijasticno, egzaltirano odgovarajuci na seksualna milovanja, pa je tada rafinirana i nadahnjuje. Zena zara je lijepa, pokretna, produhovljena, s prirodnom strasti, a od muskarca joj imponiraju iznimni intelektualci, iako ne – preduboki. Ona ima nesto sebi svojstveno: dobro gospodari svojom zudnjom, ne voli brzopletost, raskalasenost, nered, nerad, poremecaj stvari i poretka! Inace, ova zena je zar pod pepelom koji uvijek razgori oganj.

Muskarac STRIJELAC


Vedar, dinamican i sportski svestran, on mrzi sve sto je staticno i monotono. Voli putovati i poduzimati nove aktivnosti koje mu omogucavaju da prosiri poznanstva i istakne se, kako na drustvenom, tako i na ekonomskom planu. Optimist i velikodusan, ali i iznimno vjest okrenuti dogadjaje u svoju korist: nadaren je iznimnim smislom za orijentaciju. On je kao leptir, organizirajuci zivot po svojim shvacanjima, pa zato cesto i ostane nezenja. Kao muz, muskarac Strijelac mora imati mudru i takticnu zenu, prema kojoj zna biti darezljiv i pazljiv, kao i prema obitelji. On tako dolazi do punog izrazaja. Ipak on nije idealna figura za brak i dom, jer ga cesto vise interesiraju poslovi izvan kuce: vrlo voli drustvo, zabavu i promjene, brzo se zasiti jednog i trazi drugog partnera. To je za njega kao neka vrsta sporta. Zasto bi gubio vrijeme sa zenom koja mu se vise ne svidja?! Zato zena takvog covjeka mora biti sirokih pogleda, tolerantna, bez ljubomore, cak i bezlicna, ili glumica, i to dobra, dakle neka vrsta Seherezade! To, ipak, ne znaci da Strijelac ne moze biti i postojan prijatelj i bracni partner. Naprotiv! On je vrlo nadaren i prava je privilegija biti s njim u braku. Ali, cesto nestrpljiv, ociju vise okrenutih svijetu nego obitelji i zeni, ne podnosi stege i okove, pa zato njegova zena treba biti veliki diplomat.
Kod Strijelca postoje dva ekstremna tipa: savrseno iskren, romanticni tip koji rijetko skrece s pravog puta vrline, i potpuno suprotni tip, koji trazi savrsenstvo, luta od jednog do drugog partnera. On se toliko zahukce, da negdje na pola puta izgubi orijentaciju; pa mu nije jasno sto zeli i kuda ide.
Prvi je tip idealnog partnera, a drugi je okorjeli Don Juan, koji istodobno ima po nekoliko veza i afera. Taj nosi “raspored sati” u dzepu, da ne bi pobrkao gdje treba otici i s kim.
Kad bi bio boss ...
Manijakalni avanturist koji bi kao direktor svako malo organizirao kolektivne radnicke izlete, branje sumskih ljubicica i piknike u tvornickom krugu. Primjerci ljubitelji sportskih aktivnosti prisiljavali bi radnike da svako jutro “k’o od majke rodjeni” trce 50 krugova oko firme. Strijelci-gurmani uveli bi u kantini kao obvezni obrok kavijar i sampanjac, dok bi Strijelci filozofskih sklonosti prisiljavali radnike da svaki dan na razglasu slusaju poslovice tipa: “U radu je spas” ili “Tko radi taj i krade”.

eeeee

Ovaj znak je obdaren snagom, pravednoscu i plemenitoscu. Strijelac ima blag karakter, otvoren i prilcno vrijedan. Impulziavan, a ponekad i srog, razuman i pun obzira za druge i uvijek im spreman pomoci. Srijelac prihvata zivot sa filozofijom, ne plaseci se nikakvih iznenadnih situacija, pa je lijepo biti u njegovoj blizini. Uvijek je ljubazan i zna pokazati iskrenu odanost i velikodusnost. Inace, on je hrabar pobornik svoje slobode i ne tolerira prisilu, progresivan je i entuzijast, slijepo se pouzdaje u svoju sretnu zvijezdu. On ipak nije miroljubivi tradicionalist, njegova se bujnost moze zaustaviti jedino ako se javi sumnja u ispravnost nekog izbora, ali on je uvijek spreman braniti vlastita uvjerenja, nikad se ne obeshrabrujuci. Neodoljivo ga privlace neobicne i egzoticne stvari, on pridaje veliki znacaj intelektu, nastojeci obogatiti svoj duh i svoju kulturu. On je ipak idealist sirokih vidika. Njegova je inteligencija ziva i spontana, a njegov smisao za realnost ne dopusta mu da se gubi u sitnim stvarima. On samo ponekad sebi dopusti da ga obuzmu razmisljanja o grandioznim stvarima, ali to je slabost koja mu se lako oprasta.
Intelekt je filozofsko-religijski, uvijek trazi jedan temeljni zakon po kojem se sve moze kretati, dubok, smion, zna planirati, predvidjati, zalaziti u ispitivanje svom vatrom duse, trazeci dublji smisao. Osjecaji su mu humani, protiv tlacenja i okrutnosti, nasilja i nepravde. Moral i etika su mu dosta izrazeni i pokraj sve slobodoumnosti. Velikodusan je kao pobjednik, idealist, optimist, imajuci u vidu neku moralnu zakonitost medju ljudima.
Neko vanjsko dostojanstvo dominira na licu tipicnog Strijelca, sto ulijeva povjerenje i postovanje. Temperament je odmjereno kolerican, kontrolira sebe i svodi impulse svog ponasanja u kolotecinu, uzbudjuje se i stisava umjereno.
Sam simbol ovog znaka izrazava visoke principe, mastu i moral, ali takodjer i netakticne, iskrene primjedbe, kojima, i ne zeleci, ponekad uvrijedi ljude; pri tom je ipak vrlo srdacan, prijateljski, pomalo nestrpljiv i nagao, ali znatizeljan i pametan. Ni u cemu ne uziva toliko kao u drustvu skupljenom na brzinu, iznenadnom putovanju, ili nepredvidjenim dogadjajima. Vjeruje u spontanost, zabavu, igru i smijeh. Rodjeni je optimist koji misli da se proliveno mlijeko moze ponovo skupiti uz malo vise trruda i dobre volje. Razuman je i logican, ali njegovom dalekovidom pogledu cesto izbjegnu sitni detalji. Za njega je zivot zabava, sport i razonoda, ponekad sa sto manje obveza. Vjeruje da je "trava puno zelenija iza ograde", a potreba za stalnim izazovima i podrazajima pretvara ga u nemirnog lutalicu koji nikada nije siguran je li ono sto ima doista i ono sto zeli.
Ponekad se uzasava odgovornosti, a to sto nista ne odgovara njegovom idealu, samo je dobar izgovor za nevezivanje. Muskarac cesto ostaje nezenja, sto je moguce duze, vjerovatno dok ne shvati da i "sloboda" nosi svoje odgovornosti. No, buduci da su  Srijelci obicno snazne fizicke strukture: muskarci su obicno dobri sportasi, dok su zene izrezito vitalne i dinamicne, kao i privlacne. Oci Srijelca su zive i pokretljive, lice ovalno, a nos naglasen, cesto "orlovski". Kosa je najcesce tamna. Strijelci su normalne visine, cesce visoki, iako se tu ponekad radjaju i "patuljci". Imaju lagan, odmjeren hod, blago, visoko celo, pvjerljive oci, stalozen ton govora, ostavljajuci dojam povjerenja, izdrzljivosti i iskrenosti.
Ovo je donekle "dvostruki" znak: Konj i Stijelac Kentaur, a i kod muskaraca i kod zena nailazimo na razlicita ponasanja. Zene u ovom znaku su vrlo vitalne i zdrave, a imaju cesto izrazenu i poneku musku crtu, a sve sto rade ne cini im se nikad potpuno u skladu sa zeljom. Strijelca privlace putovanja, inozemstvo, novotarije i egzotika. Cesto su dobri propagatori i organizatori. Oni su opcinjeni zivotom, a ne smrcu!

