ponedjeljak, 28. lipnja 2010.

Knjiga sjenki


13 Vještičjih ciljeva:

1.         Upoznaj sebe
2.         Upoznaj svoju magiju
3.         Uči
4.         Upotrijebi znanje mudro
5.         Postigni ravnotežu
6.         Pazi kako i što govoriš
7.         Drži misli u pravom redu
8.         Slavi život
9.         Uskladi se sa ciklusom zemlje
10.       Jedi i diši pravilno
11.       Vježbaj tjelo
12.       Meditiraj
13.       Slavi Velikog Boga i Veliku Boginju

Prvi korak - Nađi svoj put
Čitaj i uči. Čitaj sve čega se možeš dočepati o vješticama, kao što su knjige, internet stranice, časopisi. Napredovati u Vještičarstvu i magiji se može samo učenjem i poštivanjem pravila. Pri tome je potrebno paziti što se čita jer je literatura često napunjena krivim informacijama. Kada ste pročitali puno toga, vrijeme je da odlučite da li je to pravi put za vas. Vještice i druge slične magijske religije su prirodne religije. Idite van , u šume, na jezara, osjetite božansku snagu prirode. Idite kampirati.Uživajte na suncu i mjesećini. Promatrajte prirodu i ptice, životinje. Naučite sve što možete o zemlji i o nebu jer to je tjelo Velike Boginje i Velikog Boga.

Drugi Korak - Definirajte svoj put
Dakle, sada znate osnove i zaključili ste da je to nešto što bi se definitivno moglo uklopiti u vaš sistem vjerovanja. U bilježnicu počnite pisati razloge zašto je Vještičarstvo vaš put. Što Vještica vama znači? Ćemu se nadate da ćete postiči kroz Vještičarstvo? Čega se bojite od kada se bavite time? Kako zamišljate Boginju i Boga. Budi potpuno iskren. Nitko neće čitati to osim vas, ali budite oprezni, pogotovo ako živite u Hrvatskoj. Ta bilježnica će s vremenom postati vaša knjiga sjenki. Nema točnih ili krivih odgovora na ta pitanja. To nije test, to je samo pomoć pri definiranju vašeg puta.
(Isto kao što je ova knjiga sjenki put svakoj novoj vještici u budućnosti, a koja će je posjedovat, za lakši i pravilan početak.)
Treći korak - Istraživanje magije
Primjetiti ćete da još nisam spomenula ništa o magiji ili ritualima, a to je zato jer prvo morate proći prva dva koraka. Magija nije "Čirba-čiribu", to nije podređivanje prirodnog tijeka stvari da bi odgovaralo vašim potrebama. Magija je jednostavno podizanje i kanaliziranje energije nađene u sebi da bi se liječilo i razvijalo sebe.
Prije nego počnete raditi sa magijom morate naučiti neka pravila i etiku vezanu uz magijske radnje. Zapamtite da ste odgovorni za svoje radnje. Ako naudite nekome sa magijom, znajte da ćete odgovarati za to i da će vam se vratiti i prije nego što ćete očekivati. Trebate također razumjeti i osnovnu strukturu rituala: stvaranje kruga, prizivanje čuvara kula, prizivanje Boginje/boga, podizanje i usmjeravanje energije, uzemljivanje viška i blagoslov i zatvaranje kruga.
Nauči mjesečeve faze i kako utječu na magiju. Morate uvijek znati da li je rastuči, padajuči, mladi ili puni. Naučite osjećati kako mjesec utječe na vas.

Četvrti korak - Učenje vizualizacije
Pokušaj meditirati kako bi razvio svoju sposobnost vizualizacije. Sposobnost vizualizacije i fokusiranja misli će jako povečati snagu vašeg rituala.
Naučite biti smireni.Naučite povući snagu iz Vas samih i iz zemlje, sunca, mjeseca i zvijezda. Naučite biti mirni. Naučite čuti glas Velike Boginje i Velikog Boga kada vas zovu.
Peti korak - Magijski rad
Sada možete početi osnovni rad sa magijom. Nemojte upotrebljavati rituale pisane po knjigama i nađene na raznim stranicama na internetu jer one su pisane za autora a ne za vas. Oni vam trabaju biti samo vodić kako napraviti svoj magijski ritual. Svaka vještica bi trebala pisati svoje čarolije.

Šesti korak – Samoposvećenje
Ako još uvijek osječate da je Vještićarstvo put za vas nakon svog tog učenja, onda je pravo vrijeme za izvođenje rituala Samoposvećenja. To bi trebao biti Vaš ritual. Napravite ga kako god želite i kako će biti vama najznačajniji. To znaći upravo ono što i piše - Vi se posvećujete Boginji i Bogu kako će Vjesticarstvo i dalje ostati Vas Put.

Sedmi korak - Koven ili Krug
Obično se preporuča jedna godina učenja prije nego bi Vještica trebala razmišljati o pridruživanju nekom kovenu ili krugu. To vam daje vremena da prođete jedan puni ciklus Sabata i da ustanovite što najbolje vrijedi za vas. Puno vještica rade same, i to je dobro ali također bi bilo dobro da pokoji put rade u krugu sa drugim istomišljenicima. Uvijek je dobro naučiti poneku novu ideju.

Osmi korak - Inicijacija
Kao prvo treba razlikovati Inicijaciju u Magiju i Inicijaciju u koven ili krug.Inicijacja u Magiju bi uvijek trebala biti ritual izveden u samoći
To je Vaš privatni trenutak između Velike Boginje i Velikog Boga i Vas, gdje se u ptpunosti posvećujete Vještićarstvu. To bi trebalo biti nešto vama značajno! Ritual mora biti samo Vaš!

 Inicijacija u Koven ili u krug treba povezati grupu Vještica da uvijek pomažu jedni drugima. Ritual za Inicijaciju u koven bi trebala napisati cijela grupa i cijeli krug.

Nemojte misliti da ste gotovi s učenjem jer Inicijacija nije kraj nego početak!.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!