nedjelja, 17. siječnja 2010.

Kako se slažu

ODREDITE SVOJ OSOBNI KI-BROJ
Po zapadnom kalendaru godina počinje prvoga sijećnja, ali u istoč­njačkom kalendaru ona obično počinje 3., 4. ili 5. ve1jače. Tablica na koju sam objavila u prethodnom postu prikazuje ki-brojeve za godine od 1910. do 2017, uk1jučujući točan datum i doba dana (prema Greenwichu, GMT) kad počinje svaka godina.
U njoj pronađite svoj broj devet ki. Primjerice, ako ste rođeni u sijećnju 1950., vaš ki-broj je 6 - broj za 1949. Ako ste rođeni u ožujku iste godine, vaš broj je 5. Ako ste rođeni 3., 4. ili 5. ve1jače bilo koje godine, morat ćete uzeti u obzir vremensku razliku u odnosu na gri­ničko vrijeme. Primjerice, u Zagrebu je jedan sat više nego P0 GMT-u, pa nova godina u Zagrebu nastupa sat vremena ranije nego u Greenwichu –i to je vrijeme prikazano u tablici. Godine 1958. godina je poče1a 4. ve1jače u 14:57 po Greenwichu, i to znači da je u Zagrebu poče1a u 14:57 plus jedan, dakle u 15:57 po zagrebačkom, tj. srednjo­europskom vremenu.
Isto vrijedi i za proračunavanje datuma za selidbu. Ako se kanite preseliti 4. veljače 1998. prije 8:01po Greenwichu, poslužit ćete se tablicom za 1997. Odgovarajuće vrijeme za Zagreb bilo bi 4. ve1jače 1998. prije 9:01 po srednjoeuropskom vremenu.
Boje u tablici su boje osam smjerova (objavit ću kartu u jednom od slijedećih postova) i odnose se na po1ožaj brojeva na standardnoj karti. To su sretne boje za one koji imaju odgo­varajući ki-broj: primjerice, zelena je sretna za osobe s brojem 3.
Simboli u tablici predstavljaju vrstu chi-energije koja se povezuje s tim brojem: vjetar, grom, nebo i tako dalje.
Za žene je moguće izračunati godišnji broj za žene, s1užeći se drukčijom metodom, prema kojoj se broj svake godine povečava za jedan umjesto da se smanjuje. Brojevi za muškarce i žene su isti kadvje njihov godišnji broj kija 3; tako, primjerice, 1952. nosi broj 3 i za muškarce i za žene, a 1953. i 1954. za žene bi bio 4 i 5 umjesto 2 i 1.

"KAKO SE SLAŽU" ------TE, ZAŠTO SE NE SLAŽU"

Kad se ne sIažu…
Kad se u vezi između dva elementa pojave problemi, morate joj posvetiti više pozornosti

Drvo ivatra
Vatra je za drvo previše nestalna -tako i u ljubavi. Drvo mora pokušati svome impulzivnom partneru uliti sigurnost. Vatra će svojom energijom i maštom dati poticaj drvetu!
Drvo izemlja
Vitalno i aktivno drvo ima malo zajed­ničkoga s postojanom zemljom. Drvo se mora prilagoditi, inaće ta veza nema budučnosti.

Drvo i metal
Ta veza je stalna borba. Osječajan tip drveta pati zbog samovolje i často1jublja metala. Metal mora imati obzira i ne smije isticati svoje interese.

Vatra I metal
Metal želi gospodariti vatrom - vatra že1i preoblikovati metaL Obje strane moraju imati obzira i biti spremne popustiti.

Vatra I voda
Vatrena strast i hladan mentalitet vode ne s1ažu se osobito. U tom partnerskom odnosu neophodni su otvoreni razgo­vori koji će pomoći skladnome dopu­njavanju.

Pravi partner
Element također odIučuje tko kome odgovara
Vaš element znatno utječe na to s kojim partnerom ćete se najbolje slagati.

Skladna veza - drvo i drvo Veza partnera koji pripadaju drvetu bit će sretna. Oba partnera su romantična i lako se oduševljavaju. No, ta romantična zanesenost ne može vječno trajati. Neke stvari poduzimajte sami, bez partnera. Redovito idite na izlete u prirodu - jer vas povezuje ljubav prema prirodi!

Sigurna veza - drvo i vatra Voda hrani drvo. U seksualnome pogledu voda je, doduše, pasivna pa drvo mora preuzeti vođenje.

Zbijena energija - vatra i vatra Pravi vatromet! Oba partnera su puna entuzijazma i strasti. No, traženje uvijek novih (pa tako i spolnih) draži moglo bi dovesti do nevjere. Partneri će vjerojatno voditi nemiran, pa čak i kaotičan, život te često gubiti strpljenje prema drugome.

Zemlja kao miran pol
Izjednačavanje - vatra i zemija Vatra stvara zemlju - vatra nadahnjuje postojanoga partnera zemlju energijom i oduševljenjem. Zemlja oduzima vatri nešto od njezine površnosti. Vatra katkad izgubi strpljenje jer je partner previše nepokretan i konzervativan!

Postojanost i čvrstoća - zemija i zemlja Ovu skladnu vezu obilježavaju osječajnost, strpljenje i sposobnost međusobnoga razumijevanja. Oba partnera teže materijalnoj sigurnosti i pokazuju izrazit smisao za praktičnost. Zato su katkad premalo spontani i zaigrani te ne znaju uživati u životu.
Povremeno pobjegnite od svakodnevnice i probajte nešto novo!

Sigurnost - zemija i metal Kao što metal počiva u zemlji, tako se i tip metala osječa sigurno uz svoga zemaljskoga partnera. Metal zato sporome i konzervativnom tipu zemlje katkad daje zdravu ambicioznost i dinamičnost! U toj vezi materijalne stvari imaju važnu ulogu. Pazite da ne zanemarite osječaje i erotiku!

Obogačivanje - zemlja i voda Pomalo složena veza jer tipovi zemlje traže postojanost i sigurnost, a tipovi vode su promjenjivi. No, oba tipa mogu se dobro dopunjavati: mirna zemlja pruža siguran oslonac često nesigurnoj vodi sklonoj tuđim utjecajima. U zamjenu, voda može obogatiti zemlju svojom maštom i kreativnošću.

Metal i voda - dobra veza
Puno slobodnoga prostora - metal i metal Partneri se izvanredno razumiju iako često idu svojim putevima, kao što odgovara metalu koji volislobodu. Geslo te veze je unutrašnje zajedništvo s puno osobne slobode.

Osječajnost - metal i voda Voda uči od metala razvijati svoju osobnost, postizati svoje ciljeve i ostati pri svojemu mišljenju. Voda zato poučava metal kako se predati osječajima i katkad ne biti odveč strog prema drugima, umjesto traženja savršenstva i ispunjenja ambicioznih ciljeva.

Ista valna dužina - voda i voda Oba tipa su osječajni ljudi i razumiju se bez puno rijeći. Katkad se na nebu ljubavi pojave oblaci jer su prevšie slični:
osobe tipa vode su često nesigurne, introvertirane, vrlo osjetljive, ranjive i čud1jive.

1 komentar:

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!