Zanimanja: odvjetnik, prodavac knjiga, trener konja, prevoditelj, dzokej, predavac, filozof, svecenik, profesor, izdavac, profesionalni sportas,
                    veterinar, pisac
Sport i hobi: svi sportovi, kockanje, konjske utrke, citanje, studiranje, putovanje


NEKRETNINE

Ako novac nije problem, Strijelci ce se obicno odluciti za nesto grandiozno, no niposto previse bljestavo, sto odgovara prirodi njihova vladara, Jupitera. To ce biti velebno zdanje na vrhu brijega, s prekrasnim pogledima sa svakog prozora. S jedne strane bit ce stale s brzim konjima, a s druge potpuno opremljena teretana. Atmosfera ce biti zivahna i poslovna, s mnogo posjetitelja tijekom dana, i zabavama koje ce trajati do sitnih sati.

AUTOMOBIL SNOVA

Tesko je odrediti idealan automobil obicno cim ga naetu vec ih zanima nesto Svidjet ce im se bilo sto sjajno i brzo, fascinirani starim arnerickim automobilima.
Privlaci ih njihov totalno vristeci dizajn i mocan motor. Uopce ih nije briga sto ih drugi Ijudi smatraju razmetljivima i wlgarnima, za njilt "zivot je, za to da se zivi", i to sto je moguce brzim tempom.

POZNATI STRIJELCI

Beethoven, Grimaldi, Maria Callas, Jim Morrison, Winston Churchill, Frank Sinatra, Sinead O'Connor, Steven Spielberg, Walt Disney, Toulouse-Lautrec, Kirk Douglas, Mark Twain, Jane Fonda, Gianni Versace, Betty Ford, Frank Zappa


JARAC 21.12. – 19.01.
Znak ostvaritelja

Kljucni citat: "Na muci se poznaju junaci."
                                                                          Poslovica

Element: zemlja
Vladajuci planeti: Saturn
Boja: crna, siva
Dragi kamen: ahat
Metal: olovo

Kljucne rijeci: razboritost, odlucnost, promisljenost
Vladar: desete kuce (ambicije, karijera, javno priznanje, status, autoritet, dominantan roditelj)

Pozitivne osobine: pouzdan, odlucan, ambiciozan, pazljiv, razborit, discipliniran, strpljiv, vrijedan, dalekovidan
Negativne osobine: nepopustljiv, krut, nemilosrdan, pesimistican, prekonvencionalan, zlovoljan, samovoljan, partybreaker, razuzdan, razvratan,
                                   hladan, cjepidlaka

LJUBAV
Kad Jarci pobijede svoju urodjenu uzdrzanost i stidljivost, postaju izvrsni partneri; iako su oprezni i zatvoreni mogu biti vrlo lojalni u vezi. Potreban im je partner koji ce im pruziti podrsku i u emotivnom i u svakidasnjem zivotu.
Neke Jarce uzasno plasi mogucnost da budu odbaceni i povrijedeni; tesko im je stupiti u vezu i cesto propustaju sanse. Nedostaje im samopouzdanje i uvjereni su da se nikome nece svidjeti dovoljno da bi pomislili na dugotrajnu vezu s njima.
Ocijukanje je nesto u sto se vecina Jaraca uopce ne upusta, njihovim partnerima cesto ce jedini rival biti Jarceva karijera. Jedna od njihovih najprivlacnijih osobina je fantastican smisao za humor, cak i kad je sala na njihov racun.
OPREZAN LJUBAVNIK
Razum vlada srcem Jaraca i oni ce uci u brak tek kad su potpuno sigurni da su nasli pravu osobu. Ne moze se reci da su puni iznenadenja, oprezni su Ijubavnici, no isto su tako vjerni i pouzdani. Cilj je njihove ljubavi osjecati se sigurnim.
SEKSUALNOST

Jarci su vrlo strpljivi i mogu cekati beskrajno dugo, cak i kad je seks posrijedi. Ukoliko nisu sigurni u svog partnera, malo je vjerojatno da ce postici potpuno ispunjenje. Rijetko su motivirani pohotom, unatoc cinjenici da zene rodene u ovom znaku imaju jaci libido od svojih muskih pandana. Vjerojatnije je da ce one juriti za potencijalnom seksualnom vezom, iako ce biti vrlo oprezne u odabiru partnera.
Za razliku od mnogih drugih, pripadnici ovog znaka mogu tolerirati nezadovoljavajuci seksualni zivot prilicno dugo; cak i kad sretnu nekog novog pricekat ce dok ne budu sigurni. Kad pripadnici ovog znaka nadju odgovarajuceg partnera, prilaze stvarima krajnje ozbiljno i cesto preferiraju da se r.jihove seksualne aktivnosti odvijaju u odredeno vrijeme i na odredenom mjestu. To moze biti problem u odnosima sa znakovima koji su nastrojeni vise avanturisticki.
VJERNOST JARCEVA


Jarcevi su u mladosti obicno vjerni, posebno prije tridesete godine, kada su vrlo ambiciozni u poslovima; u braku su vjerni do tridesetpete godine, dok kasnije traze vise promjena i laskanja u postizanju svojih uspjeha. Ako naidju na nekog tko im bolje podilazi od bracnog druga, vec su podlozni prevari. U vecini slucajeva su vjerni, ne isticuci to puno. Inace, do 30-te godine su im najbolji Bikovi i Djevice, a poslije 40-te najidealniji su – Ribe, kao i drugi vodeni znakovi.

POSAO I NOVAC

Za ovaj zemljani znak posao je najveca briga u zivotu. Stalan i predvidljiv zivot, motiviran prilicnom ambicijom da se dokazu, obicno je giavni prioritet prakticnih i dubokoumnih Jaraca. Nesretni su ako ne vide konkretne i opipljive rezultate svojih svakidasnjih napora; tnaglovite ih mogucnosti jednostavno ne zanimaju. Plodovi njihova rada moraju biti vidljivi i opipljivi.
Rijetko ce kad pokusati preskakati precke na ljestvici uspjeha, obicno ce strpljivo cekati na svoju nagradu. Kad pak stignu do vrha, postavit ce sebi zadatak da pamognu i drugima. Vrlo su ambiciozni i cijelo vrijeme im je definitivan cilj pred ocima. S odusevljenjem prihvacaju i odgovornost i izazove, i razborlto mijenjaju ono sto mogu i prihvacaju ono sto ne mogu.
"Gradim" - to je ono u sto Jarci vjeruju, no strah od gubitka gradevinskog tnaterijala cesto ih pretvara u skrce. Financijski mogu biti vrlo uspjesni, no strah da to nece trajati dugo tjera ih cesto da evidenciju svog financijskog uspjeha cuvaju na podebelom bankovnom racunu.
HRANA
Pristup hrani pripadnika ovog zemljanog znaka vrlo je ozbiljan. To je vazan dio njihova zivota i dobro znaju razliku izmedu kvalitetnih i nekvalitetnih namirnica. Po prirodi su stedljivi, no cak i kada stvari nisu blistave radije ce kupovati male kolicine visoko kvalitetne hrane nego vece kolicine jeftinih namirnica. Ukoliko su pravi gurmani, u kuhinji ce imati samo najkvalitetnije sastojke: svjeze zacinsko bilje, paski sir, domace maslinovo ulje, dalmatinski prsut ili slavonski kulen. Njihova najcesca druzenja uz hranu obicno su vezana za posao.
Probleme s linijom ovom znaku cesce donosi ljubav prema dobrom vinu nego Ijubav prema hrani. Ukoliko se ti problemi pojave, uz svoju urodenu celicnu disciplinu, bez problema ce ih savladati.

