petak, 28. siječnja 2011.

NEVJERA U ZODIJAKU

Vatreni znakovi čine preljub zbog pohote i dokazivanja, zemljani zbog nezadovoljstva brakom, zračni zbog znatiželje, a vodeni zbog emocija i revanša...
Dvanaest znakova svaki na svoj način proživljavaju saznanje da ih partner vara ili su, pak, sami nevjerni. No, bez obzira na očigledne pojedinačne razlike možemo ih podijeli u četiri skupine, po elementima - vatra, zemlja, zrak, voda.

Znakovi vatre (Ovan, Lav, Strijelac) spadaju u pohotnike zdrave seksualnosti koji će počiniti preljub ponajprije zbog nemogućnosti kontrole svog snažnog libida, ali i zbog dokazivanja. Za sve troje može se reći da su lovci koje brak ne smiruje, nego njihovoj nevjeri daje prizvuk opasnosti. Kako vole osjećaj kad im adrenalin ubrzano struji žilama, pribjeći će nevjeri i onda kad su zaljubljeni u svog partnera.

Zanimljivo je što su istovremeno vrlo osjetljivi kada je vjernost njihova partnera u pitanju, a ponajviše zbog svog ega i taštine. Nešto tolerantniji od ostale dvojice je Strijelac, vedri pustolov koji seks smatra sportom, svojevrsnom vježbom za tijelo i duh.

Znakovi zemlje (Bik, Djevica, Jarac) vrlo su promišljeni i kontrolirani. Među njima ipak strši Bik, puteni znak kojeg vladarica Venera zna učiniti ovisnim o seksu. Oprezna Djevica bit će nevjerna ako je nezadovoljna svojom vezom ili brakom, a najčešće će to učiniti s nekim tko, kao i ona, nije slobodan. Za hladnog Jarca kaže se da mu raste seksualni apetit usporedno s porastom moći i utjecaja, premda će i on, kao i ostala dva zemljana znaka, biti nevjeran ponajprije onda kad je nezadovoljan u braku - ili nije trijezan!

Pripadnici tih znakova progledat će kroz prste na partnerovu nevjeru ne bi li sačuvali brak, ponajviše Djevica, no ne baš tako lako kao što to čine zračni znakovi.

Zračnim znakovima (Blizanci, Vaga, Vodenjak) vrlo je važna mentalna komunikacija, a skloni su i razdvajanju emocionalne od tjelesne prijevare. Seks zbog seksa oprostit će i sebi i partneru, no kad osjete da je posrijedi nešto više, nastojat će potanko (i prilično mučno) o svemu popričati ne bi li vidjeli kako dalje.

U astrologiji pripadnici Vage slove za vodeće preljubnike, što zbog urođene neodlučnosti, što zbog želje da se svide drugima. Najčešće više uživaju u flertu nego u pravom preljubu, no često nisu oni ti koji određuju dokle što može ići. Lepršavi Blizanci znaju se poigravati emocijama i seksualnošću, dok neki Vodenjaci varaju u duhu "djece cvijeća" - vodite ljubav, a ne rat!

Rođeni u znakovima vode (Rak, Škorpion, Ribe) dosta se razlikuju međusobno. Ipak, snaga osjećaja ono je što ih povezuje i što ih drži vjernima. Oni se vežu zbog ljubavi, a ne zbog nekih drugih interesa, pa će i na nevjeru gledati kroz prizmu zaljubljene osobe. To posebno važi za osjetljivog Raka i Ribe, koji su nevjerni samo u iznimnim situacijama, i koji se zaljube u onoga s kim su poželjeli "usputni seks" (naravno, ako je bio dobar!).

Škorpion je, pak, posebna priča. Taj erotični znak ne može podnijeti pomisao da ga voljena osoba vara, pa neće tek tako ni on nju prevariti. Za njega je sklapanje braka nešto poput krvnog saveza gdje svaka obredna riječ ima poseban značaj. A naročito "...dok nas smrt ne rastavi!".

Među znakovima Zodijaka kao prvak u nevjeri ističe se Vaga, a za njom slijede vatreni znakovi, ponajprije Strijelac.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!