srijeda, 7. srpnja 2010.

Magični svijet Božice


Božica je svijet oko nas i sve je prožeto njome.
Stoga ona daje magična svojstva svemu što nas okružuje i dovoljno je samo znati upotrijebiti stvari da bi osoba mogla iskoristiti ta magična svojstva za sebe ili ostvarenje svojih ciljeva. Stoga magiju ne treba tražiti u nečemu nadnaravnom, jer magija nije nadnaravna. U neku ruku mogli bismo reći da živimo u magičnom svijetu i samo ga trebamo naučiti prihvatiti. Svijet je načinjen od niza pravila čijim se poštivanjem uspostavlja sklad i harmonija pri čemu će pojedinac biti obilato nagrađen. Treba naučiti osluškivati ritam prirode da bismo postali njenim dijelom i tek tada moći ćemo iskoristiti sva njena magična svojstva. Tek tada prestat će nam biti strane neke čudne stvari koje zapažamo da se događaju oko nas i tek tada ćemo ih moći shvatiti. Dotada sve što bih vam mogla reći ja ili bilo tko, o čaroliji svijeta u kojemu živimo i koga, zbog neshvaćanja i nemogućnosti prilagodbe tako nemilice uništavamo, bile bi samo puste rijeći na papiru.

Mjesec predstavlja osnovu vještičje moći.
Mijene Božice predstavljene su mijenama mjeseca, jednako kao i promjenama godišnjih doba, ritma prirode. Stoga mjesečeve mijene imaju veliko magično djelovanje na svijet, a time i na životni ritam vještice. Sa svakom promjenom mjeseca stvaraju se uvjeti za različite aspekte u životu, za različite vrste čarolija, za određene promjene.

Magija mladog mjeseca djeluje u vremenu od dana kad se pojavio mladi mjesec, pa tri i pol dana nakon tog dana. Ovo je vrijeme za nove početke i avanture, vrijeme ljubavi i romanse, zdravlja, i vrijeme kad je dobro početi tražiti novi posao.

Večernji mjesec, mjesečev srp, počinje sedmog dana nakon mlađaka i traje do četrnaestog. Ovo je vrijeme za konstruktivnu magiju, poput magije ljubavi, zdravlja i sreće, bogatstva i uspjeha, hrabrosti i prijateljstva.

Puni mjesec, uštap traje od četrnaestog do sedamnaestog i pol dana nakon mladog mjeseca. Ovo je vrijeme za rituale zaštite, proročništvo i čaranje. Svaki posao koji zahtjeva dodatnu energiju i snagu dobro je početi u ovom razdoblju jer će biti završen. Ovo je također dobro vrijeme za ljubav, vrijeme za stvaranje novca, za učenje i vrijeme kad snovi vrlo intenzivno pohode sanjače.
Jutarnji mjesec traje u razdoblju tri i pol do deset i pol dana nakon punog mjeseca. Vrijeme djelovanja jutarnjeg mjeseca dobro je za uklanjanje djelovanja magije, za odvikavanja od ovisnosti, uklanjanje bolesti i negativnih utjecaja.

U vremenu deset i pol do četrnaest dana nakon punog mjeseca vladavina je tamnog mjeseca. To je vrijeme za pravdu, vrijeme u kojem trebamo shvatiti i objasniti osjećaje bijesa i strasti, svoje najtamnije osjećaje.

Boja može djelovati terapeutski. Danas je to dobro poznata činjenica. Boja djeluje na naše raspoloženje, puno govori o nama ako je to boja odjeće ili šminke ili boja kose. Boje nas okružuju, čine naš svijet i ako nismo umjetnici i slikari, više ili manje ćemo ih zanemarivati kao uobičajenost svijeta koji nas okružuje. No, boje nikako ne treba zanemarivati. Svaka od njih ima svoje magijsko djelovanje u kojemu su sadržane sve gore navedene karakteristike. Ovdje ćemo navesti samo neka od svojstava boja o kojima se uvelike vodi računa kad su sastavni dijelovi čarolija (boja svijeća, boje predmeta na oltaru, boje godišnjeg doba u kojemu se neka svetkovina događa, boje koje predstavljaju neko božanstvo...).