KOMPATIBILNOST

Prakticni, ambiciozni Jarci rijetko dopustaju sicu da ne prevlada razum. U drugima traze potencijal koji ce se u buducnosii razviti, po mogucnosti u smjeru koji ce poboljsati njihove vlastite pozicije u zivotu.
Unatoc tome, odani su i odgovorni partneri, i rijetko su toliko hladni koliko izgledaju, a pogotovu to nisu u spavacoj sobi.

S Ovnom: Ovnovi posjeduju patencijal, no ako ih pokusate pripitocniti imat cete pune ruke posla. Ako uzivate u izazovima...
S Bikom: Bikavi su pouzdani i odgovorni, tocno ono sto vama treba. Izvrsno se slazete.
S Blizancima: Mozda su vam Blizanci zabavni i privlacni, no medu vama postoji malo pravog razumijevanja.
S Rakom: Rakovi su zanimljivi, no tako punt raznorazr.ih emocija. A njihova logika vam je definitivno potpuno nerazumljiva!
S Lavom: Ovdje postoji mnogo potencijala. Kad bi ih samo mogli nauciti da novae nije za razbacivanje..:
S Djevicom: Vrlo stabilna veza. Drugima mozda djelujete malo hladno, no vas dvoje tocno znate sto radite (i kada to radite).
S Vagom: Koliko god vam ovaj znak bin privlacan, cinjenica da ste oboje svojeglavi i saanovoljni, nece ostati dugo skrivena.
Sa Skorpionom: U biti ne shvacate Skorpionove emotivne ponore, no mozete ih podnijeti. Ostatak vremena je super!
Sa Strijelcem: Strijelci vas optuzuju da ste kvaritelj veselja, no kad god ih pokusate oponasati, neslavno zavrsite.
S Jarcem: Kombinacija dobra samo za prijateljstvo. U Ijubavi pomalo dosadna, u poslu gotovo nemoguca jer ste oboje prezaposleni penjuci se na vrh ljestvice.
S Vodenjakom: Isplatilo bi vam se da odvojite malo vremena i da poslusate Vodenjake, mogli bi vam dati nova rjesenja za stare probleme.
S Ribama: Koliko god se bunili, morat cete priznatl da vam je njihovo drustvo pravo osvjezenje. Samo se pokusajte opustiti...

Zanimanja: administrator, posrednik u prodaji antikviteta, arhitekt, gradevinar, cinovnik, zubar, inzenjer, zemljoradnik, ravnatelj, muzicar, politicar, geodet

Sport i hobi: kolekcionarstvo, investicije, dzoging, pietenje, vrtlarstvo, glazba, planinarstvo
!VEKRETNINE

Idealan Jarcev dom cvrsto je i solidno zdanje koje ce izdrzati sve kusnje vremena. Vanjstina ce biti rezervirana, cak stroga, sa sirokim poplocanim prilazom i dobro opremljenom garazom. Vrt ce biti neocekivano dobro odrzavan, a unutrasnja dekoracija ce vristati: "Impresioniraj sefa!". To je sasvim u redu, jer sef tu vjerovatno i zivi.

AUTOMOBIL SNOVA

Za Jarce je investicija u automobil pravi luksuz, i stoga ce   dobro promisliti o izboru. Privlace ih provjerene i pouzdane marke, a ako su financijski mocni, pokazat ce to izborom ._ automobila. Boja ce najcesce biti crna: boja njihova vladara, Saturna. Ponekad na njihov izbor utjece ono sto sef vozi, jer se
u dogledno vrijeme mogu vidjeti na njegovu mjestu. Sto god da izaberu, u jedno se mozete kladiti: kocnice ce biti savrsene, jer jarci zele znati da mogu stati prije nego Ii uopce krenu!

POZNATI JARCI
Rowan Atkinson, Anthony Hopkins, David Bowie, Annie Lennox, Al Capone, Henry Miller, Ted Danson, Isaac Newton, Marlen Dietrich, Richard Nixon, Sade, Federico Fellini; Nostradamus, Ava Gardner, Elvis Presiey, Carry Grant


VODENJAK 20.01. – 19.02.

Znak mislilaca



Kljucni citat: "Radikal je osoba s nogama cvrsto postavljenima u zrak."

                                                                                                            Franklin D. Roosevelt


Element: zrak
Vladajuci planeti: Uran, Saturn
Boja: modra
Dragi kamen: akvamarin
Metal: platina
Broj: 7
Dan: subota 7,14,21 i 28 u mjesecu
Cvijet: djurdjevak, margareta

Idealan partner: idealno se slaze sa svojim zracnim znakovima Vagom i Blizancima
Dobar brak sa: Strijelcem
Erotski vas privlace: Blizanci i Vage
Oprez sa: Skorpionom i Bikom

Kljucne rijeci: nezavisnost, nepristranost, nekonvencionalnost
Vladar: jedanaeste kuce (ideali, grupne aktivnosti, prijatelji, humanizam, nade i zelje)

Pozitivne osobine: human, nezavisan, dobar prijatelj, progresivan, originalan, lojalan, idealist, razuman, osebujan, tolerantan,
                                  kreativan, mastovit, uporan
Negativne osobine: nepredvidljiv, ekscentrican, tvrdoglav, perverzan, buntovan, netaktican nedosljedan, neodgovoran, samovoljan,
                                   lijen, tvrdoglav

LJUBAV


Vodenjaci su izuzetno nezavisni i mrze osjecaj sputanosti. Ako ih pokusate isprovocirati, njihova ionako cvrsta stajalista pretvorit ce se u cistu tvrdoglavost. Unatoc tome u pravoj vezi bit ce pouzdani i vjerni.
Potreban im je osjecaj slobode jer su im prijatelji silno bitni i u njihovih partnera to ce biti najcesci povod za Ijubomoru. Pametnije je dati im malo slobode nego izazvati zvucne prepirke. Iako su po prirodi otvoreni, kad dodje do iskazivanja Ijubavi nemojte ocekivati previse. Vodenjaci cesto ne shvacaju ni vlastite emocije, a za razmisljanje o tudjima jednostavno nemaju vremena.

SLOBODNI DUHOVI


Vodenjaci ne vole pokazivati svoje prave osjecaje. Imaju potrebu da zadrze odredjenu dozu vlastite nezavisnosti i privatnosti, prilicno traje dok se opuste u stalnoj vezi. Treba im dosta vremena da uspostave obostrano povjerenje, no nakon toga su obicno vjerni.
Cesto imaju problema s razumijevanjem vlastitih i tudjih osjecaja, pa ce ponekad nenamjerno ignorirati partnerove najintimnije emocije i nesigurnosti.

