utorak, 10. travnja 2012.

Šesto čulo

Najpoznatija osjetila su vid, suh, miris, okus i dodir. Zatim postoji i ono tajnovito šesto osjetilo, ponekad zvano izvantjelesnom percepcijom. Ima li ljudski mozak neke neobične sposobnosti koje znanost još uvijek nije objasnila? Postoji li više od pet osjetila? Ili nas svih pet osjetila percipira više informacija nego što mi mislimo; profinjene mirise, kemijske signale i zvukove na samoj granici ljudskog dosega?

IZVANTJELESNA PERCEPCIJA

lako je općenito prihvaćeno da izvantjelesna percepcija postoji, nije ju lako proučavati. Izraz se odnosi na pojave u kojima osoba prima informacije bcz služenja jednim od pet poznatih osjctila, a uključuje telepatiju i predviđanje budućnosti. Ponekad se čini da bi šesto čulo moglo biti i tjclesno. Smatra se da bi jedno područje u nosu noglo registrirati Zemljino elektromagnetsko polje. Ono bi kod ljudi moglo biti i sjedištem osječaja za smjcr (koji je kod nekih izrazito razvijen).

Moguće je da ljudi, poput ostalih životinja, mogu osjetiti vibracije koje putuju ispod Zemljine novršine kao i promjene tlaka zraka. Mozak obrađuje takve informacije bez ohzira na to može Ii ih objasniti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!