ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

"Ukleta kuća" pokraj Lovrana je sama izabrala svoje vlasnike


 
Kilometar i pol od Lovrana stoji kuća kao svjetionik na kamenom platou, a iznad nje je nekoliko stotina metara visoka kamena hrid. Mještani su godinama u strahu izbjegavali ruševnu kuću koja je nekada bila hotel.
Vjeruju da kuću opsjedaju duše zlostavljanih logorašica. Mnogi ni ne žele pričati o njoj, a oni koji progovore kažu samo da je prokleta. U kući su se događale čudne stvari, a postoje i svjedočanstva ljudi koji su 'za dlaku' izbjegli tragediju.  

 

Auto je klizio u provaliju pa je u stijenu udario grom

Jedna od takvih priča je o uglednom opatijskom ugostitelju, koji se s ljubavnicom sklonio od kiše u ruševnu kuću. Odjednom se na katu začula galama, smijeh, lupanje čaša i tanjura, kao da je u tijeku raskalašena zabava. Iznenađeni par skamenio se!
Unatoč pljusku pohitali su prema automobilu, upalili motor, ali kotači su se vrtjeli na mjestu. Auto je, kao u filmu, već polako klizio prema rubu duboke provalije. I kad su već pomislili da je kraj, u stijenu iznad kuće udario je grom, a istog trenutka automobil je jurnuo prema cesti.

Dobio je naredbu da se 'gubi iz kuće'

Riječki radiestezist Borivoj Bukva prije desetak godina se ohrabrio i otišao istraživati duhove u kući. Prizor ga je šokirao. U ruševini su bile pletene fotelje, stol i kolijevka te četiri tanjura na stolu. Pokušao je viskom doznati što se događalo u kući i dobio tri jasne naredbe da se gubi iz kuće. Poslušao je. Znao je da se s tim ne treba šaliti. Pogotovo zato što je kuća u posljednjih sto godina ubila sve svoje vlasnike, ali i slučajne prolaznike koji su samo boravili u kući.
Bukva je kazao kako će vlasnik kuće morati biti stranac, jer je i njezin prvi vlasnik bio stranac. Samo on moći će je urediti i koristi u ugostiteljske svrhe, kako je bilo i na početku.
 
(Izvor: 24 sata)

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što me čitate, posjećujete i komentirate!