SEKSUALNOST


Vecina Vodenjaka provodi mnogo vremena razmisljajuci o idealnim situacijama. Cesto im pripisuju zaslugu za kreiranje koncepta slobodne ljubavi, no u njihovim vlastitim intimnim zivotima to je cesto vrlo daleko od pravog stanja stvari. Mnogi od njih provode toliko vremena mastajuci o Ijubavi i seksu, da ih jednostavno zaborave primjenjivati u svakidasnjem zivotu.
Posebno su zainteresirani za dobrobit cijele Ijudske rase, pa ponekad protumace svoje suosjecanje kao strast, a prijateljstvo kao Ijubav. Kad se ipak zateknu u pravoj ljubavnoj vezi, njihova nekonvencionalnost moze graniciti s perverzijom. Formalniji znakovi bi
njihovom aktivnoscu u spavacoj     sobi mogli biti, blago receno, sokirani. Vrlo su inventivni i obozavaju eksperimentirati.

VJERNOST VODENJAKA


Za Vodenjake se kaze da su obicno vjerni u svim stupnjevima ljudskih odnosa. U mladosti vrlo lojalni, povjerljivi prijatelji na koje se covjek moze osloniti, a takvi ostaju i u kasnijim fazama svoga zivota. U braku? Ako se navedu na bracnu zajednicu, znaju biti vjerni, ali na specifican nacin. Nisu romanticno vjerni i odani kao Ribe, ali su postojani i privrzeni, sto posebno ne isticu.

 POSAO I NOVAC

Vodenjaci su prirodno dalekovidni i puni ideala. Mogu biti toliko napredni u svojim razmisljanjima da ponekad izgube dodir sa stvarnoscu. Rutina im je vrlo dosadna i ako nisu iskreno zainteresirani za svoj posao, misli ce im cesto biti negdje drugdje.
Najbolje im odgovaraju zanimanja vezana za znanost ili umjetnost u kojima osjecaju da pridonose dobrobiti covjecanstva. Krajnje su originalni i inventivni, pa ce uvijek pokusavati unaprijediti postojeci sistem rada. Na poslu vise od novca ocekuju postovanje i prznanje; cijene slobodu da stvari rade na vlastiti nacin. Ako se i obogate, to je vise rezultat njihovih posebnih vjestina nego gladi za novcem.
"Znam", kazu Vodenjaci; no znanje nikad ne stjecu za to da bi im ono kasnije donijelo bogatstvo. Vole slobodu koju pruza novac, no vise ih zanimaju ideali. Koriste svaku mogucnost da promijene posao i nauce nesto novo. Cijene lijepe stvari, no nisu pohlepni. Nesebicni su, i to ne samo na rijecima; ponekad cak fanaticno zastupaju ideje o ravnopravnosti i zrtvuju vlastita materijalna dobra za vise ciljeve.

HRANA

Vodenjake hrana ne zanima previse i pouzdano mozemo tvrditi da ce pristup prehrani svakog od njih biti krajnje osebujan. Neki od njih imaju neobicne ukuse, pa jedu sir s dzemom od jagoda ili palacinke s majonezom, ili pak inzistiraju na tome da jedu samo mlaku hranu. U svakom slucaju, ni ovdje od njih nemojte ocekivati konvencionalnost. Mnogi su od njih vegetarijanci ili eksperimentiraju s nekim krajnje neobicnim vrstama prehrane.
Vole jesti s prijateljima, no kad izlaze, izbjegavaju ekskluzivna i popularna mjesta. Ne vole previse planiranja unaprijed, pa ako pozivaju drustvo k sebi, rijetko ce se upustiti u pripremu nekog kompliciranog jela. Na njihovu repertoaru obicno visoko kotiraju sir i razne vrste salata.
Uglavnom imaju vise problema s cirkulacijom nego s kilogramima, no ako ipak pozele suziti struk nece slijediti tudje dijete, niti ce brojati kalorije. Obicno imaju vlastite teorije o tome sto deblja a sto ne i vole dijete koje se zasnivaju na kombiniranju namirnica. Sportovi ih ne privlace, pa se radije opredjeljuju za dzogiranje ill brze setnje. Privlaci ih zmajarenje i jedrilicarstvo, sto je suprotno s njihovim znakom, za vodene sportove nemaju sluha.

KOMPATIBILNOST


Vodenjaci znaju sto treba uciniti da biste se osjecali kao najzanimljivija osoba na svijetu: to je dobar nacin da osvoje prijatelje. Ponekad njihova prijateljstva prerastu u ljubav, no budite upozoreni; oni sami cesto ne znaju razliku izmedju ta dva osjecaja.

S Oynom: Ovnovi vas ne sputavaju i rado ce vam pomoci, no ponekad vas njihova vatrena gorljivost ostavlja ravnodusnima.
S Bikom: Zaboravite! Nikad necete uspjeti natjerati Bika da se pridruzi borbi za vase ideale; oni nece imati blage ideje o cemu vi zapravo pricate.
S Blizancima: Iskricava veza. Blizanci ne samo da cijene vase ideje, nego shvacaju i njihovu logiku.
S Rakom: Fascinirani ste promatranjem Rakova u akciji, no zapamtite: eksperimente je najbolje obavljati u laboratorijima. To su ziva bica.
S Layom: Zanimljivo, ako znate pritisnuti prave tipke, no ukoliko to ne znate mogli biste se naci u pravom ratu.
S Djevicom: Djevice su vam fizicki privlacne i dijelite neke poglede na svijet. No, one ce traziti da se obvezete.
S Vagom: Za intelektualno razumijevanje i zajednicke interese odaberite Vage. One vam mogu dati sve sto vam je potrebno (sto u biti nije mnogo).
Sa Skorpionom: Ukoliko se upustite u vezu sa Skorpionom bez ozbiljnih namjera, skupo cete to platiti. Opasna kombinacija.
Sa Strijelcem: Evo nekoga s kim mozete zajedno otkrivati nove horizonte. Strijelci iz vas znaju izvuci najbolje.
S Jarcem: Imate neobicno mnogo strpljenja za Jarce. Mozda im pomognete da odbace neke konzervativne poglede na zivot.
S Ribama: Fascinantan znak, no nemojte im se previse priblizavati jer bi vas mogao privuci vir konfuzije.
Zena Vodenjak
Od ove zene se moze sve ocekivati, jer je nesvakidasnja, nesputana, nekonvencionalna. Njoj je vise od svega stalo do slobode i potpune nezavisnosti. Tesko onome tko pokusa suzbiti njezinu samostalnost, odluke i akcije. Ona je svjesna, mastovita s puno smisla za prakticno, a njezine ideje cesto ostavljaju bez daha. Sto je najvaznije, ona ih gotovo uvijek i ostvaruje. Voli se druziti s ljudima, uvijek dotjerana i elegantna, raspolozena i vedra, obozava prijateljske skupove. Vjesto rukuje obiteljskim budzetima i novcem uopce, pa su s te strane bilo kakva iznenadjenja prakticno nemoguca. Uvijek sik, ona smjelo kombinira oblacenje, privlaceci vise udvaraca.
Zena Vodenjak spontano koketira, bez predrasuda i lezerno, nonsalantno, s dozom lukavstva, stupajuci u odnose lako, misleci da je njoj dopusteno sve sto i muskom rodu. Ona odusevi udvaraca koji misli da je naisao na “laku robu”, a onda tek zapita: “Sto hoce gospodin?” Svojom ljupkoscu i gracioznoscu ona lako osvaja, ali i trazi puno, ne podnoseci monotoniju i banalnost. Strastvena je i zna se zrtvovati. Burnog je temperamenta i seksa, zna se provoditi, ako i vara svog muza, ona to zna i priznati, ne trpeci surovost. Cesto je vrlo lijepa, graciozna i meke puti, prozracnog tena, slatkorjeciva. Posebno je interesantan visi tip zene koja se bavi umjetnoscu. Ona svojom intuicijom vrlo brzo prozre i odbaci prostaka. Inace, “pada” na staru glazbu, romantiku i ekscentricne dijaloge o svijetu, rjesavajuci sve prijateljski. Sposobna, prilagodljiva, talentirana, slicna je zeni Strijelcu kao partnerica, za pravog muskarca idealna zena.

