petak, 14. listopada 2011.

Ceste duhova


http://metro-portal.hr/img/repository/2009/03/web_image/duh.jpg 


Duh vojnika, tajanstvene žene i opasnog vozača kamiona očekuju posjetitelje britanskih cesta strave


 Velika Britanija poznata je kao destinacija za sve ljubitelje paranormalnoga jer ne postoji dvorac uz koji se ne veže barem jedna priča o duhu koji noćima opsjeda posjed. Mora da je na velikom otoku usred magle nešto neobično u zraku jer prema analizama svih sakupljenih podataka o prikazama koje se pojavljuju čak i na prometnicama sastavljen je popis jednostavno ukletih cesta koje je možda najbolje izbjegavati ne želite li imati paranormalan susret od kojega se ledi krv u žilama.
Rimski vojnik, duh žene i tajanstveni vozač kamiona koji vozi u suprotnom traku su neki od najčešće viđenih duhova na prometnici M6. Odmah iza nje je cesta A9 koja vodi kroz obronke Škotske gdje je jedna obitelj prijavila neobičnu pojavu od koje su im se sledile žile. Pokraj njih je prošla bogato urešena kočija s konjima na kojoj je bila prikaza vojnika s vlasuljom na glavi. U Manchesteru je netko na mjestu velike rudarske nesreće vidio oči koje su gledale iz grmlja, a u sjevernom Londonu, u ulici Gloucester svjedoci su vidjeli duh zaigrane malene djevojčice.
Tony Simmons radi u kompaniji Tarmac i zadužen je za primanje prijava o neobičnim prizorima. Kazao je kako je kompanija ipak najviše dojava o duhovima imala upravo na ukletoj cesti M6. 'Kada smo počeli istraživanje bili smo sigurni da će najprogonjenija ulica u Britaniji zasigurno biti neka mala tamna cestica pokraj velikog dvorca. No, kada bolje razmislimo ovakav rezultat ima više smisla. Cesta M6 je jedna od najdužih britanskih prometnica i prostire se duž nekoliko okruga.'

Top 10 ukletih prometnica

1. M6

2. A9 

3. Platt Lane, Leigh, Manchester 

4. High Street i Suffield Road u Great Yarmouthu 

5. Gloucester Drive, Finsbury Park, sjeverni London 

6.  B4293 u Devaudenu, Wales 

7. B3314 kod Tintagela, Cornwall 

8. Loch Dornoch, Highlands 

9. B1403 kod Doncastera, South Yorkshire 

10. Drews Lane, Ward End, Birmingham

 Izvor: metro.hr