ponedjeljak, 1. ožujka 2010.

Ukleta cesta: Duh gledao svoje tijelo nakon sudara?


Čileanci autocestu A16 zovu 'Ukleta cesta'. Nakon nesreće u srpnju prošle godine, fotograf je snimio duha poginulog u nesreći kako gleda svoje tijelo.

Čileanci autocestu A16 zovu 'Ukleta cesta'. Nakon nesreće u srpnju prošle godine, fotograf je snimio duha poginulog u nesreći kako gleda svoje tijelo

Fernanda Guerrera (50) i Alberta Galligillosa Morardesa (43) ubio je pijani kamiondžija u sudaru na autocesti A16 kraj La Tirane u Čileu u srpnju prošle godine. Lokalno stanovništvo tu cestu zove 'Ukleta cesta' zbog velikog broja mrtvih. Čileanska televizijska kuća sada je objavila je fotografiju nesreće jer su na njoj su primijetili siluetu čovjeka samo 20 minuta nakon nesreće.
Fotograf koji ju je snimio tvrdi kako na slici Fernandov 'duh' promatra svoje tijelo. Prijatelji pokojnika kažu da je istu odjeću nosio na dan nesreće. Vjeruju kako ne može počivati u miru.
- Čudne se stvari vide na fotografiji. Bio je divan čovjek i veliki prijatelj. Svi koji su ga poznavali žale što je umro - rekao je njegov prijatelj Pedro Chamorro.
Stručnjak Juan Pedesca potvrdio je autentičnost fotografije. Ali, ima i onih koji sumnjaju.
- Ne vjerujem u paranormalno. Moje mišljenje je kako se radi o odrazu drugog čovjeka - rekao je fotograf Sergio Dávalos.

LOGIČNA OBJAŠNJENA 'DUHA' NA FOTOGRAFIJI
Stručnjaci kažu da se efekt 'duha' mogao dobiti:
- Snimanjem kroz staklo (refleksija)
- Izmjenama ekspozicije i upotrebom bljeskalice,
- Snimanjem neispravnim fotoaparatom, čak i ako se radi o digitalnom ili
- Photoshopom ili sličnim programima za obradu fotografija.

(Izvor: 24 sata)





Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!