Muskarac VODENJAK
Originalan i ekscentrican, s dozom simpatije, ironije, dvosmislenih upadica, lezerne bohemstine, on je rado vidjen kod zena i pozeljan u njihovom drustvu. Suvremen je i sklon slobodnim vezama, kao i grupnom seksu. Ako je ozenjen, odan je obitelji. Njemu treba zena koja ga razumije. Inace, vrlo je emotivan, human, iskren, tananih dusevnih niti, pa bi morao biti obazriviji. Cesto ga zena ceka da progovori, ne znajuci zasto ponekad suti. On zna prasnuti naglo, u tmurnom oblaku krije se blaga kisa ili grom. U veselom drustvu on zna biti i kolovodja, neposredan, spontan, intiman. U oskudnim trenucima nenadano se zrtvuje, ne trazeci nikakva priznanja i lezerno se odnoseci prema zivotu opcenito. On svoju odlucnu i svojevoljnu prirodu sjedinjuje s nevjerovatnom njeznoscu i sposobnoscu da voli. On se zna zrtvovati za svoju zenu, kako materijalno, tako i moralno i obicno je uspijeva obasuti pozornoscu i svim onim sitnicama koje zeni cine zivot sretnijim. Navise voli biti nasamo sa svojom partnericom izbjegavajuci velika drustva, da je ne bi djelio ni s kim.
Naizgled blag i bez puno energije, podanik ovoga znaka u sebi krije nevjerovatnu snagu volje i upornosti. On lako kontaktira s ljudima i u njegovom zivotu se sve odvija u klimi prijateljstva. Ako osjeti neprijatelja, on zauzima ravnodusno, cak ledeno stajaliste, nikada se ne obeshrabrujuci. Suvise je spontan da bi bio diplomat. Njegova inventivnost i masta cine ga dobrodusnim i pozeljnim na svakom mjestu. Vrijedan je, sa snaznim osjecajem duznosti, pazljiv, odnoseci se prema zeni i djeci s najdubljim uvazavanjem i ljubavlju. U braku je ponekad bezlican, mlak, a zene sve vole posjednicki agresivno raspolozene muzeve, pa ih odsustvo takvih navika uznemirava. One misle da nisu interesantne svome muzu, sto je vrlo neugodno za samoljubive zene, koje zele cijelog muza i svu njegovu naklonost. Cest konflikt kod muskih podanika ovoga znaka je stalna borba za postojanoscu, kao i zelje za izborom pravih partnera i prijatelja, a ponekad i oklijevanje da stupi u brak. Ali, kad izaberu bracnu partnericu, takva veza moze biti dozivotna.
Kad bi bio boss ...
Turbo ljubitelj onostranog koji bi nove radnike zaposljavao iskljucivo uz savjetovanje s tarotasima i kiromantima. Vodenjak zagovornik alternative bi umjesto tvornickog doktora zaposlio bioenergeticare i travare, a radnike bi u vrijeme pauze prisiljavao da izvodi joga-asane. Na znanost orijentirani primjerci pozeljeli bi biti direktori NASA-e, ne bi li sve koji im idu na zivce mirne duse lansirali raketom na Mars.

eeee
Vodenjak je upadljiv znak, jer njegovi podanici brinu o cijelom covjecanstvu, naturajuci svijetu svoju osobu, od silnih reklama i zasluga postaju cuveni, bogati, i svijet ih smatra velikanima. Posjeduju trostruku snagu, govoreci astroloski, koja je nepobjediva. Mentalno su prilicno jaki, bas zahvaljujuci tome sto su zracni zankovi.
Kako su i fiksni, stalni znak, vrlo su uporni i ustrajni, jer njima vlada Uran, ne mareci puno za ono “sto ce svijet reci”. Nije cudo sto su mnogi veliki ljudi rodjeni u ovom znaku kao: pronalazaci, financijeri, umjetnici. Vodenjaci su neobuzdani, rade i govore sto im padne na pamet, ne mareci za posljedice, iako ni samo sebe ne shvacaju. Mogu postati carevi, predsjednici ili – propalice! Rodjeni su govornici. Cesto su daleko ispred svog vremena, dalekovidni, pa medju njima ima i ljudi koji posjeduju natprirodne osobine proricanja i slicnog: kad povezu svoje sedmo osjetilo sa zeljom da ucine nesto veliko za covjecanstvo, mogu napraviti cuda. Oni u svom vrcu imaju vodu za cijelo covjecanstvo. Iako su Vodenjaci plemeniti, cesce iracionalni, oni nisu ni najmanje naivni. Vladani Uranom oni su najbolji astrolozi, teolozi i prakticari svih okultnih znanosti. Vole slavu i pohvalu, boreci se za svoje vrijednosti, a mrze nepostenje i licemjerje. Ponekad imaju bolesne sklonosti, pretjerani su snobovi, bjezeci od svog vremena kojem ponestaje maste, u krug obitelji. Principijelni su, borbeni, s puno povjerenja u ljude, ali i individualisti koji mogu vrlo lako prijeci u egoiste, iako im je humanost izrazita strana karaktera. Visi tip je stvaratelj, genije, tip buducnosti – ere Vodenjaka, dok je nizi tip egocentrican, egzotican, prevarant. Srednji tip je povucen, ali nezavisan.

Zanimanja: arheolog, astrolog, astronaut, komentator, kompjutorski programer, elektronicar, izumitelj, pilot, ucenjak, sociolog
Sport i bobi: kompjutorske igre, diskutiranje, letenje, znanstvena

NEKRETNINE


Vodenjaci koji kupuju kuce ne trude se da budu namjerno "otkaceni", njima je to urodjeno! Uzasavaju se toga da budu proglaseni prosjecnima i nije iskljuceno da ce na vlastitom domu htjeti dokazati i pokazati ostatku svijeta svoju originalnost i inventivnost. U idealnoj situaciji opredijelit ce se za prostrani tavanski stan u sredistu grada: na mjestu koje je blizu svih dogadjanja, a ujedno dovoljno izdignuto iznad buke, kako bi mogli razmisljati u miru. Hoce li se vanjske dekoracije svidjeti susjedima, veliko je pitanje, no Vodenjaci prijekorne poglede nece primijetiti, niti razbijati glavu.

AUTOMOBIL SNOVA


Velicina i oblik automobila pripadnika tog znaka u mnogome ce ovisiti o tomu koji od njihova dva vladara, da li Saturn ili Uran, imajacu poziciju u njihovu natalnom horoskopu. Jedno je sasvim sigurno: njihov izbor bit ce nekonvencionalan! Brz ili spor, velik ili malen, to zaista nije bitno; najvaznije je iskakati iz gomile i dati drugima do znanja da ovaj vozac ima vlastite principe.

POZNATI VODENJACI

Charles Darwin, Galileo, Geena Davis, Jack Lemmon, James Dean, Wolfgang Amadeus Mo­zart, Placido Domingo, Paul Newman, Thomas Edison, Ronald Reagan, Mia Farrow, Franklin Roosevelt, Clark Gable, Axl Rose, Zsa Zsa Gabor, Jules Verne, John McEnroe


RIBA 20.02. – 19.03.