Crvena boja simbolizira jake osjećaje, energiju, strast, ljubav, karijeru, hrabrost. To je odlučna i energična boja povezana s erupcijom osjećaja. Narančasta boja nešto je stabilnija i predstavlja posao, karijeru, pravdu, uspjeh i ambiciju. Žuta boja je vezana uz ljudsku psihu. Ona predstavlja učenje, uklanjanje mentalnih blokada, povjerenje i progone. Ružičasta boja je boja romantične ljubavi, mira i njege. Zelena boja je boja obilja i blagostanja. Vezana je uz financije, sreću, fizičko zacjeljivanje, rast i plodnost. Plava boja je boja mudrosti, zaštite, smirenja, kreativnosti, strpljivosti, astralne projekcije i proročkih snova. Ljubičasta boja vezana je uz moći. To je boja duhovne snage, fizičke moći, ambicija, trećeg oka, uspjeha i neovisnosti. I srebrna boja ima slične oznake. Boja je to koja označava telepatiju, vidovitost, intuiciju, snove i astralnu energiju.

Crna i bijela boja dvije su suprotnosti. Crna predstavlja zaštitu, odbojnost, vezanje, progone i meditaciju dok bijela predstavlja mir, čistoću, duhovnost, uzvišenost u nama, posvećivanje, vračanje i vidovitost.

Vještice bilje prije svega koriste u travarstvu i liječenju raznih bolesti. Međutim, osim tih svojstava, biljke također imaju i magična svojstva koje vještice koriste za pripravke raznih prašaka i magijskih napitaka. Navedimo samo neka od svojstava određenih biljaka.

Anis služi za čišćenje, zaštitu, sprječava noćne more. Sličnu svrhu ima i bosiljak. On se koristi u čarolijama za čišćenje, zaštitu, egzorcizam, ljubav i blagostanje. Kamilica je vezana uz blagostanje, meditaciju i spokoj. Cimet je prisutan u čarolijama koje su povezane sa psihičkim moćima, zaštitom, uspjehom, zacjeljivanjem, vidovitosti i blagostanjem. Sjeme kopra privlači novac i djeluje kao zaštita. Njegovo cvijeće se koristi u ljubavnim čarolijama. Lijeska, lješnjak, podaje mentalne moći. Lješnjaci se koriste kao amajlije za plodnost i u čarolijama. Balzamom od limuna osigurat ćete si zdravlje, uspjeh, ljubav.

Začinska biljka muškatni oraščić zaslužna je za vidovitost, blagostanje, a peršin, koji se također koristi kao začin, služi za pročišćenje, zaštitu.

Pepermint, odnosno metvica ili nana služi za zacjeljivanje i pročišćenje, dok je ružmarinu glavna svrha zaštita od negativnosti, koristi se u čarolijama blagoslova, posvećivanja, pomaže pamćenju, štiti u svim vrstama rituala.

Kadulja služi za zacjeljivanje, blagostanje, mudrost. Timijan se pali radi pročišćavanja, štiti od negativnosti, vidovitost. Stolisnik služi u čarolijama za sretan brak, obranu, zaštitu.

Dani u tjednu također imaju svoja magična svojstva koja određuju pojedini dan pogodnim za određenu čaroliju, odnosno za neke akcije i odluke.

Nedjelja je dan kojim vlada Sunce, dan svjetlosti i iluminacije. Magija, zdravlje, blagostanje, egzorcizam obilježavaju ovaj dan. Ovim danom vladaju arhanđeo Mihael, odnosno, Samas, Seth, Shamash. Ovo je dobar dan ta tapočinjanje solarnih dijeta. Biljka koja vlada ovim danom je akacija.

Ponedjeljak je dan vladavine Mjeseca i vode. Ovo je dan pojačane intuicije, snova, psihičke moći i plodnosti žena. Ponedjeljkom vladaju arhanđeo Gabrijel i lunarna božanstva. Biljka: vrba.

