ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

2 0 1 2!!!

Jeste gledali film?

Ja jesam.

Ove godine smo "nadrapali!" s koje god strane gledali.

Imamo novu vladu za koju "oni drugi" tvrde da će nas pokopati ... he he

Pa je onda tu još kalendar Maja koji ove godine završava.

Zatim famozni planet X koji će nas "tresnuti" ili možda ipak samo okrznuti.

Ako nas ovo dvoje ne dokrajči imamo još i poravnanje planeta i galaksije.

A ako kojim slučajem i to preživimo ne znam kako ćemo izvuči živu glavu nakon "promjene polova i smjera zemljine rotacije. Ne spolova, da nebi neki krivo proćitali, već POLOVA. Ono što bi gori sad bu malo doli, a ono što je bilo doli sad bu gori. Južni će biti sjeverni, a sjeverni južni.

Idemo redom;

Pustimo vladu neka vlada. Jer po onome što slijedi tko zna da li ćemo ponovno na izbore... he he

imageKalendar Maja
Istina je da dugovječni kalendar, koji pokriva razdoblje od oko 5.125 godina, a počinje 3114. prije Krista, završava svoje brojanje 21. prosinca 2012. S tim danom završit će 13. bak'tun, posljednje razdoblje od oko 400 godina u majanskom kalendaru. No umjesto da se nastavi sljedećim bak'tunom, kalendar će se tada jednostavno resetirati i početi ispočetka, baš kao što se resetira brojčanik na starim automobilima.
Stručnjaci za arheologiju Maja, Stephen Houston sa Sveučilišta Brown i David Stuart s teksaškog sveučilišta u Austinu, ističu da je cijela histerija oko 2012. u biti krenula zato što su njih dvojica neke oštećene znakove nespretno protumačili kao naviještanje dolaska kraja jedne ere i silaska bogova na Zemlju, a sam drevni tekst pomalo senzacionalistički nazvali 'Proročanstvo Tortuguera'. Navjestitelji apokalipse po 'new age' stranicama ovaj su propust dočekali s oduševljenjem. Histerija se proširila webom, a kasnija otkrića koja su pokazala da analizirani spomenik zapravo uopće nije proročanstvo nisu je puno ublažila.
imagePlanet Nibiru
Prema jednoj od popularnih teorija u 2012. u Zemlju bi trebao udariti planet Nibiru, koji su navodno otkrili još drevni Sumerani.
Ova je kataklizma izvorno bila najavljena za 2003. godinu, no kada se ništa nije dogodilo, odgođena je za prosinac 2012. i povezana s pričom o majanskom kalendaru. NASA-ini stručnjaci ističu da je Nibiru, ili kako ga neki još zovu planet X, obična izmišljotina, odnosno kriva interpretacija astronomskih otkrića. Kada bi postojao, znanstvenici bi znali za njega i pratili njegovo kretanje već desetljećima, a sada bi se mogao vidjeti čak i golim okom.
Medijski napisi prema kojima je postojanje Nibirua 1983. potvrdio NASA-in infracrveni astronomski satelit (IRAS), samo su jedan od klasičnih primjera neozbiljnog novinarstva i njegova katastrofalnog utjecaja na mase. Naime, priče prema kojima je otkriveno misteriozno tijelo – veliki planet ili možda čak zvijezda (smeđi patuljak) te su godine preplavile naslovnice časopisa i elektroničke vijesti. Međutim, kasnija istraživanja iz 1985. i 1987. koja su pokazala da je zapravo riječ o udaljenim galaksijama i filamentima nisu dobila gotovo nikakvu pozornost. Slično je bilo i s navodnim NASA-inim otkrićem iz 1992. da neko daleko tijelo utječe na kretanje vanjskih planeta Sunčeva sustava. Prije svega originalan zapis o takvom otkriću uopće ne postoji, a jedino što se bilježi u tom vremenu je pronalazak prvog transneptunskog tijela koje je nazvano 1992 QB1 promjera oko 200 kilometara koje se kreće u tzv. Kuiperovom pojasu i uopće se ne približava Zemlji.
Poravnanje planeta i galaksije
Jedna od popularnih teorija je ona da će se 2012. dogoditi neko planetarno ili 'galaktičko poravnanje' u kojem će kombinacija gravitacije planeta i Sunca ili pak Sunca i crne rupe u središtu Mliječne staze izazvati razaranja na Zemlji. Astronomi tvrde da nikakvih većih poravnanja planeta neće biti u narednih nekoliko desetljeća te da Zemlja neće prijeći galaktičku ravan u 2012. godini - to se događa svakih 20-25 milijuna godina, dugotrajan je proces i nemoguće je uopće govoriti o nekom točnom datumu. No čak i kada bi se to sve dogodilo, gravitacijski učinak na Zemlju bio bi zanemariv. Naime, Zemlja i Sunce bez ikakvih se posljedica aproksimativno poravnavaju sa središtem Mliječne staze svakog prosinca. Slično je i s poravnanjima planeta - dva su se dogodila nedavno, jedno 2000., a drugo 2010. godine, oba bez posljedica. To nas ne bi trebalo čuditi. Jupiter je najveći planet u Sunčevu sustavu i veći je od svih ostalih zajedno. Kada se on nađe u opoziciji, na Zemlju djeluje gravitacija koja je manja od jedan posto Mjesečeve koja na našem planetu uglavnom uzrokuje samo plimu i oseku.
imagePromjena polova i smjera Zemljine rotacije
Prema jednoj od teorija 2012. bi se pod utjecajem Sunčevih aktivnosti mogli zamijeniti sjeverni i južni magnetski pol i obrnuti smjer rotacije Zemlje. Prije svega nemoguće je da se Zemlja iznenada počne okretati u suprotnom smjeru, a osobito na to nikakvog utjecaja ne bi mogla imati promjena magnetskih polova koju navode brojne apokaliptičarske web stanice. Magnetski polaritet uistinu se mijenja s vremenom i u prosjeku se polovi zamijene jednom u 400.000 godina. No to je spor proces koji traje oko 7.000 godina, a najvjerojatnije se neće dogoditi u narednih nekoliko tisućljeća. Osim toga njegov početak toliko je nepredvidljiv da se također ne može povezivati s nekim određenim datumom. Konačno, ne postoje znanstvene činjenica koje bi pokazale da zamjena polova ima ikakva utjecaja na život na Zemlji.

(Izvor: net.hr)

I na kraju možemo zaključiti da ćemo Apokalipse gledati ipak samo na filmovima.

1 komentar:

  1. This post is priceless. How can I find out more?
    Also see my website - morgan dollars

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!