Znak sanjara


Kljucni citat: "Najlakse od svega je obmanuti samog sebe; jer covjek ce vjerovati da je istina ono sto zeli."
                                                                                                                                                                                                                Demosten

Element: voda
Vladajuci planeti: Neptun, Jupiter
Boja: zelena, ljubicasta, tirkiz i sve pastelne boje
Dragi kamen: rubin
Metal: cink
Broj: 3
Dan: cetvrtak, 3,12 i 30 u mjesecu
Cvijet: jasmin, glog



Idealan partner: slazu se sa svojim vodenim znacima Rakom i Skorpionom
Dobar brak sa: Bikom i Jarcem
Erotski vas privlace: Rak i Skorpion
Oprez sa: Blizancem i Strijelcem

Kljucne rijeci: impresivnost, nejasnost, samilost
Vladar: dvanaeste kuce (podsvjesno, neprijatelji, potisnute emocije, snovi)

 Pozitivne osobine: umjetnicki nadarene, ljubazne, srdacne, osjecajne, prilagodljive, mastovite, vizionarske, humane, spremne pomoci,
                                     imaju umjetnicku zicu
Negativne osobine: neprakticne, slabovoljne, neodlucne, nemoralne, nejasne, zlobne, izgubljene, pesimisticne, neodlucne, tvrdoglave,
                                      isuvise blage, prepotentne, nerealne, podlozne tudjm utjecajima

LJUBAV

Ribe su najromanticniji i najsuosjecajniji znak zodijaka. Biti voljen vazno je za njihovo i fizicko i psihicko zdravlje.
Kao partneri vrlo su brizni i suosjecajni. Imaju meko srce i stoga ih je lako povrijediti pa iz veza znaju izaci puni oziljaka i srusenih snova. Mnogi od njih, takoder, promatraju svoje partnere kroz ruzicaste naocale, odbijajuci prihvatiti da je njihov idealizirani partner ipak samo covjek. Ignorirajuci partnerove mane ponekad postaju zrtve destruktivnih veza I nije im jasno zasto su se u njih upustili. Uglavnom ce biti nevjerni samo u masti, no ako naidju na preozbiljne nemastovite partnere, mogli bi potraziti nove pasnjake iz ciste dosade.

IDEALISTICNI PARTNER

Kad su zaljubljene, Ribe su pune teznji. S partnerom cesto traze smisao zivota, vrlo su romanticne, brizne I senzitivne. No njihova teznja idealima moze biti problem jer cesto imaju nerealna ocekivanja.

SEKSUALNOST

Ono sto Ribe odusevljava u intimnim odnosima, to je mogucnost da se stope s drugim zivim bicem i fizicki i psihicki. Partner im je potreban da bi usmjerile svoju snaznu emotivnu energiju.
Ribe su malo izgubljene u svakidasnjem zivotu i cesto mogu izabrati neodgovarajuceg partnera. Cesto sretnu nekoga tko izgleda malo nesretno i potrebna mu je briga; obzirom na to da su "dobri samaritanci" zodijaka priskacu u pomoc, uvjereni da to mogu.
Ljubav i seks cesto poistovjecuju, pa se njihovi snovi mogu pretvoriti u nocne more kad otkriju da njihov "savrsen" partner posjeduje cijeli spektar mana i iritirajucih navika. Takoder imaju problem s prekidanjem veza u kojima su zrtve.

VJERNOST RIBA


U mladosti su Ribe vrlo vjerne, odane, zaljubljene, ceznutljive. Zacudo, tada traze vise trajna prijateljstva i veze s robusnim i agresivnim tipovima. I kasnije su vjerne ako vole, uzivajuci u dugim romanticnim pricama, pa ih partneri moraju shvatiti i prihvatiti onakvim kakve su, cak se i uzivjeti u njihovu romanticnu, cesto stidljivu, kompliciranu prirodu, a taj problem nije nimalo lak.

POSAO I NOVAC

Ribama moze biti problem naci pravi put u zivotu. Upijaju atmosferu oko sebe i tudja misljenja snazno utjecuci na njih. Na neki nacin one su kameleoni s cijelim spektrom karaktera i potencijala.
Obicno instinktivno biraju zanimanja koja su povezana s brigom za druge. Ukaliko zavrse u bucnoj atmosferi s previse pravila, vjerojatno ce se zatvoriti u sebe i pobjeci u svijet maste, cineci svom poslodavcu vise stete nego koristi. Obicno su uspjesni u umjetnickim zanimanjima, povezanima s fotografijom, glazbom i kazalistem. Ako su zadovoljni s poslom, radit ce toliko predano da ce biti inspiracija svima oko sebe.
"Vjerujem" kaze Riba, no svi koji su imali prilike vidjeti Ribe kako barataju s novcem, tesko ce moci povjerovati da jos postoje takvi idealisti. "Moje" i "tvoje" za Ribe nema velikog znacenja. Za njih je sve relativno. Pohlepa ce ih motivirati samo kad novcem mogu ispuniti neku od svojih fantazija. Nerijetko su prevarene, no to ih ne zabrinjava. Mogu im uzeti novac, no nitko im ne moze ukrasti snove.

HRANA


Ribe obicno imaju vrlo osjetljiva osjetila okusa. Vole blage i nekomplicirane okuse i uzivaju u vocnim sokovima i citrusnom vocu. Izvrsni su kuhari, no rijetko kad disciplinirano prate kulinarske recepte, radije koriste svoju kreativnost. Vrlo su drustvene i njihova vrata uvijek su otvorena onima kojima treba kavica i malo razumijevanja.
Pripadnici ovog znaka najskloniji su debljanju, od svih horoskopskih znakova. Tome je nekoliko razloga: odnos prema hrani im je lezeran, kao i prema svemu ostalom. U emocionalnim krizama (a to je cesto) posezu za hranom i picem kao utjehom, umjesto da pokusaju rijesiti svoje probleme. Kad se pojavi mali problem s tezinom, obicno se zavaravaju i ne reagiraju dok problem ne postane toliko velik da ga se ne moze rijesiti na brzinu.

KOMPATIBILNOST

Ribe ne formiraju veze toliko koliko ih apsorbiraju i u svojoj potrazi za idealnim partnerom cesto cine greske. Upecajte si Ribicu i morat cete rjesavati probleme za koje uopce niste znali da postoje: to je u redu ako ste milosrdan tip, no iskusavanje je providnost ako to niste.

S Ovnom: Uz ovnovski entuzijazam na neko vrijeme mozete zaboraviti na svoje probleme. No zapamtite: samo na neko vrijeme!
S Bikom: Netko tko ce vam pruziti podrsku i dati praktican savjet kad ste depresivni. No malo prekruti kad to niste.
S Blizancima: Frustrira vas sto ih nikad nema kad su vam potrebni. Kad ih napokon uhvatite, zivot tretiraju suvise neozbiljno.
S Rakom: Netko kome se mozete obratiti na istoj nozi. Rakovi razumiju vase emotivne potrebe i shvacaju vase probleme.
S Layom: Lavovi posjeduju odredene kvalitete kojima se vi divite. No kad zagusti, njihovi problemi uvijek imaju prioritet. Kako je to depresivno...
S Djevicom: Cijenite vrijednost i prakticnost Djevice, no za suptilne stvari one jednostavno nemaju sluha.
S Vagom: Iznenadjujuce shvacaju vase osjecaje, no zapamtite: Vage vide stvari iz potpuno drukcije perspektive.
Sa Skorpionom: Skladna veza. Ne samo da se medusobno shvacate i podrzavate; prihvacate mane jedno drugog.
Sa Strijelcem: U biti nije preporucljivo! Nesto vas kod njih plasi i na cudan nacin vas izbacuje iz takta.
S Jarcem: Evo nekoga kome se mozete povjeriti i tko vas nece iznevjeriti. Jarci cijene vasu emotivnu podrsku i vracaju je s kamatama.
S Vodenjakom: vase razumijevanje zaista bitnih stvari u zivotu moze pomoci Vodenjaku da shvate neka vlastita stajalista. Pravi stimulans za ego.
S Ribma: Provest cete uzasno mnogo vremena suosjecajuci s partnerom. No u dobrim vremenima zaista uzivate.

