četvrtak, 8. srpnja 2010.

Meditacija


Meditacija je tehnika pomoću koje se fizičko i suptilno tijelo dovode u harmoniju, oslobađaju se energetskih blokada, te se pojačava energetski protok i postepeno se dolazi do prosvjetljenja, odnosno buđenja više svijesti. To je jedna od prvih tehnika pomoću koje je čovjek pronalazio mir i zadovoljstvo u sebi. Tradicionalno se obično veže uz neku religiju, ali danas postoji veliki broj meditacija koje se mogu primjenjivati za različite stvari, bilo da se radi isključivo o opuštanju, zdravstvenom stanju, ostvarivanju ciljeva ili samospoznaji.
Prije nego što počnete meditirati izolirajte se tako da Vas nitko ne ometa i isključite telefon, radio i televizor, laganu i tihu muziku možete ostaviti ukoliko to želite. Isto tako možete zapaliti mirišljavi štapić ili eterično ulje u mirisnoj lampi jer neki mirisi djeluju povoljno na meditaciju.
Zatim se sjednite ili legnite kako Vam je ugodnije opustite se i započnite sa omiljenom meditacijom.

I. meditacija - Meditacija ljubičastog Plamena.

Ova meditacija briše svu nakupljenu karmu i na taj način nam pomaže da se produhovimo i riješimo svakodnevnih misli, emocija i bolesti, koje nas opterećuju.
Sjednite na stolac i opustite se, lagano dišući. Zamislite oko sebe i u sebi ljubičastu vatru. Budite opušteni i vizualizirajte nekoliko trenutaka zatvorenih očiju kako Vas vatra ispunjuje i okružuje. Možete vizualizirati i cjelu prostoriju ispunjenu vatrom. To je lagano vizualizirati pošto je vatra nemirna pa se ne morate previše koncentrirati. Povremeno možete ponoviti neku od afirmacija koja će Vam pomoći u ovom procesu: "Ja jesam okružen i ispunjen Ljubičastim Plamenom ", "Ja jesam ljubičasti plamen" ili "Ljubičasti plamen me očistio i uzdignuo na viši nivo svjesnosti".

Ostanite tako meditirati koliko Vam je ugodno.

II. meditacija - Bijela Kugla.

Nakon što ste završili meditaciju ljubičastog plamena, vizualizirajte oko sebe kuglu sjajne, bijele svjetlosti, koja zrači otprilike 2 - 3 metra oko vašega tijela, tu istu svjetlost vizualizirajte i u sebi. Ukoliko možete, probajte vizualizirati kako se stapate, gubite konture i postajete ta svjetlost.

Dok tako meditirate, isto možete ponavljati neke afirmacije, koje će vam pri tome pomoći : "Ja jesam bijela svjetlost", "Ja jesam zdrav, sretan, miran i bogat", "Ispunjen sam ljubavlju" ili jednostavno samo ponavljajte "Ja Jesam", pošto je ta afirmacija dovoljna i univerzalna. Ona Vas sama po sebi uzdiže na više duhovne nivoe i možete je ponavljati kada kod želite u toku dana, iz bilo kojeg razloga strah, zabrinutost, tuga...)
Ova meditacije će blagotvorno utjecati na vas.

Ostanite tako meditirati koliko Vam je ugodno.

Kada se kaže "Ja Jesam", pod tim se ne smatra tijelo u kojemu se trenutno nalazite, nego Vaša originalna, duhovna osobnost, koja je besmrtna, vječno sretna, zdrava i ispunjena obiljem. Dakle, govoriti u sebi samo "Ja Jesam" potpuno je dovoljno za ostvarivanje svih Vaših želja i postizanje unutrašnjeg mira.

Za obje meditacije Vam je potrebno otprilike 10 - 20 min. dnevno, a vrlo brzo ćete osjetiti rezultat, stoga pokušajte, jer nemate što izgubiti. Ukoliko imate većih zdravstvenih problema ili se želite riješiti neke ovisnosti, ponovite obje meditacije 2 - 3 puta na dan.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!