subota, 16. siječnja 2010.

Feng Shu


     

 Feng shui nastao je u Kini prije više od četiri tisuće godina i na cijelom Istoku ima dugu povijest. Slične zamisli postojale su i u drugim dijelovima svijeta, u raznim povijesnim razdobljima. Shvačanje da “duh” ili ozračje mjesta utjeće na naše zdravlje široko je prihvaćeno, ali ono se u feng shuiu razvilo u složen, usklađen sustav teorije i prakse koji obuhvaća gotovo sve aspekte ljudskog života.
Osnovna pretpostavka feng shuia glasi da cjelokupno naše okružje, sve do najsitnijih pojedinosti pokučstva i ukrasa, može pridonijeti uspjehu u životu i radu ili se pak okrenuti protiv nas. Spoznavši istančane struje energije koja teče vašim tijelom i cijelim svemirom, možete urediti svoj život i radno okruženje kako biste lakše ostvarili svoje ciljeve.

      Glavna načela stoljećima su se razvijala. Shvačanje o jinu i jangu opisuje dvije vrste energije koje povezuju ljude i njihovo okruženje. Pet elemenata i osam smjerova dalje razrađuju taj sustav i nude profinjeni sklop načela razumijevanja načina kako se energija giba našim domom i neposrednim okolišem te utječe na sve vidove života.

       Primjenom tih načela na svoj život i okolnosti, možete se zaposliti na dobru radnom mjestu ili pak shvatiti zašto ste otpušteni. Možete odrediti najbolje vrijeme za polazak na put, osnutak novog poduzeća, početak nove veze ili pak najpovoljniji smjer kojim valja poći. Možete izgladiti obiteljske probleme ili pak lakše pronaći životnog ili poslovnog partnera. Život će vam biti produktivniji, a slobodno vrijeme ugodnije.

Feng shui znači
“vjetar i voda”. To je umijeće
uređenja doma kako
biste lakše postigli
uspjeh, zdravlje,
bogatstvo i sreću

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!