Zena RIBA


Mastovita, romanticna, nadarena, ekstravagantna, ova zena zna juriti i u rizik; nekad se pretvara da je neosvojiva; to je mekana nocna boginja u svili. Razboli se zbog grube rijeci, preosjetljiva je, puna vizija i snova, ideja i tajni; radosna ako ima lijepu i burnu proslost; opija se romantikom, pjesmama trubadura; pozrtvovana, dusevna, cesto neotporna na tiha udvaranja. Uvod je tezak, zna biti nepristupacna, cak i divlja, prikrivajuci dugo svoju zaljubljenost. Ona uporno trazi ideal, voli pisati pjesme i pisma prijateljima, zna se radovati, uzbudjivati, plakati i sve duboko prozivljava; zeli biti zavedena, a bjezi od zavodnika; zna prastati i patiti. Stidljiva, nesigurna, neuroticna, ona uziva u glazbi i pisanju dugih pisama, s obzirom na svoju senzibilnost i umjetnicku prirodu. Ova zena, i pokraj sve sugestibilnosti i emotivnosti, ipak zna sto hoce, a najsretnija je kad to uspije sve sama ostvariti. Obicno je njezna i strastvena, ali i tvrdoglava i histericna! Njoj je potreban muskarac koji ce je stititi, iskreno voljeti i pri tom podnositi sve njezine krize i hirove. No, bez obzira na sklonost ka sanjarenju, ona je i iznimno prakticna i u najtezim situacijama zna sacuvati glavu. Cesto je vrlo lijepa, sarmantna, originalna; njezin cudan i njezan pogled fascinira; oci su joj boje jezera i zrcalo duse. Njezin njezan glas je vibrator koji u srce dira, za razliku od, recimo, boje glasa jedne zene Skorpiona, koja pobudjuje seksualnost. Zena Riba voli uredjivati i dekorirati svoj dom, slagati boje svoje izvanredne garderobe. Jednako zna biti sretna kad je nasamo sa svojim izabranikom, kao i u velikom drustvu, gdje zna biti u sredistu pozornosti i u “elementu”. Ne voli puno ustaljene norme, iako zna biti disciplinirana kad treba. Ne trpi puno kritiku, zrtvuje se za velike ideale. Zbog velike intuicije ima se dojam da je u stanju predvidjati dogadjaje, kao da posjeduje neke skrivene antene za buducnost. Da bi neko zavolio ovu zenu, mora ju dobro upoznati, kao i cijeniti njezin iznimni duh, sarm i smisao za humor, njezine snove, a i stvaralacku slobodu, jer je ona sposobna za velika djela, kao i za uzviseno.

MUSKARAC RIBA


Iako cesto miran i stidljiv, on je Don Juan, cija se prednost sastoji u cudesnoj intuiciji kojom sagledava sve teskoce, nalazeci uvijek pravo rjesenje. Poznaje se po sanjalackom pogledu, ali, ispod prividne blagosti, cesto se krije neumoljivost koja ponekad granici sa surovoscu. On pada u depresiju i tada je neophodno da svi budu oko njega, ugadjajuci njegovim hirovima. U poslu je neobicno sposoban, ukoliko ne dopusti da ga zbrka osamuti. Postoje razdoblja, doduse rijetka, kada mu samo potpuna izolacija moze povratiti samopouzdanje. Cesto preosjetljiv, trosi puno energije, zna biti egocentrican, ali dobrog srca. U svom sanjarenju cesto vidi neko idealno zensko bice koje u stvarnom zivotu rijetko nalazi, sto ga ispunjava krajnjim nezadovoljstvom. Don Juan savrseno ilustrira dvostrukost prirode znaka: u prvom dijelu zivota on se predaje svim zadovoljstvima i uzivanjima, zavodeci neduzne zene, da bi shvatio, u drugom dijelu, da je na pogresnom putu, pa se okrece necem duhovnom, apsolutnom i vjecnom, cak odlazi i u - samostan! Tako okajava svoje grijehe, vodjen intuicijom i imaginacijom. On radije izgovara "Ja osjecam", nego "Ja mislim".
Kao muz, ovaj muskarac voli svoju zenu kao rijetko koji podanik drugih znakova: on je susta pazljivost, njeznost, ljubavnik i prijatelj, brine o svemu, misli na sve, obasipajuci zenu velikom ljubavlju. On je cesce kod kuce, iako nije uvijek najbolji domacin, iako se puno trudi: ipak je vise bohem. Tesko ga je suociti s realnoscu, izvuci iz snova, jer mu smisao za realnost vrlo nedostaje. Njegove bubice, snovi i ostalo su mu puno realniji, nego muke i tegobe zivota koje cesto nije u stanju prebroditi. On bjezi radije u svoj svijet maste i fantoma, kako ne bi lupao glavu sa svakodnevnom prozom, sto je njegov veliki nedostatak. Srecom, svi muskarci Ribe nisu takvi zbog mnogih cimbenika, iako im nedostaje stabilnost, snaga i realizam. Ako nadje sebe u profesiji, idealan je suprug.
Kad bi bio boss ...
Naivcina i borac za ljudska prava koji se iz solidarnosti prema cistacicama i sam prima metle ili pranja prozora. Ribe pobornici zdravog nacina zivota odmah bi uveli vegetarijansku kuhinju i prisilili radnistvo da svaki dan doruckuje cokolino ili da gloda sirovu mrkvu. Ribe-pesimisti koji vjeruju da svakog trena treba nastupiti smak svijeta svoju direktorsku kancelariju imaju u atomskom sklonistu. Svakih pet minuta isprobavali bi ispravnost tvornicke sirene tako da bi vecina zaposlenih bila nagluha.

