utorak, 3. svibnja 2011.

ghost ili gost

Kako god okrenete dođe vam na isto.

S malom razlikom, ovog prvog ne vidite, a drugi je jako dobro uočljiv.

U zadnje vrijeme malo sam u stisci s vremenom, a imam jako puno materijala za objavit, ali nikako da dođe na red. (strpljiv-spašen)

do onda još malo iz medija

Turisti slikali duha lijepe vojvotkinje

image

Legenda kaže da je Elizabeth otrovala prvog supruga kako bi se ponovo udala i postala vojvotkinjom od Lauderdalea, te da njen duh luta kućom u želji da sakrije dokaze.

Colin Iles i njegova djevojka Elaine Della Camera, čini se, snimili su pokojnu Elizabeth, vojvotkinju od Lauderdalea, prilikom turističkog obilaska Kuće Ham, čuvenog zdanja koje se nalazi u jugozapadnom dijelu Londona.
Fotografija je, svjedoči Iles, zapravo nastala slučajno, pri izlasku iz jedne od soba na prvom katu.
"Nakon što smo već napustili prostoriju, Elaine je iz nekog neobjašnjivog razloga osjetila snažnu potrebu vratiti se i slikati sobu. Prethodno smo čuli režanje na koje se nismo obazirali".
Iles je tome dodao da njegova djevojka u sobi nije nikog primijetila, već da je duha ugledala tek nakon što je fotografije pohranila u računalo.
Na slici se može uočiti i psić, duh koker španijela (na dnu desno), što bi moglo objasniti režanje.
Naime, i on je često viđen domaćin, a mnogobrojni su ga svjedoci dosad uglavnom sretali u veseloj igri, čak i po danu ispred te te impresivne građevine.

Legenda o Elizabeth
Elizabeth Murray rođena je 1626. godine. Kažu da je bila iznimno lijepa, ali i pohlepna. Prvi puta se udala 1648. za Sir Lionela Tollemachea, koji je umro u Parizu 1669. godine tijekom liječenja.
Elizabeth ga je navodno godinama trovala kako bi se mogla udati za Johna Maitlanda, prvog vojvodu od Lauderdalea, što je i učinila 1672.
Ubojstvo joj nikada nije dokazano, no prema predaji njen duh i danas luta kućom kako bi sakrio dokaze.
Pokojnica je do sada viđena mnogo puta, a Victoria Bradley, sobarica koja je u Kući Ham radila sedam godina, tvrdi da se s njom nalazila oči u oči:
"Znala sam je sretati u njenoj odaji kako grebe kraj kamina. U njemu su navodno bili skriveni papiri koji su dokazivali da je ubila prvog supruga", ispričala je.

Net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!