subota, 3. srpnja 2010.

Stvaranje kruga


Potreban alat:
Atame ili magicni stap,
Voda pomjesana sa soli(prociscena voda
)

Kada odlučite da ćete raditi, morate pročistiti ritualni prostor. Uzmite posudu slane vode i okrenite se prema Istoku. Pošpricajte vodu prstima i recite "Pročišćujem ovaj prostor da bude spreman za Veliku Boginju i Velikog Boga". Ponovite to sa svim ostalim stranama svijeta (jug, zapad i sjever).
Nacrtajte krug ili ga zamislite oko oltara. Stanite na istočnu stranu sa Athameom u desnoj ruci (ako ste dešnjak) uperenim u zemlju. Vizualizirajte svijetleću zraku zelenog svijetla kako izbija iz vašeg Atamea. Napravite tri kruga vizualizirajući kako vaša zraka postaje krug oko oltara i na kraju kugla unutar koje se nalazite.
Kada ste završili , kleknite ispred oltara te recite "Blagoslovljen bio krug koji štiti mene i moj rad."
Kada želite otvoriti krug nakon magijskog rada, učinite to na potpuno suprotan način od stvaranja kruga.
 Prizivanje Kula Stražara
Jednom kada ste stvorili krug možete prizvati elementalne duhove kako bi prisustvovali vašem ritualu. To nije nužno ali će učiniti vašu čaroliju snažnijom. Morate to učiniti pravim redoslijedom.
1. Okrenite se prema Istoku , stanite u poziciju Velike Boginje (Poput znaka "X") rukama visoko uzdignutim s magičnim štapom u desnoj ruci (ako ste dešnjak) i recite: "Pozivam čuvare kule istoka , snage zraka i inteligencije, dođite i blagoslovite moju čaroliju svojom snagom". Morate vizualizirati nešto poput zračnog vrtloga ili tornada kako se približava s istoka, te staje na vašoj istočnoj strani kruga. Kleknite i nacrtajte prizivni pentagram.
2. Okrenite se prema Jugu , stanite u poziciju Velike Boginje (Poput znaka "X") rukama visoko uzdignutim s magičnim štapom u desnoj ruci (ako ste dešnjak) i recite: "Pozivam čuvare kule juga , snage vatre i promjena, dođite i blagoslovite moju čaroliju svojom snagom". Morate vizualizirati nešto poput vatrene kugle ili nečeg sličnog što vam više odgovara kako se približava s juga te staje na vašoj južnoj strani kruga. Kleknite i nacrtajte prizivni pentagram.
3. Okrenite se prema Zapadu , stanite u poziciju Velike Boginje (Poput znaka "X") rukama visoko uzdignutim s magičnim štapom u desnoj ruci (ako ste dešnjak) i recite: "Pozivam čuvare kule zapada , snage vode i ljubavi, dođite i blagoslovite moju čaroliju svojom snagom". Morate vizualizirati nešto poput kiše ili nečeg sličnog što vam više odgovara kako se približava sa zapada te staje na vašoj zapadnoj strani kruga. Kleknite i nacrtajte prizivni pentagram.
4. Okrenite se prema Sjeveru , stanite u poziciju Velike Boginje (Poput znaka "X") rukama visoko uzdignutim s magičnim štapom u desnoj ruci (ako ste dešnjak) i recite: "Pozivam čuvare kule sjevera , snage zemlje i materijalnih vrijednosti, dođite i blagoslovite moju čaroliju svojom snagom". Morate vizualizirati nešto poput stijene ili nečeg sličnog što vam više odgovara kako se približava sa sjevera te staje na vašoj sjevernoj strani kruga. Kleknite i nacrtajte prizivni pentagram.
 Kada ste gotovi , spremni ste započeti sa čarolijom.
Kada ste završili sa čarolijom , morate otpustiti čuvara kula, te im zahvaliti na pomoći. Učinite to na točno suprotan način na koji ste ih pozvali.
To znači... Okrenite se prema Sjeveru i stanite u poziciju Velike Boginje. Nacrtajte Tjerajući pentagram i recite: "Hvala vam što ste prisustvovali mome ritualu, idite u miru. "Vizualizacija je i ovdje bitna, te zamislite kako odlaze, svaki na svoju stranu. Učinite to isto na Zapadu, Jugu i Istoku, samo učinite odgovarajuće promjene u tekstu i invokacijama ovisno o kojoj strani svijeta se radi.
Ne zaboravite im zahvaliti!
  Čišćenje i punjenje alata
Potrebno je:
1. Mala posuda s vodom
2. Mala posuda soli
3. Tamjan ili mirisni štapić
4. Athame i magični štap
5. Crna svijeća
6. Pentagram
Nađite mirno mjesto ili ono koje uvijek koristite u ritualne svrhe.
Posudu sa soli stavite na sjever.
Mirisni štapić ili tamjan na istok.
Svijeću na jug.
Posudu s vodom na zapad
i Pentagram u sredinu.
Stvorite krug i pozovite čuvare kula odnosno elemente.
Kleknite prema sjeveru i uzmite prstima malo soli te pročistite vodu.
Upalite tamjan ili mirisni štapić te crnu svijeću.
Predmet koji želite blagosloviti i napuniti stavite ispred crne svijeće.
Kleknite , te uzmite predmet u ruke i prenesite ga kroz dim tamjana tri puta i recite: "Pročišćujem ovaj predmet snagama Zraka!" i zamislite kako dim odnosi sve loše iz predmeta.Pronesite predmet kroz plamen crne svijeće tri puta i recite: "Pročišćujem ovaj predmet snagama Vatre!" i zamislite da je plamen spalio sve loše u predmetu.Pronesite onda predmet kroz vodu tri puta te recite: "Pročišćujem ovaj predmet snagama Vode!" i zamislite da je voda isprala sve loše iz predmeta.Pronestie tada predmet kroz sol tri puta te recite: "Pročišćujem ovaj predmet snagama Zemlje!" i zamislite da je zraka iz zemlje pročistila predmet.Punjenje je praktički isto samo morate prilagoditi rijeći. Zahvalite Velikoj Boginji i Velikome Bogu te ih otpustite u miru. Otpustite čuvare kula te otvorite krug obrnutim redoslijedom od stvaranja.  Na kraju čučnite , položite ruke na golu zemlju te recite: "Neka tako Bude!"

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!