 

eeeee

Znak Riba, simbol totalnog samoodricanja i altruizma. Ovaj vodeni, zenski znak je pod utjecajem plemenitog Jupitera i kreativnog Neptuna, koji kod podanika znaka izazivaju ceste sukobe i nemire, tajanstvenu inspiraciju i akutnu emotivnu senzibilnost, pa se zbog njih cesto odvijaju unutrasnje borbe. Te osobine ipak se ublazavaju utjecajem Jupitera koji donosi sretne situacije, veliku intuiciju i duboku religioznost. Podanici ovog znaka vrlo su osjetljivi, blagi, iskreni, plemeniti, superemotivni, ziveci u svom romanticnom svijetu, sazdanom od najpoeticnijih i cesto potpuno nestvarnih elemenata, kao da su predodredjeni za umjetnost, a samim tim i patnju i tragiku. Oni se toliko zanose u svojoj prevelikoj masti da cesto gube osjecaj za realnost, a ponekad skrenu na staze osobenjastva. Skloni su melankoliji i pesimizmu, iako znaju prevladati zivotne teskoce, zahvaljujuci snazi svog duha i iznimnom smislu za humor, tom genijalnom izumu velikih nesretnika.
Vrlo mastovite, Ribe cesto sanjaju otvorenih ociju, prilagodavaju se ambijentu kao voda koja protjece i mijenja oblik, iako intimno uvijek ostaju dosljedne sebi, svojim idealima dobrote i postenja, cak i u najsurovijim vrtlozima. Tesko donose odluke, plaseci se odgovornosti za inicijativu; ali kad jednom nadju pravi put, znaju biti i ambiciozne, cak neustrasive. To sesto culo koje vodi osobe rodjene pod ovim znakom je njihova intuicija, instinkt, predosjecaj. Njihova dvostruka priroda tjera ih da udovoljavaju svijetu s jedne strane, a s druge da ostanu dosljedne svom unutrasnjem glasu. Od trenutka kada su ljutalnog karaktera, idealisti i fatalisti, tesko shvacene od okoline. Njihov zivot je pun uspona i padova: kad postignu cilj, nije im dovoljno, odmah traze nove inspiracije i ideje, i ako se afirmiraju, to duguju svojoj drazi i mogucnosti prilagodjavanja, kao i velikom trudu. Ako neuspjeh blokira njihove inicijative, postaju apaticne, ne uspijevajuci produkativno upotrijebiti svu svoju energiju. Tek u kasnijim godinama, kada im intuicija, njihovo najmocnije oruzje, sluzi kao pozitivan oslonac u najdelikatnijim situacijama, stjecu vise samopouzdanja. Podanici ovog znaka su samouvjereni, egocentricni, narcisoidni, vole se eksponirati, postizuci ponekad puno rezultata, ali malo priznanja, pa cesto nemaju dovoljno hrabrosti ici naprijed. Poslije odredjenog vremena i kriza, oni ponovo “uzlijecu”, kao Feniks iz pepela. Njima nikad nije nista tesko ni mukotrpno, ako to treba usreciti njih i druge kao i uljepsati buducnost i zivot. Zele svima pomoci, uzivajuci u tome, a za sebe zadrzavaju pravo da vjecito pate, tvrdeci da su nesretnici. U svom altruizmu, znaju pretjerivati, zrtvujuci se vise od ostalih znakova, ne odbijajuci nikada zatrazenu pomoc, a nemocni su u dokazivanju svojih vrijednosti, koje su cesto iznad obicnog i prosjecnog. Ipak, uvijek se znaju izvuci iz svih komplikacija, dobre su srece, nemaju los karakter, u drustvu su omiljeni, iako cesto neshvaceni od okoline. Muskarci Ribe su gotovo uvijek njezni, zavodljivi, muzevni, neodoljivi, sarmantni Don Juani. Zene se dijele na dvije skupine: njezne i vitke i zivlje i oble. Njihovo najjace oruzje lezi u divnom pogledu kojem je nemoguce odoljeti. Ovi podanici su ponekad i pasivni, a mnogi su skloni alkoholu, pusenju i drogi. Zato im se preporucuje umjerenost u ovozemaljskim radostima; vole spavati, iako su vrlo dinamicni. Zene Ribe odlikuju se upadljivo lijepim ocima, tenom, grudima, sklonoscu ka sanjarenju; muskarcu dobro pristaju brkovi i sportska odjeca. Inace Ribe karakterizira okruglo, mesnato lice, “riblji” miran, ceznutljiv, sanjalacki i dalek pogled, zamisljenost, ponekad rastresenost; temperament melankolican, samilosna priroda, samaritanac, ljubazan, lako oprasta, lako se oneraspolozi, zna i eksplodirati ako je uvrijedjen, ali i trpjeti: drzi do svoje ideologije i podnosi sve muke, a u opasnim sitiacijama i druge tjera na to. Volja je podredjena osjecajima, cesta je stidljivost, unutrasnja povucenost, intuitivnost: intelekt podlozan jakim emocijama, kompliciran, bez puno logike samopouzdanja, subjektivan, koji ni sam ne cijeni svoje velike sposobnosti i talent.

Zanimanja: glumac/glumica, umjetnik, ribar, bolnicki radnlk, fotograf, svecenik, zatvorski cuvar, mornar, veterinar, pisac
Sport i hobi: kino, pikado, slikarstvo, fotografija, pjesnistvo, plivanje

NEKRETNINE

Izabrati "kucicu iz snova" Ribama nije lako, pa ih imaju vrilo mnogo! Jedna bi sigurno bila blizu vode, rusticna i zarasla, no ne previse skrivena. Druga bi mogla reflektirati njihovu fasciniranost odbljeskom sunca na vodi: mozda jahta negdje u Sredozemlju. Na palubi bi besprijekorno odjeveni posluzitelji servirali gostima sampanjac, a snena i romanticna muzika ispunjavala bi zrak; san ili savrsena stvarnost?

AUTOMOBIL SNOVA

Ribe su sretne sto se obzira na pravo stanje stvari, u njihovicn glavama  on ce uvijek biti savrsen. Oni razliku izmedju "peglice" i Rolls Roycea preskacu mastom. Vecini njih uopce nije bitno je li im automobil star, spor ili u raspadu, sve dok su za njega emotivno vezani. To je poezija u pokretu!

 

P O Z N A T E    R I B E

Harry Belafonte, Victor Hugo, Michael Caine, Michelangelo, Frederic Chopin, Cindy Crawford, Rudolf Nureyev, Albert Einstein, Liza Minelli Auguste Renoir, Gorbacov, Haendel, Elizabeth Taylor, George Harrison, Bruce Willis

1 komentar:

  1. Pozdrav prijatelji, moje ime je Šefik Džaferović. Ja sam iz Sarajeva. Ovdje sam da širim dobre vijesti potrebitima. Bila sam depresivna kada me je supruga ostavila zbog drugog muškarca, jer sam tražila da prestanem s radom jer sam imala rak i ja sam pukla. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina opcija bila da umrem, pokušala sam je nazvati, ali ignorisala me, poslala sam joj tekstualne poruke i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem ili šaljem, pa ću jednog dana stupiti u kontakt sa moj prijatelj na Facebooku i objasnio sam mu svašta, a rekao mi je i da je imao iste probleme i prije toga, upoznao me s urokom za čaroliju zvanim Doctor osagiede, poslao mi je svoj lični e-mail i kontaktirao sam ga putem [doctorosagiede75@gmail.com] a on mi je brzo odgovorio objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem da je to učinio za toliko mnogo ljudi koji nikada nisam vjerovao u čaroliju, ali prevario sam se da bih ga pokušao uvjeravao me 24 sata da baci čaroliju i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzeo sam ga samo 2 dana i bio sam slobodan. Sljedećeg dana nisam vjerovao svojim očima, neko je pokucao na moja vrata i nisam tog dana nikoga očekivala, odjednom je to bila moja žena rasplakala sam se i nisam mogla to podnijeti, molila sam se i tražila mi oproštenje, odmah sam dobila poziv od svoje kompanije u kojoj sam radila godinama, a promaknuta sam u mjesto direktora paragonske kompanije u SAD-u, molim vas da mi pomognete zahvaliti doktoru osagiede za obnavljajući sve što sam prije izgubio, molim vas da savjetujem svima kojima je potrebna pomoć da se jave liječniku osagiede putem njegovog osobnog e-maila na [doctorosagiede75@gmail.com] ili whatsapp na +2349014523836 hvala Bogu da blagoslovi one kojima treba vremena da pročitaju ovo svjedočenje i sretno

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!