subota, 30. siječnja 2010.

Ukinuli Noć vještica zbog lovaca na duhove

Priče o duhovima iz prošlosti koji opsjedaju jedno selo u Kentu privlače brojne posjetitelje koji sa sobom donose kaos
Fotografija vijesti

Pluckley je mjesto za koje se smatra najukletijim u Velikoj Britaniji. Navodno ga opsjeda dvanaestak duhova; duh obješenog učitelja, duh iz puba, duh drumskog pljačkaša itd.
Zato je on vrlo privlačan lovcima na duhove. I turistima.
Prijašnjih godina stanovnici su nastojali provesti Noć vještica u obiteljskom okruženju bez pridošlica i takozvanih ghostbustersa.
Za vrijeme slavlja, stanovnici su uspijevali prikupiti značajne novčane prihode u dobrotvorne svrhe, ali kaos koji bi nastao nakon što bi brojni posjetitelji pohrlili u selo, prisilio je lokalne vlasti da reagiraju i spriječe sve te nerede, vandalizam i prometni kolaps.
Selo je ukinulo slavlje Noći vještica, a lokalna policija redovito ide u patrole.
"Više neće biti zabave za posjetitelje i samozvane lovce na duhove. Ukinut će se roštiljanje, pečenja, sajam te obilazak 'ukletih kuća'. Ustvari, ako ne dolazite samo na piće, mi vam preporučamo posjet nekih drugih znamenitosti Kenta tijekom Noći vještica", piše u proglasu na stranicama lokalne župe.
Jackie Grebby, upraviteljica odbora župe kaže da su sve dosadašnje proslave uzrokovale mnogo problema u selu.
"Kad smo pokušavali nekako se izboriti sa svim tim brojnim posjetiteljima, nastajali bi samo veći problemi", kaže Grebby dodavši kako Pluckley osim uživanja u piću i mirnom okruženju i ne nudi ništa drugo. Osim naravno kad je Noć vještica.
(Izvor:Metro-portal.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!