Dan kojim vlada Mars je utorak. Simbol je hrabrosti, energije, uklanjanja negativnosti, fizičke snage. Njime vladaju: Ares, El, Mars, Nergal, Sammael, Teiwa, Tig, Tiw, Tiwaz, Tyr. Biljka: božikovina i hrast.

Srijedom vlada planet Merkur. Srijeda je dan za čaranje, komunikaciju, znanje, mudrost. Njime vladaju: Elath, Iahu, Merkur, Hermes, Mihael, Nabu, Nebo, Odin, Rafael, Woden, Wodin, Wotan. Biljka: badem i lješnjak.

Četvrtkom  vlada Jupiter. Sreća, radost, blagostanje, zacjleljivanje, muška plodnost, zakonske stvari, obilježavaju ovaj dan. Ovo je Thorov dan. Njime vladaju: Asase Yaa, Bel, Beli, Marduk, Zakiel, Thor. Biljka: žir, pistacija.

Petak je dan ljubavi, braka i prijateljstva. Njime vlada Venera. Rejin dan. Njime vladaju: Alah, Al-Uzzah, Venera od Mecca, Anael, Baalith, Freya, Shekinah, Lady Queen, Venera. Biljka: divlja jabuka i dunja.

Subotom vlada Saturn. Ovo je dan odgovoran za psihičke sposobnosti, dobar za meditaciju, obranu, komunikaciju s duhovima. Ovim danom vladaju: Bran, Cassiel, Jehova, Gospodin od Sabata, Ninib, Saturn. Biljka: šipak.

Četiri su osnovna elementa na kojima se zasniva vještičje vjerovanje, četiri elementa od kojih je načinjen svijet. Svaki od njih duboko je vezan za pojedine aspekte ljudskog življenja.

Zemlja je ženski element. Označava sjever. Njena boja je zelena. Vlada čarolijama koje se odnose na plodnost, posao, zdravlje, ekologiju i stabilnost.

Zrak je muški element. Označava istok i žutu boju. Vlada memorijom, intelektom, testovima, čaranjem, psihičkom energijom, putovanjima, čarolijama koje se odnose na ovisnosti o drogama.

Vatra je također muški element koji označava jug i crvenu boju. Vlada uspjehom, seksom, otklanjanjem bolesti, zaštitom, zakonskim stvarima, natjecanjima, snagom, energijom i čarolijama za zdravlje.

Jednako kao i zemlja, i voda je ženski element. Označava zapad i plavu boju. Vlada ljubavlju, prijateljstvom, meditacijom, zacjeljivanjem, snovima, porodom, proročništvom i čarolijama za pročišćavanje.

1 komentar:

  1. Život dolazi s različitim iskustvima. Ne znam što imate, ali ovo je moje kratko svjedočenje. Sretna sam što ovo pišem jer opet imam mir u svom braku, a sve zahvaljujući velikom čovjeku zvanom dr. Ajayi, on je moćna čarolija kotačići koji pomažu u usklađivanju spora između mene i mog supruga, moj muž je napustio dom i živio drugu ženu 7 mjeseci bez brige o meni i našoj 4-godišnjoj kćeri, u financijskom smislu sam dobro jer sam bankar, ali trebam nježnu njegu čovječe, ali moj muž nije nigdje blizu, molim ga da se vrati kući nekoliko puta, ali ništa ne radi, čak sam molio i njegovog starijeg brata da mi pomogne. Pročitao sam svjedočanstvo muškarca koji je opisao kako mu je dr. Ajayi pomogao da zaustavi svoju ženu od razvoda s ljubavnom čarolijom, pa sam uzeo njegov kontakt i objasnio mu svoje probleme, rekao mi je što je potrebno za ljubavnu čaroliju i dao sam mu financije za kupovinu za tri dana kad se moj muž vratio kući. Kontaktirajte: Viber / WhatsApp: +2347084887094 ili Email: drajayi1990@gmail.com ako imate bilo kakve veze ili životni problem i želite brzo rješenje.

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!