četvrtak, 9. veljače 2012.

Duhovi na cesti


 Osamljena noćna vožnja pustom cestom, osobito izvan grada gdje nema rasvjete  uvijek je pomalo zastrašujuća. Ali, pojavi li se ispred automobila ili, još gore, u njegovoj unutrašnjosti nešto što ne sliči na čovjeka, strah se može pretvoriti u paniku. Među brojnim zastrašujućm pričama s tom temom, jedna od najčešće ponavljanih ona je o sablasnom autostoperu.
   
Autostoperi koji izgledaju kao ljudi sve dok iznenada nestanu, viđani su diljem Europe i SAD—a. Neke su priče uvjerljivije od drugih. Budući da istraživači ne mogu pronaći vozače koji su povezli takve čudnovate putnike, i budući da uspijcvaju pronaći samo one koji su čuli da se tako što nekome drugom dogodilo, cijela bi prića mogla biti izmišljcna. Pa ipak, postoje brojna izvješća - jesu li doista sva ona izmiš1jena?
                                                                                              
U k1asičnom primjeru vozač se zaustavlja da bi povezao autostopera često osamljenu djevojku.  
Ona mu kaže adresu i s njim živahno razgovara sve dok sc ne prib1iže toj adresi. Kad se vozilo zaustavi, djevojka je nećujna, a kad se vozač okrene da bi se pozdravio automobil je prazan. Ponekad raspitivanja na dobivenoj adresi ne donose rezultate, a u nekoliko se navrata otkrilo da je djevojka istog izgleda nekoliko godina prije poginula na cesti.


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!